Aire spa in Carlsberg Byen, Copenhagen, Denmark

Danmarks 11 bästa spaupplevelser

Foto: Aire Spa Copenhagen

En spaupplevelse sätter guldkant på semestern. Boka en lyxig och avkopplande weekend på en av Danmarks bästa spa-anläggningar och lämna vardagen hemma. Läs vår guide till 11 fantastiska spa här i Danmark här.  

Lista
Karta
Aire spa in Carlsberg Byen, Copenhagen, Denmark
Foto: Aire Spa Copenhagen
01

Aire Ancient Baths, Köpenhamn

Det här ovanliga underjordiska spaet ligger i Carlsberg Byen, Carlsbergs gamla fabrik i Köpenhamn. Den anrika byggnaden från 1881 är nyrenoverad och originaldetaljerna har återställts vilket ger spaet en historisk känsla. Här kan du glömma tid och rum när du kopplar av i ett av de termiska baden, får massage, saltterapi från Himalaya eller bastar.

Läs mer
The spa pool at Hotel Alsik in Sønderborg
Foto: Hotel Alsik, Sønderborg
02

Alsik Nordisk Spa & Wellness, Sønderborg

Danmarks största spa har mer än 60 olika spa- och wellnessupplevelser att njuta av. Inspirationen kommer från vår nordiska natur med dess vackra ljus, djupa skogar och vattendrag och du kan njuta av gamla nordiska badritualer som bygger på en kombination av vatten, värme och kyla kombinerat med nya och innovativa behandlingar.

Läs mer
03

Amazing Space på Hotel d'Angleterre, Köpenhamn

Den här nordiska oasen på lyxhotellet Hotel d'Angleterre mitt i Köpenhamn erbjuder en stämningsfull miljö med ett stort poolområde, relaxavdelning och fullt utrustat gym. Här blandas spatraditioner från Asien med nordisk magi. Det är gratis inträde för hotellgäster men det går även att boka behandlingar separat.

Läs mer
Relaxing in the sauna of CopenHot, Copenhagen
Foto: Copenhagen Media Center
04

CopenHot, Köpenhamn

CopenHot är en helt unik upplevelse! Du kan tuffa runt på Köpenhamns kanaler i en privat badtunnebåt och njuta av stadens vyer och bada samtidigt. Du kan även använda CopenHots badtunnor och havsnära bastu på Refshæløen och ta ett svalkande dopp i hamnen.

Läs mer
The jagged roof of the great northern spa in Fyn
Foto: @michaelkragelund
05

Great Northern Spa, Kerteminde

Great Northern Spa i Kerteminde på Fyn är en fantastisk plats om du söker inre ro och avkoppling. Här finns plats att bara vara och utforska behandlingar och upplevelser. Upptäck en värld av salta bad, ångbad, bastur och en lång rad behandlingar med hög klass. Här finns även en yogastudio för extra lugn och eftertanke. 

Läs mer
A view of the indoor pool at the luxury Kokkedahl Slot Copenhagen spa in Horsholm, Denmark
Foto: Eustaquio Santimano
06

Kokkedahl Slot Spa, Hørsholm

I Hørsholm strax norr om Köpenhamn ligger vackra Kokkedal Slott. Här kan du antingen checka in för en överdådig spaweekend eller besöka spaet över dagen. Här finns allt som ett spa ska kunna erbjuda; som pool, bastu och diverse lyxiga behandlingar – men även Danmarks enda ”sensory shower”.

Läs mer
The church tower at Læsø kur, a spa on the island of Læsø, Denmark
Foto: Læsø turistbureau
07

Læsø Kur, Læsø

På det här spaet kan du få en äkta dansk kurbadsupplevelse. Læsø Kur ligger vid en gammal kyrka på ön Læsø och salt, lera och alger från det omkringliggande havet är huvudingredienserna i de välgörande kurbehandlingarna här.

 

Läs mer
08

Marienlyst Strandspa, Helsingör

Unna dig själv en underbar dag på Marienlyst Strandspa. Det 1600 kvadratmeter stora och lyxiga spaet vid havet har allt från klassiska spafaciliteter och härliga gamla badtraditioner till välgörande behandlingar, saltterapi, yoga och ett mysigt spa-café. 

Läs mer
The Sauna at North Shore Surf in Løkken, North Jutland
Foto: @espensakariassen
09

North Shore Surf, Løkken

Det är inte ett klassiskt spa, men för en naturnära och lite vildare wellnessupplevelse kan du titta förbi North Shore Surf i Løkken på Nordjylland. Här handlar det om bastu och vildmarksbad på stranden med en slående utsikt över en av Danmarks vackraste kuststräckor.

Läs mer
Comwell Hotels Borupgaard Spa in Denmark
Foto: Comwell Hotels
10

Comwell Borupgaard, Snekkersten

Leave the hustle behind at Comwell Borupgaard in North Zealand. From spa days to wellness weekends, the luxurious facilities offer treatments for every taste, not least Denmark's first Brechelbath. We say "treat yourself"!

Läs mer
Comwell Hotels Kellers Park Spa in Vejle, Denmark
Foto: Comwell Hotels
11

Comwell Kellers Park, Vejle

Nestled amidst historic surroundings with captivating views of Vejle Fjord, Comwell Kellers Park is a charming escape from the busy everyday. The hotel offers some of Denmark's most stylish and luxurious experiences - such as AquaSpa with brand new thermal area and light therapy. Pure bliss!

Läs mer

Fler avkopplande aktiviteter i Danmark

Checka in på badhotell och koppla av på danska, njut av ett tillbakalutat danskt ö-liv eller ta en lat dag på stranden...

Løkken
10 fantastiska badhotell i Danmark
Unika saker att se och göra på Fyn
Lev det goda livet på ett danskt badhotell
Løkken, bathing houses at the beach
Danmarks bästa stränder
Ærø
Tolv populära danska öar