Heartland Festival på Egeskov Slott

Upptäck den magiska sagoön Fyn

Upptäck sagolika Odense

Semesterguide till Fyn

Fyn är en sagolik semesterö. Ön som även kallas Danmarks trädgård har mjuka böljande kullar, fruktodlingar och korsvirkeshus med stråtak. Här finns inte mindre än 123 slott och herrgårdar, fantastiska matupplevelser och Hans Christan Andersens hemstad Odense. Allt omringat av ett hav med 100 öar.

9 saker du bara kan göra på Fyn

Fyn är en ö som är full av unika upplevelser, här guidar vi dig till några av de bästa. Eller vad sägs om bridgewalking, hela 123 slott och herrgårdar, spännande festivaler och mysiga små byar med korsvirkeshus och blomstrande trädgårdar.

Sagolika Odense

Odense har ett sagolikt skimmer över sig. I den kände sagoförfattaren H.C. Andersens hemstad kan du kombinera historiska upplevelser, kultur och vackra gamla kvarter med god mat, shopping och ett modernt men avkopplat stadsliv.

Cykelön Fyn

Med över 1200 km skyltade cykelleder är Fyn den perfekta cykelön. Du kan till och med ö-luffa med cykel och utforska den Fynska skärgårdens charmiga ö-liv.

De 5 bästa slotten och herrgårdarna

Med hela 123 slott på en enda ö kan det bli svårt att välja. Gör det enkelt för dig själv med den här listan över de 5 mest sevärda slotten och herrgårdarna på Fyn.

Ö-luffa i Fyns skärgård

Upptäck Fyns vackra skärgård med 100 öar där tempot är lugnt och avslappnat och du kommer långt bort från vardagens stress.

Din egen sagobok om Fyn

Vackra slott och herrgårdar, fruktodlingar, gröna kullar och chamiga städer... vad mer kan man önska sig av en sagoö?