Aktiv ø-ferie

Aktiv ö-semester

Att semestra på en dansk ö behöver inte bara betyda att man latar sig, även om en avslappnad ö-semester får de flesta att tänka på avkoppling. På många av de danska småöarna finns bra möjligheter att fylla en semester med fysisk aktivitet.

Vandra och cykla på småöarna
På alla danska småöar finns bra möjligheter för vandringsturer och på de allra flesta kan du också cykla. Har du inte med dig din egen cykel på resan så finns det att hyra på de flesta öar. På danska cykelförbundets hemsida, Dansk Cyklistforbund, www.cyclistic.dk, finns förslag på cykelturer på många av de danska öarna.

Cykelturer på danske småöar (från cyclistic.dk)

Med egen båt
För fritidsseglare är de danska farvattnen med sina många småöar en riktig pärla med otaliga små hamnar och lugna och sköna ankringsplatser. Fritidsseglaren har verkligen mycket att välja mellan och det gäller även om det är en öde ö som står på önskelistan. Av Danmarks dryga 400 namngivna öar är det nämligen bara 72 som är bebodda. Den som paddlar kajak har också många valmöjligheter eftersom så många av öarna ligger så pass nära fastlandet att det går att paddla till dem. Det finns även färdiga paket för den som vill paddla kajak, till exempel på Samsø och i det "Sydfynske Øhav".

Här kan du söka efter hamnar i Danmark

Share this page