Danmarks mest besökta attraktioner

Foto: Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Photo: Robin Skjoldborg.

Vilka är de populäraste attraktionerna i Danmark? Det finns massor att välja mellan men för att göra det lite lättare för dig har vi tagit fram en topplista över de mest populära så att du kan planera resan utifrån dina egna favoriter och intressen.

Lista
Karta
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
01

Tivoli

Den populära nöjesparken Tivoli som ligger i hjärtat av Köpenhamn lockar besökare från hela världen. Upplev den magiska stämningen, ta en hissnande åktur i någon av attraktionerna, ät en romantisk middag eller se en konsert. Här finns något för ung som gammal.

Läs mer
Världens äldsta nöjespark, Bakken, strax norr om Köpenhamn
Foto: Bakken
02

Bakken

Besök världens äldsta nöjespark Bakken som ligger i Klampenborg bara 15 km norr om Köpenhamn. Här hittar du fler attraktioner än på någon annan nöjespark i Norden. Det kostar inget besöka Bakken så det går bra att bara strosa runt på området och äta på någon av restaurangerna (attraktionerna kostar dock).

Läs mer
Foto: LEGOLAND® Billund Resort
03

LEGOLAND Billund

LEGOLAND, de färglada klossarnas hem, är en riktig klassiker som lockar turister från när och fjärran. Ta med familjen och gå på upptäcktsfärd bland miljontals LEGO klossar, genom fantasifulla miniatyrvärldar, testa åkattraktioner och ägna dagen helt åt skoj och lek. 

Läs mer
Missa inte pandorna som har flyttat in på Köpenhamns Zoo
Foto: Copenhagen Zoo
04

Köpenhamns Zoo

På Zoologisk Have som ligger på Frederiksberg i Köpenhamn kan du möta mer än 4000 fascinerande djur samt komma helt nära de ikoniska pandorna som nyligen flyttat in i sitt topmoderna pandahus.

Läs mer
Köpenhamns praktfulla botaniska trädgård. Foto: VisitCopenhagen
Foto: Botanisk Have/ WoCo
05

Botanisk Have

Den botaniska trädgården ligger mitt i Köpenhamn, vid Nørreport station. Strosa i den vackra parken som innehåller mer än 13,000 arter men även är känd för de stora och vackra växthusen i glas.

Läs mer
Denmark's biggest Gyro swing Tigeren at amusement park Djurs Sommerland, Aarhus Region
Foto: Djurs Sommerland
06

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland är Nordens största sommarland. Här finns 9 spännande temaområden, Danmarks största berg-och-dalbanor, ett enormt vattenland och mer än 60 attraktioner för leksugna i alla åldrar.

Läs mer
Children playing in water park Lalandia, LEGOLAND Billund Resort
Foto: Jesper Grønnemark
07

Lalandia Aquadome Billund

Lalandia Billund är Skandinaviens största tropiska vattenland. Här finns underhållning för hela familjen som räcker flera dagar. Susa ner i vattenrutschbanor, testa Tornadon och Octopus Racer och njut av en riktig badsemester.

Läs mer
Rundetårn in Copenhagen
Foto: Daniel Rasumussen / Copenhagen Media Center
08

Rundetårn

Visste du att Köpenhamns ikoniska Rundetårn förutom att vara en bra utsiktsplats är det äldsta fungerande observatoriet i Europa och att H.C. Andersen skrev några av sina sagor här?

Läs mer
Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum.
Foto: Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Photo: Robin Skjoldborg.
09

ARoS Aarhus Kunstmuseum

På ARoS, Aarhus konstmuseum, kan du förutom att se de spännnde utställningarna ta en promand i regnbågen på museibyggnadens tak. Regnbågen är ett konstverk i sig, skapad av Olafur Eliasson.

Läs mer
Louisiana Museum of Modern Art near Copenhagen, Denmark
Foto: Kim Hansen - Louisiana Museum of Modern Art
10

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art ligger vackert på nordsjällands kust, ca 45 mintuer från Köpenhamn med tåg eller bil. Upplev den fina permanenta samlingen och någon av de aktuella utställningarna. Ät sedan  lunch på caféet och ta en liten promenad i den vackra parken med utsikt över Öresund. 

Läs mer