The Opal Lake on Bornholm

Res säkert i Danmark

Foto: Stefan Asp

Följ de senaste uppdateringarna om och rekommendationerna kring coronaviruset för besökare i Danmark.

(Uppdaterad 22 oktober 2020)

Här hittar du allt du behöver veta för att kunna resa så säkert som möjligt. Situationen med COVID-19 förändras hela tiden och det är viktigt att följa de senaste uppdateringarna kring insatser och rekommendationer.

Vad gäller för Sverige?

Du hittar aktuell information om vad som gäller för inresor från Sverige här. Man kan resa fritt till Danmark från de områden som är markerade som "gula" (öppna) på kartan. Områden som är "röda" är stängda. För dig som bor i en av gränsregionerna gäller speciella regler.

Håll dig uppdaterad

På de danska myndigheternas Coronasajt hittar du information om vilka regler som gäller i Danmark just nu.

Trygg på resan

Här hittar du aktuell hälsoinformation och förhållningsregler kring corona så att du kan känna dig trygg på resan.

Affärsresor

Här kan du ta reda på vad som gäller om du ska på affärsresa till Danmark.

Vad gäller i Danmark?

Det är viktigt att hålla det rekommenderade avståndet till andra och i vissa situationer gäller krav på munskydd. Regler och krav kan variera i olika delar av landet och du bör undersöka lokala restriktioner innan din resa. Läs mer om vad som gäller här nedan.

Attraktioner
Danska attraktioner har utökade hygienkrav. Det kan till exempel innebära att du måste köpa entrébiljett online som laddas ner och scannas på mobilen, att kapaciteten är reducerad, att du förväntas använda handsprit när du går in på muséer och liknande. De flesta stora evenemang är inställda 2020 och det råder begränsningar för hur många människor som får samlas.
Hotell & övernattning
Alla övernattningsställen i Danmark – från hotell till sommarstugor – har utökade hygienkrav. Det innebär allt från frekvent avtorkning av alla ytor till kontaktfri incheckning. Kom ihåg att undersöka vad som gäller där du ska övernatta.
Äta ute
Alla restauranger, caféer, barer och andra serveringar i Danmark stänger kl. 22 (gäller till den 31 oktober 2020) och alla gäster måste bära munskydd när de inte sitter vid bordet.
Transport
Det är nu obligatoriskt att bära munskydd i kollektivtrafiken samt i taxi i hela Danmark. Även på flygplatser och i flyg råder munskyddsplikt. Läs mer om vilka regler som gäller när du reser med flyg, färja, buss eller tåg.
Vanliga frågor
Har du frågor om coronavirus i Danmark? På de danska myndigheternas sajt hittar du information om allt från hur många som är smittade i Danmark till vad du ska göra om du själv blir sjuk under din vistelse i landet.

Var rädd om dig själv och andra