Res tillbaka till historiska Danmark!

Vill du också resa tillbaka i tiden och uppleva forntida Danmark? I så fall finns det många museer och attraktioner runt om i landet som kan får dig att verkligen uppleva hur en vanlig vardag skulle ha sett ut i det forna Danmark. Få dina barn att bli intresserade ut av dansk historia genom att ta med de till ett riktigt historiskt skådespel som får er att undra om ni inte har rest i tiden trots allt. 

Jysk-tävling 2014

Sommarsemester i Danmark

Sommerinspiration: Danmark väntar

JYSK semesterhustävling 2014

Kommer det fler semesterhustävlingar med Jysk?

Vem vet! Håll utkik på visitdenmark.se eller vår Facebook-sida, Dejlige Danmark, för fler tävlingar. Tills dess, passa på att kolla på videon nedanför och få lite inspiration till nästa semester. 

Vintercamping i Danmark

Camping i Danmark året runt

Det här behövs för en behaglig campingvinter

Tivoli, Köpenhamn

Nöjesparkernas öppettider i höst

Tivoli, Köpenhamn
Sommarsäsong till och med 21 september
Halloween i Tivoli från 10 oktober till 2 november

Halloween på Djurs Sommerland

Halloween i Danmark

Den amerikanska traditionen Halloween har blivit allt mer populär i Danmark de senaste åren. Många nöjesparker i Danmark har annammat traditionen genom att smycka ut parken i Halloween-stil och erbjuda särskilda aktiviteter och upptåg i sann Halloween-anda.

Festival

Rockfestivaler i Danmark

? Musik Aarhus Festival (olika genrer) Aarhus
11 - 14 Feb Strib Vinter Festival (olika genrer) Middelfart

Upplevelser vid havet

Mer än 8 700 km kust väntar
Med en kustlinje på mer än 8 700 km är det aldrig långt till en strand i Danmark och är det barn med på resan är det en rolig lekplats med många spännande möjligheter till underhållning.

På upptäcktsfärd i närområdet

Om du vill upptäcka närområdet under semestern så hyr en cykel och upplev området kring campingen eller sommarhuset med alla sinnen. Njut av utsikten över land och hav, träffa de lokala invånarna, klappa kon i hagen och smaka de nyplockade jordgubbarna direkt från gårdsbutiken. Du kan uppleva massor av saker på bara en halv dag om du följer de charmiga Panoramarutterna.

Panorama cykelruter

Föredrar du en lång eller kort tur?

De europeiska långturerna

Temabaserede ruter

Temabaserade rutter

För naturälskaren

Cykla pa Jylland

Cykelleder på Västjylland

Längs cykelleden ”Vestkystruten” som löper utmed Jyllands västkust från Rudbøl i syd till Skagen i norr finns flera så kallade panoramarutter. De tar dig genom några av Danmarks vackraste naturområden med spännande sevärdheter, rikt djurliv och lokal smultronställen. De är dessutom anpassade för dig som föredrar att bo på en fast plats och göra dagsturer.

Cykelleder på Sjaelland

Cykelleder på Själland

Det är enkelt att upptäcka Danmark från cykelsadeln – bra vägar, skyltade leder och mycket att se och göra på vägen. Här får du tips på några av Själlands bästa cykelleder, de så kallade panorama-rutterna, som tar dig genom vacker natur med dramatiska inslag som Möns Klint, till spännande sevärdheter, badplatser och charmiga byar. Lederna är anpassade för dig som föredrar att bo på en fast plats och göra dagsturer.

Panorama-cykelrutter i Danmark

Livet känns större på cykel!

När du cyklar i Danmark känner du hur lugnet sänker sig över dig och stadens stress försvinner bort. Du kommer nära naturen i ett lugnt tempo där alla sinnen hänger med. Du känner vinden i håret, hör lärkan drilla i skyn och känner doften från de blommande lindarna.

Julsidor från Fyn

Julsidor från Fyn och öar

Tips och idéer till julupplevelser på Fyn och öar hittar du här! Besök de lokala turistbyråerna och låt dig inspireras.  

Julsidor från Jylland

Julsidor från Jylland

De lokala turistbyråerna i Danmark har mängder av förslag och idéer till härliga julupplevelser. Här kan du hitta jul-inspiration från Jylland.

Julsidor från Själland och Lolland-Falster

Julsidor från Själland och Lolland-Falster

Om du saknar idéer till trevliga julupplevelser så besök gärna turistbyråernas egna, lokala julsidor. De är väldfyllda med inspiration, tips och förslag till saker du kan se och göra runt omkring i Danmark.

Här är din guide till några av de bästa upplevelserna för hela familjen

Guide till ett roligt höstlov i Danmark!

Ta en liten höstresa till Danmark med familjen. Det är lätt att ta sig hit och när ni väl är på plats är det nära till massor av familjevänliga aktiviteter. Upplev Halloween och andra höstlovsaktiviteter på de stora nöjesparkerna som Tivoli och LEGOLAND® eller upptäck städer som Köpenhamn eller Aarhus i barnhöjd. Här är vår guide till upplevelser i Danmark i höst!