Mouth-watering dessert at the Michelin restaurant Formel B

Michelinrestauranger i Danmark

Foto: Formel B - Copenhagen Media Center

Om du siktar mot stjärnorna, Michelinstjärnor alltså, så har Danmark Skandinaviens mest stjärnspäckade himmel med hela 43 stjärnor som tindrar över 31 fantastiska gourmetrestauranger. Grannlandet söderut har placerat sig bland de bästa i världen.

Lista
Karta
Foto: Jason Loucas
01

noma ***

En av världens mest kända restauranger öppnade igen på nya adress på Refshaleøen i Köpenhamn 2017, efter att ha hållit stängt en period för att hitta ny inspiration. Och det lyckades så sannerligen. Noma har nu gått från 2 stjärnor till 3 i Guide Michelin och även som andra bästa restaurang i världen.

Läs mer
Foto: Ulrika Mårtensson
02

Geranium ***

Geranium som håller till i Fælledparken på Østerbro, är den första restaurangen i Danmark som fått tre Michelinstjärnor. Geranium rankas som nummer 5 på listan över världens bästa restauranger 2019 och drivs av världens bästa kock 2011, Rasmus Kofoed.

Läs mer
Restaurant Alchemist Copenhagen
Foto: Claes Bech Poulsen
03

Alchemist **

Redan innan Alchemist öppnade sommaren 2019 pratades det förväntansfullt om kocken Rasmus Munk och hans imponerande 50-rättersmeny (ja, du läste rätt. 50 rätter!). Och Guide Michelins domare verkar ha fastnat för konceptet eftersom Alchemist tog sig in på listan med två stjärnor sitt första år!

Läs mer
Michelin restaurant AOC in Copenhagen
Foto: Søren Gammelmark - Copenhagen Media Center
04

AOC **

AOC i Köpenhamn behåller sina två Michelinstjärnor med sina utmärkta och sinnrika danska rätter. Målsättningen är att bjuda på den ultimata upplevelsen genom att stimulera så många sinnen som möjligt – syn, lukt, hörsel och så klart smak.  

Läs mer
Restaurant Frederikshøj in Aarhus
Foto: Restaurant Frederikshøj - VisitAarhus
05

Frederikshøj *

Restaurang Frederikshøj spelar i den danska gastronomins högsta liga, mycket tack vare den prisbelönte kocken Wassim Hallal. I köket kombineras kreativitet och kärlek till mat med säsongens bästa råvaror till en matupplevelse att minnas. 

Läs mer
Michelin restaurant Henne Kirkeby Kro in West Jutland
Foto: Henne Kirkeby Kro
06

Henne Kirkeby Kro **

Denna tvåstjärniga restaurang på Danmarks västkust med stjärnkocken Paul Cunningham i spetsen fortsätter att imponera besökare med förtjusande omgivningar och spännande rätter som är väl värda en resa. 

Läs mer
Jordnær is a Michelin restaurant located just 10 km north of Copenhagen
Foto: Restaurant Jordnær - VisitCopenhagen
07

Jordnær **

Restaurant Jordnær ligger endast 10 km norr om Köpenhamn. Värdparet Eric och Tina Kragh Vildgaard har som ambition att skapa en helstöpt restaurangupplevelse med en hög nivå på både mat och service.

Läs mer
Restaurant Kadeau Copenhagen has two Michelin stars
Foto: Marie Louise Munkegaard - Copenhagen Media Center
08

Kadeau Copenhagen **

Kadeau är en liten del av Bornholm mitt i Köpenhamn. Restaurangen fick sin första stjärna 2013 och har fortsatt att gå från klarhet till klarhet och i dag har restaurangen två stjärnor. 

Läs mer
Kong Hans Kælder was the first restaurant in Copenhagen to receive a Michelin star
Foto: Restaurant Kong Hans Kælder - Copenhagen Media Center
09

Kong Hans Kælder **

Kong Hans Kælder som du finner i en gotisk källare i centrala Köpenhamn serverar luxuösa måltider från det franska köket i en unik miljö. Det var även den första restaurangen i Köpenhamn som fick en Michelinstjärna (redan 1983).

Läs mer
Restaurant Koan
Foto: Daniel Rasmussen
10

Koan, Kopenhagen **

Den här eleganta restaurangen erbjuder en imponerande matupplevelse från första tuggan till sista biten. Upplev ett sofistikerat och ytterst originellt kök. Kocken Kristian Baumann har sitt ursprung i Korea och det smakas och syns i tastingmenyn på hela 17 rätter. Han leder sitt team i ett öppet kök och skapar kreativa rätter på förstklassiga råvaror.

Läs mer
Foto: Alison Vagnini - Copenhagen Media Center
11

Alouette *

I en anonym byggnad på Islands Brygge i Köpenhamn hittar du Alouette, där kan du njuta av en modern femrättersmeny i ständig förändring. Rätterna bygger på en respekt för naturen och säsongernas skiftningar.

Läs mer
Restaurant domestic in Aarhus
Foto: Restaurant domestic
12

Domestic *

Domestic i Danmarks andra stad Aarhus har ett tydligt fokus på mat som bygger på lokala och hållbara råvaror som du kan njuta av i hemtrevliga omgivningar. Domestic har en stjärna.

Läs mer
Mouth-watering dessert at the Michelin restaurant Formel B
Foto: Formel B - Copenhagen Media Center
13

formel B *

Rune Jochumsen och Kristian Møller har tagit Formel B till den absoluta toppen av Köpenhamns bästa restauranger. De fick sin första Michelinstjärna 2015.

Läs mer
Hotel Frederiksminde has a Michelin star and is located south of Copenhagen
Foto: frame&work - SydkystDanmark
14

Frederiksminde *

Hotel Frederiksminde är en liten restaurang på södra Själland med endast åtta bord. När du äter här kan du njuta av den säsongsbetonade kreativa matlagningen och den vackra utsikten över Præstø fjord.

