Reffen street food. Foto: Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center

Budgetsemester i Danmark

Så får du en billig semester i Danmark

Funderar du på att resa till Danmark men tycker att det är för dyrt? Det behöver faktiskt inte kosta så mycket. En fördel är att själva resan till Danmark inte är så dyr (och dessutom mer hållbar än en flygsemester) men det finns också en massa gratis eller billiga alternativ vad gäller boende, upplevelser och mat. Läs våra tips till en billig semester i Danmark här.

Ät billigt i Danmark

Foto: Rico Feldfoss

Bo billigt eller gratis i Danmark

Om du vill spara pengar på resan så är boendet en bra plats att börja leta efter billiga  alternativ. Här hittar du tips och idéer till ett billigare boende under din Danmarkssemester. Tälta, campa eller varför inte testa couch surfing?

Campingliv för resenomaden

Att campa är ett bra och billigt sätt att utforska Danmark. Det ligger stor frihet i att kunna dra vidare till ett nytt område när du har lust, och de danska campingplatserna ligger oftast naturskönt och håller hög standard.

Köpenhamns bästa gratisattraktioner

Fantastiska nyheter! Många av Köpenhamns största och bästa attraktioner är helt gratis att besöka. 

Strosa i färgglada Nyhavn

Nyhavn är ett måste på en Köpenhamnsresa. Strosa längs hamnen och titta på de vackra färgglada byggnaderna och slå dig sedan ner på en av de många uteserveringarna där du kan njuta av den där speciella Köpenhamnska stämningen.

Klättra upp i tornet på Christiansborg

Njut av den fantastiska utsikten över Köpenhamn från tornet på Christiansborg, Danmarks riksdag.

Hälsa på hos den Lilla Sjöjungfrun

I över 100 år har hon suttit där på sin sten och man kan undra över allt hon måste ha sett.

Se högvaktsavlösningen på Amalienborg Slot

Bege dig till drottnings bostad på slottet Amalienborg och se högvaktsavlösningen på torget.

Världens äldsta nöjespark

Bakken, strax norr om Köpenhamn, är faktiskt världens äldsta nöjespark. Åkattraktionerna kostar, men inträdet är gratis - och stämningen på Bakken är ...

Gratis upplevelser i olika delar av landet

Inte säker på vart du vill resa? Här hittar du tips på billiga och gratis saker att se och göra i olika delar av Danmark. 

Gratis upplevelelser i Köpenhamn

Köpenhamn må ha ett rykte om sig att vara dyrt, med det finns massor av fantastiska gratisupplevelser att upptäcka i Köpenhamn! Från klassiska attraktioner som nöjesparken Bakken och utsikten från tornet på Christiansborg slott till ett dopp i hamnen mitt i stan (om vädret tillåter).

Gratis upplevelser i Aarhus

Upptäck Danmarks andra stad Aarhus utan att tömma plånboken. Du kan till exempel strosa runt och njuta av blomsterprakten i Aarhus botaniska trädgård eller hänga på varuhuset Sallings coola men avslappnade takbar med fantastisk utsikt över Aarhus.

Gratis upplevelser på Nordjylland

På Nordjylland finns det massor av naturupplevlser som inte kostar ett öre men är guld värda. Många har (lustigt nog) att göra med sand - som udden Grenen där två hav möts, kyrkan där endast tornet sticker upp ur sanden och en vandrande sanddyn...

Samlade tips för en billig semester i Danmark!

Här har vi samlat olika guider på temat att hålla en billig semester i Danmark, med allt från billigt boende till gratis upplevelser. 

Så får du en billig semester
i Danmark

Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center