Løkken, bathing houses at the beach

Danmarks bästa stränder

Foto: Mette Johnsen

Visste du att det aldrig är längre än 5 mil till kusten i Danmark, var du än befinner dig? Danmark har några av de vackraste stränderna i Europa så det är bara att sätta igång och leta efter just din favorit, välj bland breda vita, långgrunda, barnvänliga och närmast folktomma stränder.

Lista
Karta
Kids on Søndervig Beach
Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

Søndervig Strand

Søndervig strand på Danmarks västkust har varit en populär badort sedan 1800-talet, inte minst på grund av den vackra breda sandstranden med böljande sanddyner. Under sommarsemestern finns livräddare på plats som håller ett öga på badgästerna.

Läs mer
Seal in front of Blåvandshuk Lighthouse
Foto: Thomas Høyrup Christensen

Blåvand Strand

Den 40 km långa Blåvand strand nära Hvide Sande på västkusten är ett litet strandparadis. Här kan du fly vardagsstressen och bara njuta av hav, strand och natur. Det är också en av de bästa platserna i Danmark för bärnstensjakt.

Läs mer
Cars on the beach in Blokhus
Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

Blokhus Strand

Semesterparadiset Blokhus har en av norra Europas bästa stränder. Fin vit sand, varma sanddyner och det friska havet är bara några av de saker som lockar. Du kan även köpa färsk fisk från fiskebåtarna och köra bil ända ner till vattnet på vissa delar av den breda stranden. 

Läs mer
Kids running on Saltum Beach in North Jutland
Foto: Niclas Jessen

Saltum Strand

Den breda och barnvänliga sandstranden Saltum strand ligger i anslutning till Blokhus strand. Det är en fin bred strand med stora böljande sanddyner som även har utmärkta vindförhållanden för windsurfing. Det är tillåtet att ta med bilen. 

Läs mer
The never-ending beach on Rømø
Foto: claireonline

Rømø Strand

Den sandiga ön Rømø på Danmarks västkust har några av de bredaste stränderna i Europa. Du kan köra ända ner till vattnet och till och med campa här. Vinden lämpar sig även för kitesurfing eller lek med drakar.

Läs mer
Seaside hotel and summer houses at Henne Beach
Foto: Thomas Høyrup Christensen

Henne Strand

Henne Strand korades 2019 till en av de vackraste platserna i Europa av CNN. Vi vet varför: mjuk vit sand, böljande dyner som ger skydd mot vinden och helt exceptionella solnedgångar. 

Läs mer
Foto: @photo.kjaer

Marielyst Strand

Ta en härligt lat dag i den mjuka sanden på stranden som röstats fram som Danmarks bästa flera gånger i rad. Marielyst strand på ön Falster är en avslappnad, barnvänlig strand med lugnt vatten och stora sanddyner att leka i.  

Läs mer
Foto: Claire Droppert

Hestehoved Strand

Hestehoved strand på Lolland har rent badvänligt vatten och en av de längsta badbryggorna I Danmark. Besök den här stranden som ligger i friluftsområdet vid Nakskov Fjord och nära den lilla staden Nakskov.

Läs mer
Child on Bisnap Beach, North Jutland
Foto: VisitAalborg, InfoCenter Hals

Bisnap Strand

Stranden mellan Hou och Bisnap är ca 6 kilometer lång. Bisnap strand är en barnvänlig strand  med vit sand och en lätt sluttande strandkant. Här finns en handikappanpassad stig och toaletter.

Läs mer
Kerteminde North Beach on island Funen, Denmark
Foto: VisitKerteminde

Kerteminde Nordstrand

På Fyn ligger Kerteminde, vars strand är populär både bland unga och barnfamiljer. Hit kommer folk från när och fjärran för att doppa sig i Stora Bälts friska vatten. Under sommarmånaderna är stranden full av liv och härlig stämning.

Läs mer
The beach in Hornbaek is one of Denmark's best beaches
Foto: VisitNordsjælland

Hornbæk Strand

Hornbæk strand är den största och mest kända stranden på den "Danska Rivieran" på nordsjälland. Det finns badvakter här under sommarmånaderna och stranden sjuder av semesterstämning. Området ligger endast en timme med bil från Köpenhamn.

Läs mer
Hou Beach near Odder, Denmark
Foto: Hou Strandcamping

Hou Strand

En familjevänlig strand som uppskattas av barnen. Hou strand ligger nära områden med semesterstugor och charmiga Hou hamn med sin mysiga levande atmosfär. Här finns dessutom både beachvolley, minigolf och fiskemöjligheter. 

Läs mer
Gudmindrup Beach
Foto: VisitOdsherred

Gudmindrup Strand

Du hittar en av de bästa stränderna i Danmark vid Sejerø-bukten på västra Själland. Denna breda strand med sanddyner är perfekt för wind- och kitesurfing.  

Läs mer
Boderne Beach
Foto: Destination Bornholm

Boderne Strand

Boderne är en härlig strand på Bornholms södra kust. Här kan du hitta din egen avskilda plats bland sanddynerna och koppla av. Stranden är perfekt för bollspel och simning, och barnen kan hoppa ifrån de stora stenarna i vattenbrynet.

Läs mer
Foto: @matthiasschwarzer

Ristinge Strand

Ristinge på Langeland är en lång bred sandstrand med sanddyner och strandvass. Här finns det möjlighet till både avkoppling och aktivitet, mys i sanden med en god bok och grilla korv på medhavd grill medan solen går ner vid horisonten.

Läs mer
Foto: VisitDenmark

Dueodde Strand

Dueodde är det mest kända stranden på ön Bornholm. Sanden är ultrafin och inbjudande och vattnet är rent. Bornholm är även känt som solskensön och är en av Danmarks solrikaste platser, perfekt för en badsemester!

Läs mer

Amager Strandpark

Köpenhamn har en egen strandpark! 5 kilometer sandstrand med massor av utomhusaktiviteter på en ö med en lagun. Hit kommer Köpenhamnarna soliga sommardagar för att njuta av havet och de öppna ytorna. Det är lätt att ta sig hit med metro från Köpenhamns centrum och fin utsikt mot Sverige och Öresundsbron.

Läs mer

Upptäck fler danska guldkorn!

Campaign NO Fyn Ærøskøbing
Danmarks charmigaste byar
Ærø
Tolv populära danska öar
Skagen in North Jutland
Upptäck det magiska Skagen
Det kungliga lustslottet i Dyrehaven
UNESCO världsarv i Danmark