Vakantie met kinderen. De ideale bestemming, Denemarken

Äventyr för hela familjen i Aarhusregionen

Foto: Ree Park Safari

Dra på familjeäventyr i Aarhusregionen – här finns allt och avstånden är små! Från vilda åkturer på nordens största sommarland, safari och spännande museer till vackra stränder, idylliska småstäder och vacker natur med åar, sjöar och böljande kullar som är som gjord för familjeaktiviteter.

Familjetid i fokus

I Aarhusregionen är det aldrig långt till nästa upplevelse! Förbered er på fartfyllda, plaskvåta och vilda upplevelser som blir oförglömliga sommarminnen.

Lista
Karta

Djurs Sommerland: Nordens största sommarland

Djurs Sommerland är inte bara Danmarks utan Nordens största sommarland! Fart, spänning, lek och glada barn är en garanti i denna nöjespark med hisnande berg-och-dalbanor, ett enormt vattenland och mer än 60 attraktioner för äventyrslystna i alla åldrar. Träd in i en värld av lek och skoj! OBS!

Läs mer

Randers Regnskov: tropiska äventyr

På Randers Regnskov kliver ni rakt in i ett tropiskt äventyr. Förvandlingen är nästan magisk; luften är varm och fuktig, man hör ljudet av porlande vatten och exotiska djur väntar runt varje krök. Här kan ni fascineras av och lära er mer om allt från flitiga små myror till mäktiga jaguarer.  

Läs mer
Child at Kattegatcenteret in Grenå near Aarhus
Foto: © Morten Fauerby Montgomery

Kattegatcentret: havets hemligheter

På Kattegatcentret kan du göra en djupdykning ner i havets många mysterier och möta spännande djur. Här finns allt från söta sälar till ett av djupets mest fascinerande väsen: hajen. Du kommer riktigt nära i hajtunneln där det inte är mer än 6 cm glas mellan dig och hajarna. Det finns även vattenlekplaster och massor av aktiviteter för stora och små.

Läs mer
Vakantie met kinderen. De ideale bestemming, Denemarken
Foto: Ree Park Safari

Ree Park Safari: i djurens rike

Ta med familjen på en oförglömlig tur på Ree Park Safari där ni får möta exotiska djur från hela världen. Safariparken är hela 70 hektar med skog och sjöar som ger djuren massor av plats att leva på. Ni kan ta er runt till fots i er egen takt, åka jeep genom savannområdet eller ta ett ångtåg över prärien med bisonoxar, vargar och svartbjörn. OBS! Har endast öppet på helger vecka 43 och 44. Öppnar för julmarkand den 14 november.

Läs mer

Tivoli Friheden: sus i magen

Nöjesparken Tivoli Friheden ligger i vackra Marselisborg Skov, på gångavstånd från Aarhus centrum. Här kan ni, oavsett årstid, uppleva 4 fartfyllda berg-och-dalbanor, 40 skojiga åkattraktioner, mysiga bodar, spel och lekplatser. Här finns något för alla, vare sig du har nerver av stål eller helst bara vill strosa och njuta av stämningen och en bit mat.

OBS! Efter vecka 42 har Tivoli Friheden öppet på helger från den 14 november. 

Läs mer

Water & Wellness: äventyrsbad och spa

Kombinera vattenlek och lyxig avkoppling! Badglada familjemedlemmar kan få sitt lystmäte i Danmarks längsta vattenrutschkana inomhus (113 meter!) och testa allt från lekområden, baby- och barnbassänger till utomhusbassänger. Men det finns även förstklassig avkoppling med spa, massage, ångbad, bastu och mycket mer.

Läs mer
Skandinavisk Dyrepark
Foto: Skandinavisk Dyrepark

Skandinavisk Djurpark: våra breddgrader

Brunbjörnar och isbjörnar, vargar och märktiga örnar. Den Skandinaviska djurparken i Djursland erbjuder spännande upplevelser för stora som små äventyrare.

Fregatten Jylland: Skepp ohoj!

Besök ett häftigt maritimt äventyr. Ett gammalt krigsskepp med 44 kanoner som en gång hade en besättning på hela 437 sjömän är nu ett levande museum fullt av historia och aktiviteter för hela familjen. Testa ett interaktivt sjöslag eller att klättra upp i stormasten!

Friluft och fartfyllt!

Lista
Karta

Camping

Härligt campingområde som bjuder på både skog, hav och vackra vackra vidder. Desstuom alltid nära till en avstickare om stadslivet lockar.

Läs mer

Landal Waterparks

Ett paradis för hela familjen! Se fram emot härliga stunder i bubbelpool, fartfyllda vattenrutsjkanor och sköna bastubad. Här finns något för alla åldrar!

Läs mer