Köpenhamn med barn

Photo: Maria Sattrup - Copenhagen Media Center

Köpenhamn är en fantastisk stad att resa till med barn. Här finns massor av roliga aktiviteter för familjen! Från favoriter som Tivoli och Den Blå Planet till båtsightseeing på stadens kanaler, men även gratisaktiviteter som fina lekparker, stränder och klassiska attraktioner.

Barnvänlig sightseeing i Köpenhamn

Köpenhamn är fullt av barnvänliga aktiviteter som passar hela familjen. För förstagångsbesökare är en sightseeingtur en bra start, det är ett enkelt sett att se mycket och ger en bra känsla för staden. Välj en sightseeingbuss eller ge er ut på stadens kanaler i en sightseeingbåt och få ett annat perspektiv på Köpenhamn. Kombinera gärna med en glass i färgglada Nyhavn. 

Klassiska attraktioner

Det kungliga livgardet har vaktskifte på Amalienborg varje dag klockan 12. Att se soldaterna i uniformer och stora björnskinnsmössor är en upplevelse för alla med barnasinnet i behåll. De mer äventyrslystna kan vara med på skattjakt på Rosenborg Slott där man även kan se de danska kronjuvelerna.

Att klättra upp i ett av stadens torn ger nya spännande perspektiv på Köpenhamn. Historiska Rundetårn från 1642 är väl värt ett besök och utsikten över Köpenhamns takåsar är fantastisk. En snirklig vandring upp i Vor Frelsers kyrkans skruvade torn på Christianshavn är också en spännande upplevelse. Numera kan man även ta sig upp i Tårnet som hör till Christiansborg Slott, där den danska riksdagen sitter.

Tivoli och Bakken

Upplev den magiska stämningen på Tivoli! Nöjesparken är Köpenhamns mest populära sevärdhet, och det med god grund. Tivoli håller öppet under sommaren, men även för Halloween, jul och nyår samt sportlovet. Här finns allt från vilda åkattraktioner till lekplatser, underhållning och barnvänliga restaurangalternativ.  

Strax norr om Köpenhamn hittar ni ännu flera åkattraktioner för barn och vuxna i världens äldsta nöjespark Bakken. Passa även på att gå en promenad i Dyrehaven där en tur i häst och vagn med största sannolikhet blir en succé.

Spännande möten i djurens värld

Nyfiken på det fascinerande livet under havsytan? Den Blå Planet är norra Europas största akvarium med tusentals djur som simmar runt i över 7 miljoner liter vatten. Den Blå Planet bjuder på massor av spännande aktiviteter och saker att göra och är en klar favorit. 

Apor, elefanter och flodhästar är några av de 250 arterna du kan möta på Köpenhamns Zoo. Här finns även lekplatser och aktiviteter för både små och stora barn. Från våren 2019 kan du även se det nya pandahuset och dess nyinflyttade invånare. 

Köpenhamns gröna parker

Det är alltid härligt med en paus i en av Köpenhamns gröna oaser som funkar utmärkt både för picknick och lek. I Kongens Have kan man se marionetteater på sommaren och i Frederiksberg Have kan man ta en mysig båttur på kanalerna. Ytterligare ett bra picknickställe är Köpenhamns gamla vallgravskullar i Christianshavn. Om ni har bilen med er kan det var en kul utflykt att ge er ut i skogarna utanför Köpenhamn på jakt efter sex stora träjättar skapade av konstnären Thomas Dambo. 

Ett uppfriskande dopp

Det finns plaskdammar i flera av stadens parker, bland annat vid Skydebanen på Vesterbro och i Nørrebroparken. Dessutom finns det badplatser mitt i staden, till exempel vid Islands Brygge och vid shoppinggallerian Fisketorvet. Det är heller inte långt med tunnelbanan till den fina stranden Amager Strandpark.