Storms Pakhus Street Food Odense
Vad vill du uppleva i Danmark?

Reseguider

Upptäck semesterön Fanø

Vilken typ av resenär är du?

Vill du hitta de bästa smörrebrödsställena i Köpenhamn (så klart du vill!)? Brinner du för dansk design? Eller är det i naturen du känner dig mest hemma? Här har vi samlat alla våra reseguider och teman så att du kan få en överblick och klicka dig vidare in till det som intresserar just dig.

Det finns inget dåligt väder...

Är du typen som trivs bäst ute i naturen? Läs mer här om unika naturupplevelser i Danmark, allt från cykling och vandring till andra utomhusaktiviteter.

Unika naturupplevelser

Danmark är ett litet land med stora naturupplevelser. Utforska Danmarks över 7.300 km långa kust, besök unika nationalparker och UNESCO Världsarv.

Cykelsemester i Danmark

Danmark är det perfekta cykellandet. Susa fram genom böljande landskp och längs vackra kuststräckor (utan allt för många uppförsbackar).

De bästa vandringslederna i Danmark

Danmark är ett utmärkt vandringsland med leder som tar dig genom natursköna landskap, ofta utmed vackra kuststräckor.

Är vi framme snart?

Ja, det är ni! I Danmark är det aldrig långt till nästa nöjespark, sommarland eller djurpark. Bada i tropiska vattenland, åk på safari och njut av lata dagar på vita sandstränder i barnsemesterns förlovade land. Mindre bråk i baksätet och mer tid tillsammans.

Köpenhamn med barn

Köpenhamn är en fantastisk stad att resa till med barn. Här finns massor av roliga aktiviteter för familjen! Från favoriter som Tivoli och Den Blå Planet till båtsightseeing på stadens kanaler, men även gratisaktiviteter som fina lekparker, stränder och klassiska attraktioner.

Barnens favoritattraktioner i Köpenhamn

I Köpenhamn finns massor av skoj för barn! Här listar vi några av de mest besökta attraktionerna, från den älskade nöjesparken Tivoli och historiska Rundetårn till Den Blå Planet till Zoologisk Have. I Köpenhamn finns något att se och göra för barn (och vuxna) i alla åldrar.

11 toppattraktioner för barn i Danmark

Danmark är det perfekta resmålet för barnfamiljen. Här finns attraktioner i världsklass som Tivoli, LEGOLAND, Lalandia och Djurs Sommerland. Avstånden i Danmark är korta och det ger mindre restid och mer tid till roliga aktiviteter.

Konst, kultur & historia

Dansk design & arkitektur

För den design- och arkitekturintresserade är Danmark ett drömresemål. Upptäck allt från designklassiker till spännande nykomlingar.

12 sagolika slott i Danmark

Följ med på en spännande historisk vandring genom sagolika danska slott. Se de vackra kronjuvelerna på Rosenborg slott mitt i Köpenhamn, tillbringa en...

Danmarks charmigaste småstäder

De här charmiga badorterna bjuder på härligt avslappnad semesterstämning under sommaren. Mysiga caféer och restauranger, fina stränder, livliga marino...

Tolv populära danska öar

Res till Danmark och lev avkopplande ö-liv på semestern! Danmark har över 400 öar (72 bebodda), här guidar vi dig till 12 av de charmigaste. De här sm...

10 konstmuseer i Köpenhamn

Fyll din Köpenhamns-weekend med konst! I och runt Köpenhamn finns många inspirerande konstmuseer som erbjuder konstupplevelser för alla smaker, vare s...

Gå på magkänsla

Lär känna Danmark med kniv och gaffel. Utforska matlandet Danmark som bjuder på allt från Michelinrestauranger, smørrebrød och rød pølse till hipp street food. 

Mat & Dryck

Läs mer om allt som matlandet har att erbjuda. Från Michelinrestauranger och innovativ gastronomi till smörrebröd och andra matklassiker.

8 populära danska matklassiker

När svenskar besöker Danmark är det ofta de älskade matklassikerna som står högst upp på listan, från smörrebröd och wienerbröd till en kall öl och st...

Michelinrestauranger i Danmark

Guide Michelin 2019: gourmander kan glädja sig åt att Danmark nu har 34 åtråvärda stjärnor fördelade på 27 Michelinrestauranger. Det nya noma som öppn...

Smørrebrød i Köpenhamn

Här ska du äta smörrebröd - vi tipsar om några av de bästa smörrebrödsrestaurangerna i Köpenhamn! Ett smörrebröd är kort och gott en skiva rågbröd med...

5 cocktailbarer i Köpenhamn

Sätt guldkant på kvällen med en perfekt mixad drink på någon av Köpenhamns bästa barer! Vi tipsar om några av huvudstadens bästa ställen där passioner...

Nyfiken på ett av världens lyckligaste folk?

Du har säkert hört talas om att danskarna är ett av världens lyckligaste folk. Här är din chans att ta reda på varför. 

Vad är hygge?

Det danska hygget har tagit världen med storm och det har skrivits spaltmeter om det, men vad är egentligen hygge? På svenska kan det översättas till mys eller gemytlighet, men det är mer än så. Här kan du läsa mer om fenomenet hygge; vad det är, var du hittar det och hur du gör.

Hygge handlar om att ta sig tid at njuta av det goda i livet tillsammans med människor man tycker om.

Fikaguide: Köpenhamns bästa caféer

Ingen semester utan fika! Här får du tips på några av Köpenhamns bästa fik och caféer där du kan njuta av en kopp kaffe och något sött och vila trötta ben efter shopping och sightseeing. Från det klassiska till det trendiga – här finns caféer och fika för alla!

Hjälp mig! Jag vet inte vad jag vill...

Var, vad, när, hur?! Det är lätt att få beslutsångest när semester ska bokas. Här hittar du lite mer inspiration som kan göra det enklare att välja.

De bästa resmålen i Danmark

I bland är det enklare att börja med var än med vad. Välj bland alla fantastiska resmål i Danmark här.

De bästa naturupplevelserna i Danmark

I Danmark finns det mycket att se och göra ute i det fria. Det är tätt mellan naturupplevelserna som rymmer stor bredd och variation. För att göra det enklare för dig har vi samlat några av Danmarks mest unika och spännande naturpärlor i den här guiden.

Danmarks mest besökta attraktioner

Vilka är de populäraste attraktionerna i Danmark? Det finns massor att välja mellan men för att göra det lite lättare för dig har vi tagit fram en topplista över de mest populära så att du kan planera resan utifrån dina egna favoriter och intressen.