Vidare till innehåll

Köpenhamn med barn

Foto: Maria Sattrup - Copenhagen Media Center

Köpenhamn är en fantastisk stad att resa till med barn. Här finns massor av roliga aktiviteter för familjen! Från favoriter som Tivoli och Den Blå Planet till båtsightseeing på stadens kanaler, men även gratisaktiviteter som fina lekparker, stränder och klassiska attraktioner.

Barnvänlig sightseeing i Köpenhamn

Köpenhamn är fullt av barnvänliga aktiviteter som passar hela familjen. För förstagångsbesökare är en sightseeingtur en bra start, det är ett enkelt sett att se mycket och ger en bra känsla för staden. Välj en sightseeingbuss eller ge er ut på stadens kanaler i en sightseeingbåt och få ett annat perspektiv på Köpenhamn. Kombinera gärna med en glass i färgglada Nyhavn. 

Klassiska attraktioner som barn gillar

Det kungliga livgardet har vaktskifte på drottningens slott Amalienborg varje dag klockan 12. Att se soldaterna i uniformer och stora björnskinnsmössor är en upplevelse för alla med barnasinnet i behåll. De mer äventyrslystna kan vara med på skattjakt på Rosenborg Slott där man även kan se de skimrande danska kronjuvelerna.

Rosenborg slott i Köpenhamn
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
Kul på trampoliner i Köpenhamn
Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Toppen av Köpenhamn

Att klättra upp i ett av stadens torn ger nya spännande perspektiv på Köpenhamn. Historiska Rundetårn från 1642 är väl värt ett besök och utsikten över Köpenhamns takåsar är fantastisk. En snirklig vandring upp i Vor Frelsers kyrkans skruvade torn på Christianshavn är också en spännande upplevelse. Numera kan man även ta sig upp i Tårnet som hör till Christiansborg Slott, där den danska riksdagen sitter.

Foto:Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Tivoli och Bakken

Upplev den magiska stämningen på Tivoli! Nöjesparken är Köpenhamns mest populära sevärdhet, och det med god grund. Tivoli håller öppet under sommaren, men även för Halloween, jul och nyår samt sportlovet. Här finns allt från vilda åkattraktioner till lekplatser, underhållning och barnvänliga restaurangalternativ.  

Strax norr om Köpenhamn hittar ni ännu flera åkattraktioner för barn och vuxna i världens äldsta nöjespark Bakken. Passa även på att gå en promenad i Dyrehaven där en tur i häst och vagn med största sannolikhet blir en succé.

Missa inte pandorna som har flyttat in på Köpenhamns Zoo

Foto:Copenhagen Zoo

Spännande möten i djurens värld

Nyfiken på det fascinerande livet under havsytan? Den Blå Planet är norra Europas största akvarium med tusentals djur som simmar runt i över 7 miljoner liter vatten. Den Blå Planet bjuder på massor av spännande aktiviteter och saker att göra och är en klar favorit. 

Apor, elefanter och flodhästar är några av de 250 arterna du kan möta på Köpenhamn Zoo. Här finns även lekplatser och aktiviteter för både små och stora barn. Och missa inte pandorna i det fina pandahuset - en klar barnfavorit i Köpenhamn.

Roliga lekplatser och parker

Köpenhamn har massor av roliga lekplatser där barnen kan springa av sig lite. Lekplatsen Skydebanen ligger mitt på Vesterbro men är en skyddad liten oas som är perfekt för lek och hygge. Klätter- och leksugna barn kommer att älska Konditaget Lüders - ett område på 2400 m2 uppe på taket av ett parkeringshus i Nordhavn (lek med utsikt på köpet!). Kongens Have ligger centralt nära Nørreport och Rosenborg Slott, här kan man se marionetteater på sommaren. Om ni har bilen med er kan det var en kul utflykt att ge er ut i skogarna utanför Köpenhamn på jakt efter sex stora träjättar skapade av konstnären Thomas Dambo. 

Ett uppfriskande dopp

Det finns plaskdammar i flera av stadens parker, bland annat vid Skydebanen på Vesterbro och i Nørrebroparken. Dessutom finns det badplatser mitt i staden, till exempel vid Islands Brygge och vid shoppinggallerian Fisketorvet. Det är heller inte långt med tunnelbanan till den fina stranden Amager Strandpark.

Two boys riding the Metro in Copenhagen

Foto:Metro

Praktisk information

För att göra reseplaneringen lite enklare kan du använda de här tipsen från VisitCopenhagen på barnvänliga restauranger och familjevänliga hotell i Köpenhamn. Vad angår transport är det superenkelt att ta sig runt i den danska huvudstaden med den moderna förarlösa metron (barn brukar gilla att sitta längst fram), hyra cyklar eller helt enkelt gå.

Fler upplevelser för stora och små

Färgexplosion vid biografen Palads mitt i Köpenhamn
Barnens favoritattraktioner i Köpenhamn
Metro
Ta dig runt i Köpenhamn
Familjesemester
Tivoli är ett magiskt vinterland under julsäsongen.
Tivoli i Köpenhamn

Share your wonders: