Milkshakes at Reffen, Copenhagen Street Food, in Denmark

Street food i Danmark

Foto: © Rolands Varsbergs

Många har upptäckt det stora utbudet av street food i Köpenhamn, som verkligen etaberat sig de senaste åren. Men passa på att smaka på andra street food-markander i Danmark nästa gång du är här. Från Odense på Fyn till Aarhus och Aalborg på Jylland. Här finns något för alla smaker.

Trenden med street food-marknader är här för att stanna, och det är vi glada för! Här kan du välja mat från världens alla kök i avslappnade miljöer. Om du gillar street food är Köpenhamn staden för dig. Under senare år har en rad marknader växt fram som snabbt blivit populära bland både Köpenhamnare och besökare som kommer för maten, hänget och stämningen. Men det gäller även på Jylland och Fyn – här kan du också sätta tänderna i nylagad street food om du till exempel skulle svänga förbi Aarhus, Aalborg eller Odense.

Lista
Karta

Storms Pakhus i Odense

Matmarknad och kreativ verkstad i ett. Storms Pakhus i Odense på Fyn bågnar av goda och spännande matupplevelser för både små och stora smaklökar.

Reffen street food market in Copenhagen
Foto: © Rolands Varsbergs

Reffen Streetfood i Köpenhamn

Reffen street food är en matmarknad man inte bör missa under en visit i Köpenhamn. Stället ligger vackert längs vattnet i stadsdelen Holmen och området Refshaleøen därav namnet Reffen. Ta cykeln, buss eller hamnbuss på vattnet och upplev mat från allvärldens kök.

Aarhus street food
Foto: Aarhus Street Food

Aarhus Street Food

Välj bland hela 30 olika matbodar och allvärldens rätter när du besöker Street food-marknaden i Aarhus på danska Jylland. 

Aalborg Street Food The Lighthouse
Foto: Aalborg Street Food

Køkkenfabrikken i Aalborg

Den här street food-markanden ligger i en gammal möbelfabrik som kallades Køkkenfabrikken. I dag är det ett populärt tillhåll för stora och små matglada själar som känner för en smakupplevelse som passar de flesta smaker och plånböcker.

Street food Vejle
Foto: Blue Orange Media

Street Food Vejle

Street Food i Danmark gäller även staden Vejle som ligger i den sydöstra delen av Jylland. Här väntar läcker mat som du kan välja att avnjuta på plats eller ta med hem och dela med vänner eller familj - vardag som helg.

Broens gadekøkken

Den här matmarknaden ligger centralt längs vattnet i Köpenhamn, ett stenkast från Nyhavn. Här väntar rätter från etablerade, populära street food-ställen. Sätt tänderna i spännande smaker i takt med ljuv loungemusik - vintertid kan du dessutom snöra skridskorna och ge dig ut på Broens egen skridskobana mellan tuggorna.

Hillerød Madmarked
Foto: Tine Uffelmann

Hillerød Madmarked

Här hittar du allt från exotisk mat och dryck för en lunch på tu man hand till mättande klassiker till hela familjen. Upplev konserter, loppisar och andra kul aktiviteter under hela året. Hillerød Madmarked ligger dessutom nära vackra Frederiksborg Slott om man vill varva sin visit med lite kultur på maten. 

Værftets Madmarked i Helsingør
Foto: Daniel Rasmussen

Værftets Madmarked i Helsingör

Kombinera kultur med härliga matupplevelser i Helsingörs hamnområde. Här ligger Værftets Madmarked ett stenkast från Kronborg slott, Sjöfartsmuseet och Öresundsakvariet - allt samlat för en heldag på andra sidan Öreusnd. 

Rørvig Street food, Odsherred, West Zealand
Foto: @iben1978

Rørvig Street Food

I natursköna Odsherred på västra delen av Själland ligger denna lilla pärla fylld med läcker street food. Ett populärt ställe att slinka in för att stilla aptiten på under sommarmånaderna.

Du kanske även skulle gilla smaken av...

traditional danish dish stjerneskud smørrebrød
Dansk mat och dryck
Dansk ost från Gundestrup
10 populära danska ostar
Mouth-watering dessert at the Michelin restaurant Formel B
Michelinrestauranger i Danmark
Weinreben in Westseeland an der Dänischen Ostsee
Upptäck Danmarks vingårdar
Østergro ligger på Østerbro och är både en restaurang och en odlingsträdgård (på ett tak!)
Danmarks grönaste restauranger