Kanot i Danmark

Det är populärt att paddla kanot i Danmark. Ofta ser man både en, två och tre – eller fler, kanoter som paddlar i grupp och självklart är matkorgen och filten med – redo för en härlig dag i naturen.

Med kanot på åar och i fjordar 

I Danmark kan du paddla kanot längre sträckor med flera övernattningar längs med vägen. Gudenån och Susån är de mest kända, men Skjernå och Nørreån passar också väldigt bra till längre paddlingsturer. Det finns uthyrningsmöjligheter längs med åarna och det är välskyltat där det är tillåtet att kliva i land.

En vecka eller bara ett par dagar i kanot är en fröjd för själen. Stilla vatten med en lätt ström nerför ån med omväxlande segling när en sjö ska korsas gör turen behaglig. Du kommer nära djurlivet och får uppleva naturen med alla dina sinnen.

Du kan absolut paddla kanot på flera av de danska fjordarna. Följ kusten in i små vikar och bukter, runt halvöar och uddar. Det finns många turmöjligheter i Limfjorden på Nordjylland, likaså Roskilde Fjord, Holbæk Fjord och Isefjorden på Själland.

Det finns ingen samlad förteckning med förslag på kanotturer. Ett bra råd är att kontakta några lokala uthyrare som kan ge tips. De kan hjälpa till att hitta den rätta turen och det farvatten som passar bäst till er energi och kunskap.

Kostnad för att hyra kanot

Du kan hyra en kanot per timme, dag eller vecka hos de flesta uthyrare. Det kostar ca. DKK 200 per dag och DKK 1000 per vecka. Det kan dock variera mellan uthyrare och typ av kanot.

Sök efter uthyrare av kanoter 

Share this page

Segling i Danmark

Sjöliv i Danmark

Till havs längs Danmarks vackra kuster!

Video: Äventyr vid havet