VisitDenmark
Upptäck konst och kultur på SMK, Statens Museum for Kunst i Köpenhamn
SMK - Statens Museum for Kunst

Danmarks bästa museer

Utforska Danmarks bästa museer och bli klokare på allt från vikingar till Skagenmålarna. Lär dig mer om dansk öl, danska designikoner och den berömde sagoförfattaren H.C. Andersen eller utforska bunkrar från andra världskriget i sanddynerna på Västkusten.  

Lista
Karta
Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum.
02

ARoS - Aarhus Kunstmuseum

I Aarhus centrum ligger ARoS, ett av de största konstmuseerna i norra Europa, och en av våra absoluta favoriter. Bland annat därför att det här museet kom på hur man kunde göra en grå dag färgsprakande genom att helt enkelt sätta en enorm cirkelformad gångbro i regnbågens alla färger på byggnadens tak.

GDK Tirpitz Museum på den danska västkusten
04

Tirpitz

När du spanar ut längs vår vilda västkust kan det hända att du får syn på det gömda bunkermuseet Tirpitz som ligger gömt i sanddynerna. Här berättas en spännande historia om andra världskriget och Atlant-muren, men du får även en inblick i regionens historia och nära koppling till Nordsjön.

09

Frederiksborg Slott

Frederiksborg Slott är, inte överraskande, ett av de mest kända slotten i Danmark: beläget på tre öar omgivet av en sjö och vackra trädgårdar är det helt enkelt andlöst vackert. Det hyser också Nationalhistoriska Museet och platsen är full av spännande historia, arkitektur och konst.

Explore Denmark's rich Viking history at Roskilde Viking Ship Museum
15

Vikingaskeppsmuseet

I Roskilde kan du fördjupa dig i spännande vikingahistoria på Vikingaskeppsmuseet genom aktiviteter, berättelser och artefakter. Här finns fem vikingaskepp från 1000-talet som arkeologer fiskat upp ur Roskilde Fjord och du kan själv testa en segeltur i ett rekonstruerat vikingaskepp på fjorden.

The Open Air Museum north of Copenhagen
17

Frilandsmuseet

På bara en eftermiddag kan du korsa det historiska Danmark på Frilandsmuseet norr om Köpenhamn. Här finns 50 återuppbyggda bondgårdar, gamla kvarnar och boningshus som visar hur danskarna bodde från 1600-1900-talet och passionerade skådespelare som visar hur livet och vardagssysslorna såg ut förr i tiden.

Mer intressant läsning!

10 konstmuseer i Köpenhamn
Louisiana Museum of Modern Art
Spännande arkitektur i Köpenhamn
The spiral staircase of Axelborg in Copenhagen
12 sagolika slott i Danmark
Heartland Festival på Egeskov Slott
10 fantastiska badhotell i Danmark
Løkken