Att se och göra i Köpenhamn en regnig dag

Foto: Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center

Ibland har man inte vädergudarna med sig på semestern, men det är ingen anledning att misströsta! Köpenhamn är en stad som är full av saker att se och göra även en regnig dag. Här tipsar vi dig om några av de bästa aktiviteterna - som håller dig både torr, glad och road.

Lista
Karta
Foto: @nationalmuseet

Nationalmuseet

På Nationalmuseet kan du följa hela Danmarks historia från istiden, via vikingatiden och enväldet till dagens samhälle. På Barnens museum kan de yngsta besöka olika tidsperioder och bland annat göra en fantasiresa i ett vikingaskepp och sitta i skolbänken på gammelmormors tid.

Läs mer
The tower of Copenhagen's City Hall is a great place to visit on a rainy day
Foto: Terry Mclaughlin - Copenhagen Media Center

Rådhustornet

Med sina 105,6 meter är Rådhuset en av Köpenhamns högsta byggnader. Det är cirka 300 steg från gatuplanet upp till utsiktsplatsen i tornet som erbjuder en fin vy över Tivoli och innerstaden.

Läs mer
Christiansborg, eller Borgen, som hyser Danmarks regering och riksdag.
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Ruinerna under Christiansborg

När det nuvarande Christiansborg Slott skulle byggas i början av 1900-talet snubblade man över gamla ruiner. En visade sig vara Biskop Absalons borg och en annan rester av det ökända fängelsetornet Blåtårn där Christian IV favoritdotter, Leonora Christina, satt inspärrad i nästan 22 år.

Läs mer
Magasin du Nord shopping center in Copenhagen
Foto: Magasin du Nord PR Photo

Magasin du Nord

Utforska Köpenhamns ikoniska varuhus Magasin. Här finns något för alla smaker – mode för alla åldrar, lyxiga delikatesser, heminredning, böcker och så klart både mysiga caféer och restaurang.

Läs mer
SMK - The National Gallery of Denmark based in Copenhagen
Foto: Statens Museum for Kunst

SMK Statens Museum for Kunst

SMK ligger centralt i Köpenhamn och rymmer konst- och konsthistoria som spänner över olika genrer och 700 år. Se utställningar och film, delta i kreativa verkstäder och njut av klassiska mästerverk och utmanande samtidskonst. Upplev konstpärlor av bland annat Rubens, Matisse, Munch och Ambramovic.

Läs mer
Denmark's oldest bakery, Conditori La Glace
Foto: La Glace PR Photo

Conditori La Glace

Conditori La Glace är Köpenhamns äldsta konditori och har försett Köpenhamnarna med lyxiga bakverk sedan 1870. På La Glace får du en klassisk caféupplevelse i vackra lokaler med mahogny, mässing och fantastiska bakverk.

Läs mer
The exotic Winter Garden in the Ny Carlsberg Glyptotek Museum, Copenhagen
Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Glyptoteket

Glyptoteket är perfekt en regnig dag. Här kan du se en av Nordeuropas största samlingar av antik konst, en tidsresa genom 3500 år av konsthistoria samt moderna verk av bland annat Monet och Gauguin. Avsluta med en mysig fika i den vackra vinterträdgården.

Läs mer
Torvehallerne vegetable market in Copenhagen
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Torvehallerna

Köpenhamns trendiga saluhall Torvehallerne ligger precis vid Nørreport Station och är ett perfekt tillhåll när det regnar. Strosa runt bland de olika stånden med olika delikatesser och känn hur det vattnas i munnen. Möjligheterna är många - ta en kaffe eller ett glas vin, ät smörrebröd, tapas eller ett härligt bakverk.

Läs mer
The Danish Film Institute and Cinematheque in Copenhagen
Foto: Jørgen True - Cinemateket

Cinemateket

Att smita in i biomörkret och sjunka ner i en mjuk fåtölj är extra mysigt en regnig dag. Cinemateket i Köpenhamn visar utvalda filmer för både barn och vuxna. I byggnaden finns även Restaurant Sult som serverar allt från enklare snacks till hela måltider.

Läs mer
GDK Danish Architecture Center DAC
Foto: Rasmus Hjortshøj

Dansk Arkitektur Center

DAC är en mötesplats för arkitektur, design och kultur. Här kan man tillbringa några intressanta timmar på utställningar och workshops, kombinerat med en fika på caféet och ett besök i designshoppen.

Läs mer
Swimming pool of DGI Byen in Copenhagen
Foto: DGI Byen PR

Vandkulturhuset DGI-byen

När det regnar kan man väl lika gärna bli ännu blötare? Simhallen Vandkulturhuset ligger i DGI-byen nära Köpenhamns centralstation och har flera olika sorters bassänger för stora och små. Här kan ni simma, klättra och hoppa eller bara koppla av på spaet.

Läs mer