Vaeksthusene Aarhus

Upptäck sevärdheternas Aarhus

Foto: VisitAarhusregionen

Välkommen till Aarhusregionen. Ett populärt resmål om du gillar kultur, konst, avkoppling och aktiviteter. Inte bara Aarhus stad men hela trakten har oerhört mycket att erbjuda, och dessutom allt inom räckhåll, perfekt för en weekendresa hit.

Lista
Karta
Moesgaard Museum, a short drive from the city of Aarhus in Denmark
Foto: Moesgaard Museum

Moesgaard museum

Ta en närmare titt på arkeologiska skatter i denna arkitektoniska pärla som ligger en bit utanför Aarhus.

Rainbow Panorama
Foto: Anders Trærup

Inuti regnbågen

Moderna konstmuseet är ett av de största i norra Europa och väl värt ett besök eller kärt återseende. Förutom den unika regnbågen som pryder taket är museet känt för sina många fina utställningar.

Skandinavisk Dyrepark
Foto: Skandinavisk Dyrepark

Skandinavisk djurpark

Brunbjörnar och isbjörnar, vargar och märktiga örnar. Den Skandinaviska djurparken i Djursland erbjuder spännande upplevelser för besökarna. 

Lubker Golfresort
Foto: Raisfoto

Golfa på Djursland

Aarhusregionen har härliga golfbanor att välja på. Både för den inbitne golfaren och för nybörjaren. På Lübker Golfresort kan du kombinera din runda med sköna spaupplevelser.

Zwei Frauen im Freilichtmuseum "Den Gamle By" in Aarhus
Foto: Robin Skjoldborg

Besök det förflutna

Följ med tillbaka till tidigt 1900-tal och vandra ända fram till 70-talet för att se hur staden såg ut och hur lokalbefolkningen bodde.

Mønsted limestone mine is located near Viborg.
Foto: © Mads Gregersen

Mønsted kalkgruvor

Vad sägs om att utforska värdens största kalkgruvor? Mønsted är värt en utflykt som bjuder på inte mindre än fem olika arter fladdermöss nere i gruvorna och oerhört vacker natur i området. 

Silkeborg Gudenåen
Foto: VisitAarhus

Aktiviteter i högsätet

Silkeborg är absolut värt ett besök om du gillar aktiv semester och spännande upptåg. Staden ligger mitt på Jylland och är perfekt för upptäckter på land och längs populära Gudenå.

Himmelbjerget
Foto: Per Bille Ry Foto

Himmelbjerget

Danmarks högsta berg mäter 147 meter över havet. Prova fina vandringsleden som tar dig upp på toppen och njut av det fina utsikten som väntar där uppe. 

Mols Bjerge in Regio Aarhus
Foto: Daniel Villadsen

Mols Bjerge Nationalpark

Spendera ett par timmar och upptäck naturen i denna otroligt vackra och populära nationalpark, vars landskap formades under istiden.

steamboat hjejlen
Foto: Per Bille

Hjejlen

Hjejlen är världens äldsta koldrivna ångbåt som fortfarande är i drift. Följ med på en båtfärd som tar dig bakåt i tiden och upplev hur det är ombord på en 150 gammal skuta.

Det goda livet i Aarhus
Besök lilla storstaden Aarhus
The Iceberg buildings in Aarhus