Løkken

10 fantastiska badhotell i Danmark

Foto: Mette Johnsen

Unna dig en vistelse på ett danskt badhotell. Upplev närheten till havet och den unika stämningen som man bara hittar på ett äkta badhotell. Njut av ett rofyllt morgondopp, långa strandpromenader och god mat.

De flesta danska badhotellen är öppna året runt. Så det ger goda möjligheter för äkta dansk hygge sommar som vinter. Oavsett vilken säsong du föredrar så väntar en unik vistelse i avkopplande atmosfär.

Lista
Karta
Bo på badhotell i Nordjylland. Ruths Hotel i Skagen.
Foto: Mette Johnsen
01

Ruths Hotel

Ruths Hotel bjuder på 5-stjärnig lyx i hjärtat av den populära gamla fiskebyn Skagen. Hotellet är över 100 år gammalt och har utvecklats från ett mysigt pensionat omgivet av böljande sanddyner till ett historiskt badhotell med gourmetrestaurang och eget spa.

Läs mer
Løkken Seaside Hotel
Foto: Løkken Turistbureau
02

Løkken Badehotel

Løkken är en av Danmarks mest kända badorter och mitt i dess centrum kan du hyra en av de 29 mysiga lägenheterna på charmiga Løkken Badehotel. Precis runt hörnet finns kaféer och restauranger, härligt byliv och en av Danmarks bästa stränder, endast några hundra meter från badhotellet.

Läs mer
Checka in på ett danskt badhotell och njut av livet.
Foto: Niclas Jessen
03

Hjerting Badehotel

Ut mot Vadehavet ligger ett av Danmarks bästa badhotell, med historia så långt tillbaka som 1914. Hjerting Badehotel ligger bara 20 meter från havet och har en fantastisk utsikt över Ho Bugt. Detta anrika badhotell har en utsökt gourmetrestaurang, ett charmigt kafé och en liten butik som säljer lokala produkter.

Läs mer
04

Helenekilde Badehotel

Helenekilde Badehotel är väl värt ett besök! Detta både lyxiga och mysiga badhotell ligger vackert i badorten Tisvildeleje med utsikt över Kattegat. Här känner man sig direkt som hemma eftersom hotellet är inrett med hygge i tankarna. Badhotellet har även ett eget spa där du kan koppla av fullständigt och njuta av den unika atmosfären.

Läs mer
05

Gilleleje Badehotel

Gilleleje Badehotel började som ett pensionat 1895 och ligger otroligt bildskönt på Själlands norra spets. Badhotellet tronar på toppen av en 30 meter hög sanddyn, något som ger en fantastisk utsikt över Kattegat. Detta kända badhotell på Nordsjälland har en historisk flärd och inbjuder till avslappning och härliga sommardagar i natursköna omgivningar.

Läs mer
Ballebro Færgekro
Foto: VisitSønderborg
06

Ballebro Færjekro

På södra Jylland ligger Ballebro Færgekro, ett charmerande badhotell precis vid fjorden. Badhotellet byggdes så tidigt som 1729 som en liten gård, men den historiska byggnaden är i dag ett av Danmarks mest kända badhotell. Här kan du koppla av i de mysiga rummen, äta härliga måltider i restaurangen som har fokus på goda lokala råvaror och njuta av havsutsikten från terrassen.

Läs mer
Dyvig Seaside Hotel
Foto: HORESTA
07

Dyvig Badehotel

Lyxiga Dyvig Badehotel ligger naturskönt vid fjorden på norra Als på Jylland. Här kan du koppla av i mysiga omgivningar, ät lokal gourmetmat på hotellets fantastiska restaurang och gå långa promenader i den vackra naturen som omger hotellet. Allt sammantaget kan du se fram emot en oförglömlig vistelse.

Läs mer
Klassiska Svinkløv badehotell bjuder på en autentisk upplevelse
Foto: © Niclas Jessen
08

Svinkløv Badehotel

Stiliga Svinkløv Badehotel ligger fantastiskt vid Jammerbugtens böljande sanddyner. Detta historiska badhotell är ursprungligen från 1925 men totalförstördes i en brand 2016. Som tur är står det nu åter där i sin fulla prakt och med samma idylliska atmosfär efter att ha blivit återuppbyggt. På Svinkløv badhotell kan du njuta av lugn och ro samt utsökta rätter baserade på säsongens råvaror.

Gudhjem on Bornholm
Foto: @krinele
09

Stammershalle Badehotel

I charmiga Gudhjem på den härliga ön Bornholm ligger Stammershalle Badehotel som är väl värt ett besök. Badhotellet byggdes 1911 och är i dag ett av Bornholms mest exklusiva hotell. Här kan du njuta av romantisk lyx och en enastående utsikt över Östersjön. Sist men inte minst kan du avnjuta en utsökt gourmetmåltid i hotellets restaurang som rekommenderas av Michelinguiden. ­­

Winter swimmers in North Jutland.
Foto: Mette Johnsen
10

Hjorts Badehotel

Hjorts Badehotel har ett idylliskt läge vid strandområdet Kanderstedene på den vackra västkusten. Här kan du komma undan vardagens stress och hitta lugnet i Skagens kustlandskap. Detta historiska badhotell uppfördes 1890 och har bevarat mycket av sin ursprungliga atmosfär och är en nostalgisk idyll. Här kan du testa yoga och äta god mat från det nordiska köket.

Läs vidare här

Campaign NO Fyn Ærøskøbing
Danmarks charmigaste byar
Løkken, bathing houses at the beach
Danmarks bästa stränder