De populäraste nöjesparkerna i Danmark

Foto: VisitNordjylland - Faarup Sommerland

Danmark är ett litet land med ett stort antal nöjesparker, vilket är goda nyheter för barnfamiljer på jakt efter en heldag med fartfylld underhållning för stora och små. Läs mer om de mest populära nöjesparkerna i Danmark som bjuder lek, skoj och hisnande åkturer för hela familjen.

Lista
Karta
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
01

Tivoli

Den älskade nöjesparken Tivoli, som ligger i hjärtat av Köpenhamn, lockar besökare från hela världen. Hit kommer man dels för de många vilda åkattraktionerna och restaurangerna men även för den fantastiska stämningen. Missa inte Tivoli under till exempel jul eller Halloween då parken är fantasifullt utsmyckad. 

Läs mer
Amusement park Bakken near Copenhagen
Foto: Bakken
02

Bakken

Besök världens äldsta nöjespark, Bakken som ligger i Klambenborg bara 15 km norr om Köpenhamn. Här hittar du fler attraktioner än på någon annan nöjespark i Norden. Du behöver inte betala något inträde till Bakken, utan kan strosa runt och titta och njuta av stämningen. 

Läs mer
Foto: LEGOLAND® Billund Resort
03

LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund är ett riktigt paradis för barn och garanterat ett fantastiskt sommarminne. Upptäck den fantasifulla nöjesparken med fantastiska LEGO kreationer, åkattraktioner och övernattningsmöjligheter på plats för den som vill göra det mesta av besöket. 

Läs mer
Denmark's biggest Gyro swing Tigeren at amusement park Djurs Sommerland, Aarhus Region
Foto: Djurs Sommerland
04

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland är nordens största sommarland, fullt av skoj och lek för hela familjen. Här finns åkattraktioner som tar andan ur dig när du susar fram i full fart och med vind i håret men även lugnare karuseller och lekparker för de mindre barnen. Här finns även ett vattenland. 

 

Läs mer
Foto: VisitNordjylland - Faarup Sommerland
05

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland på Nordjylland är en populär nöjespark bland barnfamiljer på semster i Danmark. Här finns allt ni kan önska er i underhållningsväg - både för stora och små. Testa åkattraktioner, lekparker och vattenland och njut av en oförglömlig dag tillsammans.

Läs mer
Tivoli Friheden i Aarhus
Foto: VisitAarhus
06

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden i Aarhus har allt man kan förvänta sig av en klassisk nöjespark. Nöjeparken ligger vackert belägen i Marselis skog på gångavstånd från Aarhus centrum. Här hittar du åkattraktioner, små bodar, restauranger och god stämning. 

Läs mer
BonBon-Land The Secret World
Foto: BonBon-Land
07

BonBon-Land

På BonBon-Land på Själland är det svårt att ha en enda tråkig sekund. Ta med barnen och utforska lekland, åkattraktioner och annat skoj. Här finns även restauranger och annat som behövs för att det ska bli en bra dag. 

Läs mer

Ännu mer skoj för familjen!

Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum.
Danmarks mest besökta attraktioner
Rainy day in Magstræde
Barnens favoritattraktioner i Köpenhamn
Fun for kids in Copenhagen
Köpenhamn med barn
Vakantie met kinderen. De ideale bestemming, Denemarken
Äventyr för hela familjen i Aarhusregionen