Vidare till innehåll
I Danmark är du aldrig långt från nästa strand

Billig semester i Danmark

Foto: Robin Skjoldborg

Det behöver inte vara dyrt att åka på semester till Danmark. Det finns många billiga eller gratis nöjen - det är inte bara naturen och de fantastiska stränderna som är gratis, utan även många kulturella upplevelser. Läs våra tips till billigare boende, aktiviteter och transport med mera.

Lista
Karta
Street food i Odense.
Foto: Storms Pakhus - Odense Street Food

Ät billigt i Danmark

Danmark är fullt av restauranger i alla prisklasser. Du kan använda vår sökfunktion för att hitta bra mat till bra priser eller läsa vidare här för fler tips om hur du kan äta billigt i Danmark, från street food till lokala marknader med färska råvaror.

Bo billigt eller gratis i Danmark

Det finns flera olika möjligheter att bo billigt eller gratis i Danmark, så om du vill hålla semesterbudgeten nere ska du läsa den här artikeln där vi tipsar om billiga övernattningsmöjligheter.

Ta dig runt billigt i Danmark

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa runt i Danmark. Om du vandrar eller cyklar kan du så klart göra det helt gratis, men det finns också billiga bussar, tåg och samåkning.

Løkken, badehuse på stranden
Foto: Mette Johnsen

Danmarks bästa stränder

Visste du att det aldrig är längre än 5 mil till kusten i Danmark, var du än befinner dig? Danmark har några av de vackraste stränderna i Europa så det är bara att sätta igång och leta efter just din favorit, välj bland breda vita, långgrunda, barnvänliga och närmast folktomma stränder.

De bästa naturupplevelserna i Danmark

I Danmark finns det mycket att se och göra ute i det fria. Det är tätt mellan naturupplevelserna som rymmer stor bredd och variation. För att göra det enklare för dig har vi samlat några av Danmarks mest unika och spännande naturpärlor i den här guiden.

Mer intressant läsning!

Ærø
Tolv populära danska öar
Lodbjerg Hede i Thy National Park, Nordjylland
Danmarks nationalparker

Share your wonders: