Amalienborg at dusk

Upplevelser i Danmark - årets största evenemang

Foto: Martin Heiberg

Nyfiken på vad som händer i Danmark 2024? Här kan du läsa om årets evenemang landet runt - festivaler, utställningar och sevärdheter som är värda ett besök i vårt grannland. 

Lista
Karta
Fynshoved
Foto: Daniel Villadsen
01

Carls Camino - en poddwalk

Den här vackra vandringsleden på Fyn är uppkallad efter den danske komponisten Carl Nielsen. Den natursköna leden är 11 mil lång och du går inte bara i komponistens forstår utan även ackompanjerat av fängslande historier från hans liv och melodier från hans musik.

Dark Sky in Denmark
Foto: Lars Roed
02

Home of Carlsberg

Även om stället invigdes i slutet av 2023 så är det så bra att vi måste nämna det nu med. Ta del av hela historien bakom det ikoniska ölmärket i det ursprungliga bryggeriet i det nya populära området Carlsbergbyen.

Andersen & Maillard - Bäckerei und Café in Kopenhagen
Foto: Andrea Nuñez - Copenhagen Media Center
03

World of Coffee - VM i kaffe

Våra danska grannar älskar också kaffe och nu kan du vara med när årets världsmästare ska koras i Danmark. Besök Bella Center 27-29 juni och upplev kaffeentusiaster tävla mot varandra.

Samsø
Foto: Jeanette Philipsen, VisitSamsø
04

Ö-hoppa grönare

Nu kan du öhoppa grönare tack vare två nya elfärjor till ön Samsø och till halvön Als. Med e litt grønnere. Färjan till Als ger äventyraren full valuta för pengarna med härliga matupplevelser och charmiga kuststäder. Färjan till Samsø låter dig utforska en av Danmarks mest hållbara öar eftersom Samsø är känd för att vara 100% självförsörjande med energi sedan 2007.

Wadden Sea island Mandø during sunset
Foto: Lars Roed
05

Mandø Dark Sky Park

Mandø får sin Dark Sky Park-certifiering 2024. Ön är redan ett tillflykt för naturälskare och stjärnskådare och den lilla ön är endaste tillgänglig med traktorbuss och är en av Danmarks bästa platser för observationer av stjärnhimlen.

06

UNESCO: minne om Danmark på Vikingatiden

Fem trelleborgar, även kallat ringborgar, från Vikingatiden i Danmark har tagit plats på den senaste UNESCO världsarvslista. Aggersborg, Fyrkat, Nonnebakken, Trelleborg och Borgring ger besökaren en imponerande upplevelse i vikingaarvet.

Torup market Aarstiderne
Foto: Jan Gjerlev Pedersen
07

The Nordic Food Manifesto firar 20 år

Nordic Food Manifesto fyller 20 år i år. Den banbrytande visionen skapade av nordiska kockar blev grunden för den spännande och innovativa matscen vi upplever i Danmark idag. Låt dig väl smaka av alla spännande arrangemang under året.

Ännu fler upplevelser här!

Copenhagen sunset
Det okända Köpenhamn
Gastronomi och restauranger i Aarhus
Det goda livet i Aarhus
Dark Sky, Møns Klint
Upplev nya vinteräventyr i Danmark
Unika saker att se och göra på Fyn
Lev det goda livet på ett danskt badhotell