Sommar i Latinerkvarteret i Aarhus

Mysig shoppingweekend i Aarhus

Foto: RUNI Photopop - VisitAarhus

Charmiga Aarhus är perfekt för en weekendresa. Här är det nära till allt och stadens mysiga kvarter utgör en vacker kuliss till utmärkt shopping och fantastiska mat- och kulturupplevelse. Kombinera gärna med en tur till idylliska Ebeltoft och nationalparken Mols Bjerge.

Här hittar du Aarhus bästa shoppinggator

På den stora shopping- och gågatan Strøget finns det mesta, från stora butikskedjor till mer specialiserade butiker. Frederiksbjerg är ett område för livsnjutare och gourmander med fantastiska delikatess- och designbutiker och en uppsjö av mysiga caféer och restauranger. Charmiga Latinerkvarteret är det äldsta i Aarhus; här kan du strosa längs kullerstensgator med små chicka butiker som säljer allt från mode till konsthanterverk. Vestergade passar den stilmedvetne shopparen med sina många lite mer exklusiva butiker. Passa även på att göra en avstickare till Møllestien som utan tvekan är en av de vackraste gatorna i Aarhus.

Aarhus

Foto:Visit Aarhus

Lyxiga varuhus med allt från mode till en hipp takbar

Det populära varuhuset Magasin har ett stort urval av varumärken inom mode, accessoarer, skönhet och design, vid behov kan du fylla på energireserverna på ekologiska Greenilicious. Salling är ett modernt varuhus i hjärtat av Aarhus som har stora danska och internationella märken inom mode, inredning och gourmetprodukter. På översta våningen hittar du takbaren Salling Rooftop där du kan du njuta av utsikten över staden med en kopp kaffe eller ett glas vin. Där ströget slutar börjar shoppingcentret Bruun’s Galleri där du kan välja mellan mer än 90 butiker, restauranger och en biograf.

Salling Rooftop in Aarhus

Foto:Photopop - VisitAarhus

Smaka dig igenom matstaden Aarhus

Aarhus är Jyllands hetaste matstad, den gastronomiska standarden är hög och utbudet brett. Med fyra Michelinrestauranger finns det gott om riktiga gourmetalternativ för dig som vill ha den där unika matupplevelsen. Aarhus har dessutom två spännande matmarknader: Aarhus Street Food erbjuder matupplevelser från mer än 30 gatukök och barer och hippa Aarhus Central Food Market har över 20 olika matstånd där du kan få en fantastisk måltid utan att behöva tömma plånboken. Staden vimlar även av mysiga caféer och restauranger där du kan äta ett klassiskt smörrebröd eller ta en fika.

Two people walking in Your rainbow panorama, ARoS Aarhus Art Museum
Foto: Robin Skjoldborg © Olafur Eliasson: Your rainbow panorama
Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum.
Foto: Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Photo: Robin Skjoldborg.

Vandra längs regnbågen i Aarhus

ARoS är ett banbrytande konstmuseum med det spektakulära konstverket Your rainbow panorama på toppen. Utforska de många utställningarna, ät en god lunch i ARoS Wine & Food och njut av de fantastiska omgivningarna för att sedan avsluta med en tur i regnbågen. Det finns många fler spännande attraktioner i Aarhus som du kan läsa mer om här.  

Sov gott i Aarhus

Efter en dag full av upplevelser är det skönt att dra sig tillbaka till ett mysigt hotellrum, vila huvudet mot kudden och njuta av en god natts sömn. Comwell Aarhus är ett av stadens nyaste hotell med genomtänkt design av danska märket HAY. Scandic Aarhus City ligger ett stenkast från Ströget och har populära restaurangen The Grill. CABINN Aarhus Hotel ligger nära domkyrkan och det charmiga latinerkvarteret. Se fler hotell i Aarhus här.

Mysiga byar, stränder och vacker natur på Djursland

Det finns massor att göra i närheten av Aarhus. Ta en dagsutflykt eller boka övernattning i idylliska Ebeltoft, en liten by med korsvirkeshus, kullerstensgränder och blommande stockrosor. Här finns små butiker med konsthantverk och mode och mysiga restauranger. Besök även nationalparken Mols Bjerge med fantastisk natur, rikt djurliv och spännande historiska lämningar. Den som längtar efter en lat dag på stranden kan utforska Djurslands 250 km kust. Stanna till vid en av de många mysiga gårdsbutikerna på vägen och inhandla picknick till turen.

Maxa din Aarhusvistelse med AarhusCARD

Med AarhusCARD får du ut mesta möjliga av din tur till Aarhus. AarhusCARD ger dig tillgång till mer än 25 attraktioner och museer i Aarhus, gratis transport med buss och Letbanen, gratis parkering och rabatt på shopping och cykelhyra.

Den Gamle By - The Old Town Museum
Den Gamle By - The Old Town Museum
ARoS Aarhus Art Museum, venue
ARoS Aarhus Art Museum, venue
Tivoli Friheden
Tivoli Friheden
Moesgaard Museum
Moesgaard Museum
Marselisborg Palace
Marselisborg Palace
The Concert Hall Aarhus
The Concert Hall Aarhus