Billige ferieformer i Danmark

Billiga semesterformer i Danmark

Semesterpriserna i Danmark påminner ganska mycket om priserna i Sverige. Med lite planering går det att hålla nere semesterkostnaderna, här följer ett antal förslag på billiga semesterformer.

Gratis semester på en ekologisk gård
Om du vill ha en gratis semester, social samvaro och samtidigt lära dig något om ekologist lantbruk så ska du kolla in "WWOOF" – Willing Workers On Organic Farms. Som en "woof´are" deltar du i det praktiska arbetet och får i gengäld gratis kost och logi. Idén med WWOOF är att sprida intresset för lantbruk och öka kunskaperna om produktion och ett miljövänligt levnadssätt. Men också att uppmärksamma initiativet som ett roligt och billigt sätt att resa. På WWOOF´s hemsida hittar du information och hur du hittar värdfamiljer i Danmark.

Som EU-medborgare kan man arbeta i Danmark i 3 månader utan uppehållstillstånd, men det är en bra idé att söka jobbet hemifrån så man är säker på att alla papper är i sin ordning. På www.seasonalwork.dk hittar du alla upplysningar du behöver.

Volontär på festival
Flera danska musikfestivaler har behov av volontärarbetare. Det gäller bland annat Roskildefestivalen där du har chans att träffa andra internationella volontärer samtidigt som du får lyssna på musik i världsklass. Här kan du läsa mer om möjligheten för volontärarbete på Roskilde Festivalen men kom ihåg att du ska söka innan 1 maj. Langelandsfestivalen, Vig Festivalen och Smukfest är tre andra festivaler som ofta letar efter volontärer. 

Share this page

Video: Livet känns större på cykel

Läs mer om att semestra i naturen