Tivoli i Köpenhamn

Highlights i Danmark

Soluppgång över den Oändliga Bron i Aarhus

Saker du måste se & göra i Danmark

Okej. Det finns så klart inte några måsten när man har semester. MEN, det finns ett par höjdpunkter (faktiskt rätt många) som vi gärna vill visa dig… Från klassiska Tivoli och LEGOLAND till unika naturupplevelser som Möns Klint och gastronomi i världsklass. 

3 ikoniska attraktioner

Tre olika attraktioner som alla är en del av Danmarks DNA.

Tivoli - en älskad nöjespark

Åkattraktionerna, restaurangerna och underhållningen är alla värda ett besök, men det unika med Tivoli är den magiska stämningen.

LEGOLAND® - den ikoniska klossens hem

En heldag på LEGOLAND Billund är ett måste för barnfamiljen. Upptäck en av Danmarks mest älskade klassiker för barn i alla åldrar.

Kronborg Slott - Hamlets hem i Helsingör

Sätt Hamlets slott, berömda Kronborg i Helsingör, på din lista över saker att göra nästa gång du är i Danmark. Slottet är ett av Danmarks mest kända, mycket just tack vare Shakespeares Hamlet, och finns med på med UNESCOs världsarvslista. Läs mer om Kronborg Slott här.

Rena naturunder

Alpinister göra sig icke besvär – men vem behöver berg? Upptäck några av den danska naturens små underverk.

Sort sol

Fenomenet svart sol med tiotusentals (i bland hundratusentals) fåglar som flyger i vackra formationer och skymmer solen måste upplevas på plats!

Møns Klint

Missa inte slående vackra Møns Klint med de vita kalkstensklipporna som störtar ner i det turkosblå havet.

De bästa naturupplevelserna i Danmark

I Danmark finns det mycket att se och göra ute i det fria. Det är tätt mellan naturupplevelserna som rymmer stor bredd och variation. För att göra det enklare för dig har vi samlat några av Danmarks mest unika och spännande naturpärlor i den här guiden.

Konstpaus: kulturella höjdpunkter

Danmark har en lång rad designikoner, upptäck några av dem här!

Designmuseum Danmark

Se dansk designs alla höjdpunkter på designmuseet i Köpenhamn.

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Njut av konst och nya perspektiv på ARoS, Aarhus konstmuseum, där du kan ta en tur inne i konstverket Your Rainbow Panorama på museets tak.

Louisiana Museum of Modern Art

Missa inte det här fantastiska konstmuseet på Norsjällands kust.

Stjärnregn över dansk gastronomi

Rød pølse i all ära men det finns mycket mer att upptäcka på danska restaurangmenyer. Läs mer om världskända noma och Danmarks heta Michelinrestauranger.  

Danmarks Michelinrestauranger

Gourmander kan glädja sig åt att Danmark nu har 34 stjärnor fördelade på 27 Michelinrestauranger. Dessutom är noma tillbaka på listan med två stjärnor. Se alla danska restauranger med stjärnor i Guide Michelin här.

noma - en restaurang i världsklass

Du har förmodligen hört talas om noma - världens bästa restaurang 2010, 2011, 2012 och 2014 (!). noma, med stjärnkocken René Redzepi i spetsen. Boka i god tid och förbered dig på en enastående kulinarisk upplevelse.

För dig som älskar listor...

Vem älskar inte listor? Här hittar du några av våra topplistor så att du kan börja bygga din egen danska tio-i-topp,

Danmarks mest besökta attraktioner

Vilka är de populäraste attraktionerna i Danmark? Det finns massor att välja mellan men för att göra det lite lättare för dig har vi tagit fram en topplista över de mest populära så att du kan planera resan utifrån dina egna favoriter och intressen.

Älskade klassiker i Köpenhamn

Alla huvudstäder har sina klassiska sevärdheter – de där sakerna man bara ska se och göra – så även Köpenhamn. Vi guidar dig till några av Köpenhamns mest ikoniska attraktioner och upplevelser, från Nyhavn till Tivoli, Ströget och Amalienborg, så att du kan bocka av dem på din lista.

Danmarks charmigaste småstäder

De här charmiga badorterna bjuder på härligt avslappnad semesterstämning under sommaren. Mysiga caféer och restauranger, fina stränder, livliga marinor, små kullerstensgränder och korsvirkeshus – vad kan man mer önska sig av en dansk semesterort? Här hittar du din favorit.

Danmarks bästa stränder

Visste du att det aldrig är längre än 50 km till kusten i Danmark, var du än befinner dig? Danmark har några av de vackraste stränderna i Europa så det är bara att sätta igång och leta efter just din favorit, välj bland breda vita, långgrunda, barnvänliga och närmast folktomma stränder.

Tolv populära danska öar

Res till Danmark och lev avkopplande ö-liv på semestern! Danmark har över 400 öar (72 bebodda), här guidar vi dig till 12 av de charmigaste. De här små ö-pärlorna är ofta Danmark i miniformat - med vackra stränder, fina upplevelser och massor av hygge.

12 sagolika slott i Danmark

Följ med på en spännande historisk vandring genom sagolika danska slott. Se de vackra kronjuvelerna på Rosenborg slott mitt i Köpenhamn, tillbringa en dag full av roliga aktiviteter på Egeskov slott eller testa din talang för skådespeleri med en Hamlet-tolkning på Kronborg slott.