Bib Gourmand i Danmark

Foto: Oscar Houmann - Kødbyens Fiskebar

Bib Gourmand är en utmärkelse som delas ut av Guide Michelin till restauranger som serverar vällagad mat till ett rimligt pris - som en slags budget-Michelin. Välj gourmetupplevelse efter tycke och smak – runt om i hela Danmark.

Lista
Karta
Bib gorumand restaurant Anarki in Copenhagen
Foto: Anders Hviid
01

Anarki

Som namnet antyder vill restaurang Anarki gå sin egen väg och hålla sig undan dogmer vad angår både mat och vin. Allt är tillåtet i köket hos Anarki och inspirationen hämtas från hela världen. 

Läs mer
Barabba is Bib Gourmand restaurant in Copenhagen
Foto: Wonderful Copenhagen
02

Barabba

Barabba serverar samtida italiensk mat. Du kan välja mellan rätter med mer traditionella italienska smaker eller testa klassiker som fått en modern twist – varför inte beställa in en sjögräs-tiramisu?

Läs mer
Bib gorumand restaurant Enomania in Copenhagen
Foto: Enomania
03

Enomania

Enomania ligger på Vesterbrogade i Köpenhamn och är både vinbar och italiensk restaurang. Vinkortet innehåller inte bara toppviner från Italien utan även spännande champagne och fina bourgogner. 

Läs mer
Bib gourmand restaurant Hærværk in Aarhus
Foto: Claes Bech-Poulsen
04

Hærværk

Bib Gourmand-restaurangen Hærværk ligger i Aarhus. Menyn skiftar ofta utifrån säsongens råvaror och sätts samman utifrån en idé om att matlagning handlar om att skapa de bästa rätterna med det som är färskt och gott just nu. 

Läs mer
Kødbyen på Vesterbro är ett populärt ställe fullt av restauranger och barer.
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
05

Kødbyens Fiskebar

I Kødbyen, Köpenhamns meat packing district, ligger Fiskebaren. Här handlar det om fisk, skaldjur och goda viner. Du kan välja mellan smårätter i baren eller ta en hel meny. Stämningen är avslappnad och när vädret tillåter kan man hänga utanför i kvällssolen. 

Läs mer
Bib gourmand restaurant Marv & Ben in Copenhagen
Foto: Marv & Ben PR photo
06

Marv & Ben

Marv & Ben har närmast blivit en inventarie på Bib Gourmands lista. Restaurangen serverar nordisk gastronomi lagad på lokala ekologiska råvaror. Allt görs från grunden och tillagas med en nyfikenhet som skapar många överraskande smakupplevelser. 

Läs mer
Bib gourmand restaurant Mêlée in Copenhagen
Foto: Stine Christensen
07

Mêlée

Mêlèe ligger på mondäna Frederiksberg. Det råder en avslappnad stämning i restaurangen och maten är tidlös och traditionell samtidigt som det finns utrymme för experiment och utveckling. 

Läs mer
Bib gourmand restaurant Moment in Rønde
Foto: Destination Djursland
08

Moment

Restaurang Moment har fokus på närodlat och hållbarhet och satsar på att ge varje gäst bästa tänkbara smakupplevelse baserat på säsongens färska och hållbara grönsaker.

Läs mer
Bib gourmand restaurant Pluto in Copenhagen
Foto: Konrad Frank
09

Pluto

Pluto mitt i centrum av Köpenhamn har snabbt blivit en populär restaurang. Inspirationen kommer från New York och medan inredningen är lite råare så är stämningen varm och livlig. Rätterna är enkla och rena med smaken i fokus.

Läs mer
Bib gourmand restaurant Pondus in Copenhagen
Foto: Søren Gammelmark
10

Pondus

Aarhus har etablerat sig som en stad att räkna med i gourmetsammanhang och det är Pondus ett gott exempel på. Pondus är systerkrog till Substans (som har en Michelin-stjärna) och erbjuder modern dansk bistromat till överkomliga priser.

Läs mer
Bib Gourmand restaurant Selma in Copenhagen
Foto: Restaurant Selma
11

Selma

Selma, som fått sitt namn efter ägarens dotter, är enligt Guide Michelin en mysig restaurang som lunchtid serverar moderna smörrebröd med respekt för traditionen. Middagsrätterna är perfekta att dela och kan avnjutas med utmärkt hantverksöl.

Läs mer
Restaurant Møf Copenhagen
Foto: Moefmadbar
12

Møf

Ett ungt, garvat par ligger bakom denna pärla i Aarhus med svart-vit sober inredning och fina sittplatser vid bardisken. Menyn är modern med ett hjärta som bankar för det danska köket och närodlade rätter.

13

Bjørnekælderen

En gammal goding med över 130 år på nacken som ligger vackert på Frederiksberg Allé - en pompös adress i stadsdelen som gränsar till Köpenhamn. Sätt gaffeln i klassiska smörrebröd till lunch och gedigna, vällagade rätter kvällstid – samtliga med massor av spännande smaker och modern tvist.

Norrlyst Restaurant Copenhagen
Foto: Emil Eshardt
14

Norrlyst

En mysig bistro som fokuserar på mat efter säsong. Se fram emot läckra smörrebröd till lunch och en imponerande fyrarätters meny kvällstid. Njut av rätterna ihop med lokala ölsorter och danska beska droppar.

Läs mer
Restaurant Møntergade in Copenhagen
Foto: Jonas Buhr
15

Møntergade

Restaurant Møntergade bjuder på minimalistiska omgivningar med en vacker, klassisk stil. Det danska traditionella köket är i högsätet oavsett om du känner för god lunch eller middag.   

Läs mer