Läs mer
Restaurant Gastrome
Foto: Restaurant Gastromé - VisitAarhus
15

Gastromé *

Gastromé är ännu en restaurang med en starkt lysande Michelinstjärna som imponerar med teknisk matlagning och en intim atmosfär i Latinerkvarteren i Aarhus.

Läs mer
Chef plating at michelin star restaurant Jatak in Copenhagen
Foto: Santiago de la Vega, Wonderful Copenhagen
16

Jatak *

Restaurant Jatak fick sin första stjärna bara 6 månader efter att de slog upp dörrarna i hippa stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn. "Ja tak", som danskarna säger!

Läs mer
Kadeau Bornholm is a Michelin starred restaurant on the island of Bornholm
Foto: Marie Louise Munksgaard - Kadeau Bornholm
17

Kadeau Bornholm *

Kadeau på Bornholm har fokus på det regionala köket med ambitionen att definiera en ny bornholmsk smak. De serverar utsökta fem- och åttarätters avsmakningsmenyer och gästerna är i trygga prisbelönta händer.

Läs mer
Restaurant Domæne
Foto: Restaurant Domæne
18

Domæne, Herning *

Den intima restaurangen huserar i en fantastisk träkupol och serverar kreativa, nordiska rätter på en unik nivå av skicklighet och förfining.

Läs mer
GDK Restaurant Tri, Agger
Foto: Tri
19

Tri, Agger *

Följ med till en liten kuststad längs Nordsjön på Jylland, här har kocken Nicholas Min Jørgensen skapat en meny på säsongsbetonade och lokala råvaror där allt används för att värna om miljön och minska matspill.

Läs mer
Restaurant Lyst at Fjordenhus, Vejle in Denmark
Foto: Anders Sune Berg - Fjordenhus
20

LYST*

Daniel McBurnies Restaurang Lyst ligger i en byggnad som är designad av arkitekten Olafur Eliasson och ställt fokuserar på närodlade råvaror. Lyst fick sin första Michelinstjärna 2021.

Läs mer
Michelin restaurant Marchal is located in the historic and luxurious Hotel d'Angleterre
Foto: Hotel D'Angleterre - Copenhagen Media Center
21

Marchal *

Marchal strävar efter att göra gourmetupplevelsen på d’Angleterre till en fest för alla sinnen. Här kombineras passion och matlagningskonst och köket sätter en urban touch på denna klassiska lyxinrättnings historia och traditioner.

Läs mer
Plates of food at Michelin starred restaurant Mota in western Zealand
Foto: VisitOdsherred
22

Mota *

Skaldjur från fjorden och närodlat grönt förenas i fin harmoni på restaurang Mota. Kocken Claus Henriksen, som tidigare höll i grytorna på Dragsholm Slott, ligger bakom denna tindrande nykomling på västra Själland.

Läs mer
Michelin restaurant The Samuel in Copenhagen
Foto: The Samuel
23

The Samuel

Denna nykomling ligger i stadsdelen Hellerup norr om Köpenhamn. Här väntar en utsökt matupplevelse i sällskap med matchande viner. The Samuel mottog sin första Michelinstjärna 2021.

Läs mer
Dragsholm Castle has a michelin starred restaurant
Foto: Kim Wyon
24

Slotskøkkenet *

Slotskøkkenet på Dragsholms Slot bjuder på sofistikerade och innovativa rätter. Restaurangen har en Michelinstjärna och ligger på Själlands västkust. Kökschefen Claus Henriksen definierar stilen som naturmedveten och menyn baseras på säsongens råvaror.

Läs mer
Restaurant Substans in Aarhus
Foto: Restaurant Substans
25

Substans*

Aarhusrestaurangen har genomgått förändringar de senaste åren. Substans miste stjärnan 2020, flyttade till ny adress på toppen av Pakhusene med 60-tals arkitektur och återfick sin stjärna 2021.

Läs mer
Michelin starred chefs at Syttende Restaurant in Sønderborg, Denmark
Foto: Restaurant Syttende
26

Syttende*

Ön Als som ligger på den södra delen av Jylland fick sin första stjärna 2021. Restaurangen drivs av Jesper Koch och ligger högst upp på Alsik Hotel med utsikt över staden Sønderborg.

Läs mer
The charming Søllerød Inn is a Michelin restaurant located north of Copenhagen
Foto: Søllerød Kro - Copenhagen Media Center
27

Søllerød Kro *

Matskribenterna står i kö för att lovprisa detta nya gourmetparadis, och vem kan klandra dem? Idylliska omgivningar, oklanderlig men opretentiös service och fantastisk mat gör detta till en unik upplevelse.  

Läs mer
Restaurant Ti Trin Ned in Fredericia
Foto: Ti Trin Ned
28

Ti Trin Ned *

Ti Trin Ned är den första restaurangen i staden Fredericia som får en Michelinstjärna. Detta tack vara en ambitiös meny som kombinerar nordisk, fransk och molekylär gastronomi.

Läs mer
Food being prepared in North Zealand, Denmark
Foto: Robin Skjoldborg
29

Villa Vest, Lønstrup *

Här väntar en fantastisk havsutsikt när man gästar Villa Vest med det otroliga läget rakt på klipporna och de brusande vågorna under sig. Den lokala kocken Anders Holm fokuserar på läckra fisk- och skaldjursrätter på menyn.

Restaurant Aro
Foto: Elvinas
30

Aro, Odense *

En modern restaurang i spännande gamla fabrikslokaler med årstiden lokala råvaror på menyn. Här kombineras rätterna med det rustika och det raffinerade.

Läs mer