Shopping i Odense

Shopping i Odense

Danmarks tredje största stad Odense är Fyns lokala shoppingparadis. De två stora gågatorna Kongensgade och Vestergade i centrum utgör mittpunkten med ett brett utbud av shoppingupplevelser. Inne på små sidogator väntar specialbutiker och second hand.

Shopping i Odense centrum

Odense är en lagom stor stad där butikslivet är koncentrerat till stadens centrum kring de två gågatorna Kongensgade och Vestergade. Här hittar du allt från små specialbutiker till modebutiker och stora varuhus, bland annat Magasin som bjuder på tre våningar av shoppingupplevelser.  

Charmiga sidogator

På små mysiga sidogator som Vintapperstræde, Klaregade, Pogestræde och Brandts Passage finns flera små design- och specialbutiker med ett bra urval av både danska och utländska märkesvaror, inredning och konstföremål.  

Nørregade finns en rad delikatessbutiker medan Overgade och Nedergade passar den som är intresserad av att fynda antikviteter och second hand. Det finns flera mysiga caféer i området där man kan vila trötta fötter och ta en fika.

Rosengårdcentret

Rosengårdcentret är ett av Danmarks största shoppingcenter med över 160 butiker och ligger i sydöstra Odense cirka 4 km från centrum. Utöver de många butikerna finns två stora livsmedelsbutiker, biograf, gym, många caféer och restauranger, apotek, dygnet runt-öppen bensinmack med mera.

Bazar Fyn

Bazar Fyn är en av Skandinaviens största inomhus-basarer. Det ligger centralt i Skibhuskvarteret i Odense i en tidigare produktionshall. Här kliver du in i annan värld där sinnet fyllas av spännande dofter som koriander, spiskummin och andra exotiska kryddor. På basarens 7.000 m² hittar du 40 butiker med mat, bakverk, smycken, läder och mycket mer.

Share this page

Broholm, Fyn

Fyn

Spendera några sagolika dagar på ön Fyn, Hans Christian Andersens hembygd som även kallas Danmarks trädgård och fullkomligen kryllar av vackra gamla slott och herrgårdar.