Möt våren i Danmark

Foto: Malthe Zimakoff - Copenhagen Media Center

Möt våren i Danmark! Snart är den här med ljus, värme och blommande körsbärsträd. Långhelger som påsk, pingst och Kristi Himmelsfärd väntar runt hörnet och det är dags att planera den där weekendresan du gått och funderat på. Läs våra tips och hitta inspiration till din Danmarksresa.

Vårtecken när Tivoli öppnar

Tivoli öppnar i början av april och inleder sommarsäsongen med ett färgsprakande firande. Tivoli är alltid värt ett besök när du är i Köpenhamn vare sig du vill testa nervpirrande åkattraktioner, strosa genom den vackra parken, äta gott eller bara njuta av den alldeles speciella stämningen. Läs mer om Tivoli här

Köpenhamn i rosa skrud

En av vårens mest njutbara höjdpunkter är när körsbärsträden blommar, hit ska du gå om du har turen att befinna dig i Köpenhamn när det händer: till Bispebjerg Kyrkogård vallfärdar Köpenhamnarna för att vandra genom en förtrollande allé av körsbärsträd. Köpenhamns botaniska trädgård är ytterligare ett stopp för dig som inte kan få nog av körsbärsblomster och andra vackra blommor som trollar bort vintertröttheten på en sekund.

Mysig sommarstuga i Tåsinge

Foto:Kim Wyon

Hygge i en sommarstuga vid havet

Hyr en havsnära sommarstuga och njut av långa promenader på stranden, den friska luften och vacker natur. Det finns många fördelar med att resa till den danska kusten under lågsäsong, det är ofta billigare att hyra stugor eller rum på till exempel ett badhotell (och lättare att hitta det perfekta huset eftersom inte lika mycket är uthyrt) det är mer folktomt och hygget är lika närvarande som alltid.

Evenemang värda en resa

Filmfantaster bör inte missa CPH:DOX, Köpenhamns internationella dokumentärfilmfestival, som pågår i mars. Programmet är späckat med över 200 spännande dokumentärfilmer från hela världen som spänner över många olika teman. Är du mer sugen på fest och spännande rytmer? Då kan du uppleva hur Aalborg förvandlas till en färgsprakande karnevalstad med flera parader, evenemang och härlig feststämning i maj.

Heartland Festival på Egeskov Slott

Foto:Peter Kirkegaard - Heartland Festival

Res till vackra Fyn och upptäck Heartland Festival som kombinerar musik, konst, mat och live-samtal med spännande gäster i magiska omgivningar vid Egeskov Slot.

Strövtåg i naturen

Det är något speciellt med den skira vårgrönskan och naturen som sakta vaknar till liv. Ge dig ut på en av Danmarks många vackra vandringsleder och riktigt njut av alla vårtecken. Det finns många fina leder, både genom skog och mark och vid kusten med restauranger och övernattningsställen längs vägen.

Couple with bike on Fanø beach

Foto:Niclas Jessen

Om du hellre rullar fram så är Danmark som gjort för en cykelsemester. Susa fram på väl skyltade vägar och stigar som tar dig genom vacker natur, längs kusten och genom skog och mark. Läs mer om cykelsemester här

Läs vidare här!

Paar auf dem Weg zum Schwimmen, Nysted Dänemark
Sommarstuga i Danmark
Løkken, bathing houses at the beach
Danmarks bästa stränder
Løkken
10 fantastiska badhotell i Danmark
Den fantastiska badorten Skagen i Nordjylland, Danmark
Upptäck det magiska Skagen