Summer evening at Reffen street food market in Copenhagen

Matfestivaler i Danmark

Foto: © Abdellah Ihadian

Livet är en fest, särskilt när man är tillsammans och får njuta av god mat i goda vänners lag! Följ med runt i Danmark och upplev danskarnas omfattande matfestivalscen. Här finns något för alla smaker.

 

Lista
Karta
Mat som blir forberedt under Dining Week matfestival i København
Foto: Steffanie Michela Nordahl Jakobsen
01

Dining Week - Köpenhamn

Dining Week är i dag Nordens största restaurangfestival och dessutom Danmarks allra första restaurangfestival som sedan premiären i Köpenhamn 2011 spridit sig vidare över hela landet. Njut av en hel vecka där du kan äta gott på över 200 gourmetrestauranger som erbjuder en oerhört prisvärd trerätters meny.

Mennesker ved langbord under Aarhus Food Festival
Foto: Food Organisation of Denmark
02

Aarhus Food Festival

En årlig favorit i Aarhus på Jylland är Food Festival som slår upp dörrarna i september. Här väntar inspiration och kulinariska upplevelser i vacker omgivning. Möt kockeliten, matproducenter, resturatörer, forskare och andra matglada själar som berättar hur mat främjar gemenskap, upplevelser och njutning.

Flere glass med øl oppstilt på en bar under Copenhagen Beer Festival
Foto: Danske Ølentusiaster
03

Copenhagen Beer Festival

Copenhagen Beer Week är en årlig ölfestival som firar de danska öltraditionerna och de många bryggerierna. Festivalen samlar bryggerier från hela landet som ställer skarpt på dansk öl och ölens roll i danska kulturen.

04

Makrill Festival - Sjællands Odde

Makrillfestivalen på Sjællands Odde är en roligt kombination av en professionell fisketävling och en härlig hamnfest med god stämning, god mat, musik, arrangemang och en rad fiskehistorier.

Langbord med middagsgjester som deltar på Copenhagen Cooking & Food Festival
Foto: Wonderful Copenhagen
05

Copenhagen Cooking & Food Festival

Köpenhamns matfestiavl Copenhagen Cooking är Nordens största matfestival som går av stapeln i augusti varje år. Här bjuds det på gourmet i särklass. Copenhagen Cooking har särskilt fokus på annorlunda matupplevelser och platser, det nordiska köket och hållbarhet. Häng med på en rad arrangemang under tio dagars tid där det serveras något för alla åldrar och smaker.

Østers pent anrettet under østers- og blåskjell festival i Nykøbing, Danmark
Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors
06

Ostron- och blåmusselfestival - Nykøbing

Varje år i oktober sparkar man igång den populära ostronfestivalen i  staden Nykøbing. Här kan du smaka på säsongens första ostron och blåmusslor från Limfjorden och njuta av härlig festivalstämning. Upplev gourmetkockar med erfarenhet från några av Danmarks bästa restauranger duka upp ett brett och välfyllt urval med havets delikatesser.

Mennsker som deltar i Rosevin festival i Odense
Foto: Rosè Festival Odense
07

Rosé Festival - Odense

Rosé Festival Odense slår upp dörrarna en skön majdag, i hjärtat av stadens mysiga latinkvarter. Smaka på 15 viner, de flesta från lokala fynska importörer och återförsäljare. Njut av snacks och delikatesser och få försmak på sommaren.

Klassisk smørrebrød med fiskefilet med en tvist, servert ved Lønstrup, Nordjylland
Foto: Claudia Zaltenbach – Dinner um Acht
08

Nordjysk Matfestival - Aalborg

Nordjyllands Matfestival är en årlig tillställning som firar den goda måltiden och de läckra råvarorna från Nordjylland. Se fram emot en festival som är fylld till bredden med goda, lokala råvaror och matupplevelser.

Klassisk dansk pølse
Foto: LABAN Stories
09

Ringsted Street Food Festival

Besök ett matmecka med massor av danskt hygge för stora och små smaklökar. Mad & Marked står bakom street food festivalen i Ringsted som mättar munnar i augusti varje år. Njut av och skäm bort dig med mat från hela världen i festivalens fina food trucks.

Menneskemylder ved Nordic Brew Festival i Frederikshavn, Danmark
Foto: Destination NORD - Frederikshavn
10

Nordic Brew Festival - Frederikshamn

I oktober bjuder Arena Nord till Nordic Brew Festival, där gästerna kan släcka törsten i olika spännande typer av specialöl och delikatesser från nordiska byggerier och matproducenter.

Du kanske även gillar smaken av....