VisitDenmark
Häng med jultomtarnas årsmöte på den klassiska nöjesparken Bakken utanför Köpenhamn.

21 unika saker att göra i Danmark

Har du redan sett den Lilla Sjöjungfrun och tagit en H.C. Andersen-tur och är på jakt efter något nytt? Testa någon av de här unika upplevelserna och få nya perspektiv på Nordens minsta kungarike.

Lista
Karta
Ski on top of a waste energy plant in Copenhagen
01

Utförsåkning mitt i Köpenhamn

Varför inte göra om taket på en energianläggning till en skidbacke? Den här unika pisten kallas för Amager Bakke eller Copenhill och förutom att äga dig åt utförsåkning året runt (på ett specialunderlag) kan du klättra, ”fjällvandra” och så klart köra lite afterski. Ett härligt grönt initiativ i den danska huvudstaden. 

LEGO® House
03

LEGO® House - superklossens hem

Ett hus fullt av LEGO® är en dröm för både stora och små. LEGO House ligger i anslutning till LEGOLAND® Billund och har olika temazoner, 9 lekområden, tre restauranger, en imponerande mästerverksutställning, spännande LEGO- historia och mycket mer.

Rubjerg Knude på Nordjylland
05

Fyren som balanserar på kanten

Rubjerg Knude är nog vad man kan kalla ett ikoniskt landmärke i Danmark. Fyren står och balanserar på den eroderande kustlinjen och för att den inte ska störta ner i havet kommer den att flyttas lite längre inåt land under hösten 2019. 

Den ikoniska orangea scenen på Roskildefestivalen.
07

Roskildefestivalen

Roskilde bjuder på mer än den vackra katedralen och vikingaskepp. Det är ju här som 100 000 musikälskare samlas i början av juli varje år för att gå på norra Europas största musikfestival. Och mer än hälften av dem väljer cykel eller lokaltrafik för att ta sig hit. Klimatsmart och smidigt, för danskar som turister. Om du vill uppleva stämningen och se artisterna på den ikoniska orangea scenen gäller det att vara beredd när biljetterna släpps.

Häng med jultomtarnas årsmöte på den klassiska nöjesparken Bakken utanför Köpenhamn.
09

Stormöte för jultomtar

I juli varje år kan du uppleva något så märkligt som en av världens största samlingar för jultomtar. Sedan 1957 har tomtar från hela världen träffats på nöjesparken Bakken strax norr om Köpenhamn för att utbyta erfarenheter och fira tillsammans.

Små konstgjorda öar i Köpenhamns hamn - Copenhagen Islands
10

Ö-paradis i miniatyr

Är de inte fina? Copenhagen Islands är en prisvinnande serie konstgjorda öar som guppar omkring i Köpenhamns hamn. Du kan enkelt hyra en kajak eller en liten elektrisk motorbåt (GoBoat) och ta dig ut till ett litet ö-paradis i miniatyr

Møns vita klippor
15

Fossiljakt på Møns Klint

Møns Klint är ett måste. Förutom den dramatiska kalkstensklinten som stupar ner i havet och vackra promenadstigar uppe på klippan, kan man leta efter förhistoriska fossiler på stranden med Geocenter Møns Klint.

Innan du surfar vidare... läs det här!

Det okända Köpenhamn
Copenhagen sunset
Topp 15 i Aarhus
Sunrise at the Infinite Bridge outside Aarhus
Danmarks mest besökta attraktioner
Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum.
12 unika ställen att övernatta i Danmark