Läsö - Nordjyllands pärla

Lämna vardagen på fastlandet och lev ö-liv på idylliska Läsö - 90 minuter med färjan från Frederikshavn ligger den lilla ö-pärlan med sin idylliska och fridfulla natur. Här kan ni verkligen luta er tillbaka och njuta av livet!

Promenera, cykla, rid eller ta en äventyrlig mountainbiketur längs öns små skogsvägar i den vackra naturen för att därefter skämma bort er själva på ett lyxigt spa. Eller varför inte smaka, känna eller lukta på det berömda saltet som tillverkas på Læsø? Promenera längs de vita sanddynerna och andas in de friska havsvindarna eller slå några bollar på de vackert belägna golfbanorna. 

På det lilla Läsö (Læsø) har ni aldrig långt till vatten, stränder och kust, vilket såklart innebär massvis av härliga upplevelser. Njut av en lugn och avkopplande dag på en fin sandstrand, åk på en spännande sälsafari eller varför inte ett besök på de pittoreska småöarna i närheten - en resa bort med Rønnerbussen hittar ni exempelvis den lilla ön Hornfiskrøn.

Säl på Läsö

Havskräftor och lokala specialiteter

Ön bjuder er dessutom på ett fantastiskt kök med härliga lokala delikatesser som ljunghonung, ekologiska skinkor, det berömda Læsø Salt och färska skaldjur – inte minst havskräftorna. I augusti varje år anordnas en festival för att fira havskräftrona, Læsø Jomfruhummerfestival. Då tävlar professionella kockar om vem som kan laga den bästa maträtten utifrån de lokala råvaror som finns på Läsö, med havskräftan som huvudingrediens. Dock kan ni njuta av havskräftorna året runt.

Läsö havskräftor

Share this page

Hitta på Läsö

Hitta på Kartan

1. Rönnerbussen safari
2. Läsö Saltsyderi
3. Läsö Museum
4. Läsö Kur Wellness 

Vad händer på Läsö i sommar?
Läs om eventen här 

Ta dig till Läsö

Till Läsö kommer du med Läsöfärjan som avgår från Fredrikshamn på Nordjylland.

Färjan avgår 3-7 gånger dagligen beroende på säsong och restiden är 90 minuter.

Läs mer om Läsöfärjan och boka biljett

Skagen

Vackra Nordjylland

Långsträckta vita sandstränder, mysiga kuststäder, badhotell och Skagen med sitt vackra ljus. Upptäck inspirerande Nordjylland där det aldrig är långt till nästa upplevelse.