Nyhavn i Köpenhamn

De bästa resmålen i Danmark!

Dueodde strand på Bornholm

Vart ska vi resa?

Det kan lätt bli lite småstressigt att välja resmål – speciellt när man har för många alternativ. Därför vill vi gärna göra det enkelt för dig genom att presentera 10 destinationer fulla av små under. Från vita sandstränder och charmiga byar till naturupplevelser och storstadspuls.

Underbara Köpenhamn!

Foto: Martin Heiberg

Köpenhamn och Själland

På Själland kan du besöka Köpenhamn med gastronomi i världsklass, kulturupplevelser, shopping och en alldeles speciell stämning. Strax bortom den danska huvudstaden väntar resten av Själland med unika naturupplevelser som Möns Klint, kungliga slott och kultur, samt charmiga badorter på den danska rivieran.

Nordsjälland - den danska rivieran

På Nordsjälland finns charmiga badorter, några av Danmarks mest imponerande slott och förstklassiga konstupplevelser på Louisiana Museum of Modern Art.

Sydsjälland, Mön och Lolland-Falster

Här kan du uppleva allt från Möns branta kalkstensklippor och världsarvet Stevns Klint till ö-luff, strandliv och massor av familjevänliga attraktioner.

Historiska västsjälland

Kombinera avkopplande naturupplevelser med historiska sevärdheter som Vikingaskeppsmuseet och den vackra domkyrkostaden Roskilde.

Var vill du semestra? Hitta ditt resmål på kartan

Tillbakalutat ö-liv på Fyn och Bornholm

Visste du att Danmark har en hel del öar? Faktiskt runt 1400 stycken, varav 444 är namngivna och 72 bebodda. Här kan du läsa mer om Fyn och Bornholm, båda speciella på sitt eget vis, men med det gemensamt att du lär få en fantastisk semester full av upplevelser och den där unika ö-stämningen.

Sagoön Fyn

På cykelvänliga Fyn finns hela 123 slott och charmiga Odense, H.C. Andersens hemstad - upptäck en magisk sagoö där allt kan hända.

Solskensön Bornholm

Bornholm är en populär semesterö med massor att se och göra. Mysiga gamla fiskebyar, vackra stränder, god mat - och runda kyrkor!

Nära till allt på Jylland

Vild och vacker kust med milsvida stränder och charmiga badorter. Ett lokalt kök som kretsar kring färsk fisk och närodlade råvaror. Storstadspuls med shopping och kultur i Aarhus och Aalborg. Men även spännande historia och unika naturupplevelser. Och massor av familjeattraktioner. Där har du Jylland i ett nötskal.

Nordjylland

Nordjylland lockar med sina fina vita stränder, många charmiga badorter, vacker natur och storstadskänsla i Aalborg.

Aarhusregionen

Kombinera eanstående mat- och kulturupplevelser i Aarhus med mysiga byar, unik natur och vackra stränder.

Västjylland

Upptäck den danska västkusten med milsvida stränder, nationalparken Vadehavet och några helt fantastiska öar.

Sydjylland

I det här historiska området kan du besöka Danmarks äldsta stad, uppleva fenomenet svart sol och testa det Sønderjyska kaffebordet.

De 4 stora - cityweekend!

Föredrar du shopping, kultur, ett stort utbud av restauranger och storstadspuls? Då ska du läsa våra guider till Danmarks fyra största städer: Köpenhamn, Aarhus, Odense och Aalborg.

Köpenhamn

Köpenhamn har allt man kan önska sig av en storstad. Vi kan nämna gastronomi, arkitektur, shopping och mycket annat – men det är den där alldeles spec...

Aarhus

En förstklassig andrastad som har massor att bjuda på. En storstad med charmig småstadskänsla där det är nära till allt – gastronomi, kultur och utmär...

Odense

H.C. Andersens hemstad har ett sagolikt skimmer över sig. Kombinera historiska upplevelser och vackra gamla kvarter med god mat, shopping och ett mode...

Aalborg

Aalborg har förvandlats till en riktig kulturell hotspot med spektakulär arkitektur, en nyrenoverad hamnfront full av liv och mysig storstadskänsla.

Läs det här innan du surfar vidare...

Tolv populära danska öar

Här kan du hitta ditt eget lilla ö-paradis - se hela listan över 12 charmiga danska småöar.

Danmarks charmigaste byar

Här hittar du din favorit bland Danmarks charmigaste semesterorter.

11 toppattraktioner för barn i Danmark

Danmark är en toppdestination för barnfamiljen! Läs om de bästa attraktionerna här.