Vidare till innehåll

Sevärdheter på fina Fyn

Foto: © Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Fyn är fylld med unika upplevelser och här guidar vi dig till några av de bästa. Testa bridgewalking, besök olika festivaler och pittoreska byar med korsvirkeshus.

Lista
Karta
01

Kunglig upplevelse på Egeskov Slot

Vackra Egeskov slott ligger mitt på Fyn och är en av Nordeuropas finaste renässansbyggnader. Den prisvinnande slottsparken kallas Danmarks vackraste trädgård och här finns även lekplatser, fantastiska labyrinter, utställningar med veteranbilar och mycket annat.

Läs mer
02

Mingla på Odenses Street Food Market

Odense har sitt eget street food-paradis, Storms Pakhus, där du kan mingla med lokalinvånarna och testa mat från hela världen i en cool gammal lagerbyggnad. Och oroa dig inte, det är varmare än det låter (desstuom är hipster-skägget inget måste).

Läs mer
Bridgewalking Lillebælt on Fyn
Foto: © Lillebæltsbro (1935) - Anker Engelund. Fotograf: Mitch Wiesinger
03

Testa bridgewalking

Om du gillar broar, och höjder, så kommer du att älska det här. Fyn är den enda platsen förutom Sydney där du kan iklä dig en säkerhetssele och klättra upp på toppen av en bro (60 meter upp i luften). Här får du en fantastisk utsikt över Lilla Bält och Fyn. 

Läs mer
04

Besök Hans Christian Andersens barndomshem

Det är passande att den danske sagoberättaren Hans Christian Andersen kom från den sagoliknande staden Odense. Det känns nästan som att göra en tidsresa när du vandrar genom Odenses gamla kvarter med kullerstensgränder och charmiga gamla hus.

Läs mer
Heartland Festival at Egeskov Castle
Foto: Peter Kirkegaard/Heartland Festival
05

En riktig pärla: Heartland Festival

Konserter med stora internationella artister, långa sommarnätter och ett sagolikt slott med tillhörande trädgård som bakgrund, Heartland Festival har allt! Boka biljetter till detta unika evenemang och koppla bort vardagen på Fyn.

06

Härlig atmosfär i Fyns charmiga byar

National Geographic utsåg nyligen charmiga Kerteminde till en av Europas bästa hemliga byar att upptäcka. I närheten kan du se Danmarks enda skeppsgravsättning från vikingatiden i Ladby. I den gamla hamnstaden Faaborg kan du ta ett dopp i de ikoniska utomhusbaden. Mysiga Svendborg passar utmärkt som bas för att utforska Fyns många öar.

07

Ö-luffa i Fyns skärgård

Den avspända mysiga skärgården runt Fyn är en av Danmarks bäst bevarade hemligheter. Vissa av öarna har broförbindelse, andra når du med färja eller segelbåt. Upptäck en ny sida av Danmark i de små byarna längs vägen, som vackra Ærøskøbing på Ærø.

Foto: © Michael Fiukowski & Sarah Moritz
08

Ta det perfekta fotot på Valdemars Slott

Fyn är fullt av Instagramvänliga platser, och Valdemars Slot på ön Tåsinge är en sådan. Speciellt paviljongen som ligger i en vik med utsikt över havet och bara väntar på att bli fotograferad. Kanske lite otippat är det även här du hittar Danmarks största minigolfbana.

Share your wonders: