Rosenborg slott i Köpenhamn

Köpenhamns mest besökta attraktioner

Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Det finns massor av spännande attraktioner och sevärdheter i Köpenhamn, och ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja. Men misströsta inte – här har du hela listan över de mest besökta attraktionerna i den danska huvudstaden, från Tivoli och Rosenborg Slott till Rundetårn.

Lista
Karta
01

Tivoli

Den magiska nöjesparken Tivoli, som ligger i hjärtat av Köpenhamn, lockar besökare från hela världen. Både barn och vuxna kommer att älska den speciella stämningen, de vilda åkattraktionerna eller en middag med extra hygge på någon av de många restaurangerna.

Läs mer
Världens äldsta nöjespark, Bakken, strax norr om Köpenhamn
Foto: Bakken
02

Bakken

Bakken ligger i Klampenborg strax norr om Köpenhamn och är världens äldsta nöjespark. Här finns både vilda och barnvänliga åkattraktioner. Testa även klassisk femkamp och ät redig dansk mat på någon av restaurangerna.

Läs mer
Missa inte pandorna som har flyttat in på Köpenhamns Zoo
Foto: Copenhagen Zoo
03

Köpenhamns Zoo

På Zoologisk Have i Köpenhamn kan du möta mer än 4000 fascinerande djur samt komma helt nära de ikoniska pandorna som nyligen flyttat in i sitt topmoderna pandahus.

Läs mer
Sharks in Den Blå Planet, the National Aquarium of Denmark
Foto: Den Blå Planet
04

Den Blå Planet

Dyk ner under ytan på Köpenhamns storslagna akvarium Den Blå Planet (nordeuropas största). Här kan du se tusentals fiskar från jordens alla hörn simma omkring i otroliga 7 miljoner liter vatten.

Läs mer
Rundetårn in Copenhagen
Foto: Daniel Rasumussen / Copenhagen Media Center
05

Rundetårn

Visste du att Köpenhamns ikoniska Rundetårn förutom att vara en bra utsiktsplats är det äldsta fungerande observatoriet i Europa och att H.C. Andersen skrev några av sina sagor här?

Läs mer
Foto: @nationalmuseet
06

Nationalmuseet

På Nationalmuseet i Köpenhamn kan du följa hela Danmarks historia från istiden, via vikingatiden och senare Kristendomens införande till nutidens samhälle. Det finns även en bra inomhuslekplats.

Läs mer
SMK - The National Gallery of Denmark based in Copenhagen
Foto: Statens Museum for Kunst
07

SMK Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst ligger i hjärtat av Köpenhamn och rymmer inte mindre än 700 års konst och konsthistoria som du kan ta del av genom utställningar och rundvisningar för både vuxna och barn.

Winter garden of Glyptoteket in central Copenhagen
Foto: Ana Cecilia Gonzalez - Ny Carlsberg Glyptotek
08

Glyptoteket

Glyptoteket fasta samling består av ca 10 000 konstverk som är fördelade på en antik och en modern samling. Se verk från det gamla Egypten och Grekland och gå sedan vidare till Monet, Rodin och van Gogh. Fika på caféet i den vackra tropiska vinterträdgården.

Läs mer
Rosenborg slott i Köpenhamn
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
09

Rosenborg Slott

På vackra Rosenborg Slott mitt i Köpenhamn finns några av Danmarks största kulturskatter, bland annat kronjuvelerna. Ta även en promenad i den vackra slottsträdgården Kongens Have.

Läs mer
Christiansborg, eller Borgen, som hyser Danmarks regering och riksdag.
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
10

Christiansborg Slott

Christiansborg Slott ligger på den lilla ön Slotsholmen mitt i Köpenhamn. Här finns en del som är öppen för besökare (men även används till drottningens galamiddagar) och en som rymmer den danska riksdagen och regeringen. Vandra genom de magnifika salarna och klättra upp i utsiktstornet för en fin vy över Köpenhamn.

Läs mer