Övernattning

Det vanligaste sättet att övernatta med husbil eller husvagn är på officiella campingplatser, många campingplatser har speciella faciliteter för husbilar.  Det finns också rastplatser och offentliga parkeringsplatser där du kan stanna, vila, använda befintlig service och även övernatta, så länge du inte slår läger. Även vissa rastplatser har faciliteter för att tömma och fylla på vatten.

Det finns vissa offentliga parkeringsplatser där det inte är tillåtet att stanna med husbil eller husvagn men i dessa fall är förbudet utmarkerat med skyltar. Vissa städer och hamnar runt om i Danmark upprättar särskilda områden under sommarmånaderna där husbilar och husvagnar kan stå för att besökare ska kunna njuta av de lokala sevärdheterna på dagen och övernatta på kvällen mot en mindre avgift. Fråga på den lokala turistbyrån om det finns några särskilda områden för husbilar och husvagnar i just det område som du besöker.

Det finns också en del bönder runt om i Danmark som erbjuder delar av sin mark till husbilar och husvagnar, ofta till ett förmånligt pris, så kallad bondgårds-camping. 

Här kan du hitta ställplatser för husbilar och husvagnar runt om i Danmark

Här hittar du fler ställplatser och parkeringsplatser

Här kan du hitta Bondgårds-camping

Husbilar på campingplatser

Alla danska campingplatser med två eller fler stjärnor (det motsvarar 90 % procent av campingplatserna) har tömningsfaciliteter och erbjuder möjlighet att fylla vattentanken igen. Många av campingplatserna har också speciella platser för husbilarna.

Läs mer om danska campingplatser

Läs mer om camping i Danmark

QuickStop-övernattning

En del campingplatser i Danmark, till exempel många av campingplatserna som tillhör DK-Camp, erbjuder så kallade ”QuickStop”. Med det menas att vid ankomst efter kl. 20.00 och avresa innan kl.10.00 dagen därpå står man till reducerat pris. 

Läs mer om QuickStop