Vidare till innehåll
Kaj Hotel, København

Ett hotell bara för dig

Foto: Kaj Hotel

Visst kan det kännas skönt med lite tid på tu man hand ibland? I Danmark har man tagit egentid till nästa nivå, med nya övenattningstrenden som kallas 1-rumshotell. Ett hotell bara för dig och ditt sällskap. Ett enda rum men med alla tänkbara upplevelser runt hotellknuten.

The Darling, København
Foto: The Darling
The Darling, Copenhagen
Foto: The Darling

The Darling – maxad storstadslyx

Senaste stjärnskottet på hotellhimlen då det gäller ”en-hotellrummare” för två i Köpenhamn. Välkomna till The Darling . För designen står Darling Creative Studio och deras förkärlek för interiör avspeglas i varenda vrå. Här kan du njuta av klassiker som Wegner, Jacobsen och Mogensen i sällskap med modern konst. Skulle du få lust att ta med dig lite av Darling-stilen hem så går det alldeles utmärkt – allt är nämligen till salu – från möbler till tesorter.

THE KRANE luksushotell i Nordhavn, København

Foto:© David Zanardi Photography

THEKRANE – cool kolkran

Högt uppe i luften ligger detta hotellrum, närmare bestämt i ett tidigare maskinrum, i en gammal kran. Från THEKRANE, i stadsdelen Nordhavn, blickar du ut över Köpenhamns hamn i ett minimalistiskt hotellrum, inrett med förstklassig dansk design. Som gäst har du dessutom tillgång till två unika terrasser, en för soluppgång och en vid solnedgång. Och som kronan på kran-verket finns även en lounge och ett spa på nedervåningen. Vad mer kan man begära? Hissa upp mig nu!  

Kaj Hotel, Copenhagen
Foto: KAJ Hotel
Kaj Hotel, Copenhagen
Foto: KAJ Hotel

KAJ Hotel – tillbringa natten på vatten

I Köpenhamn är du i princip omgiven av vatten oavsett var nånstans du befinner dig. På KAJ Hotel bor du bokstavligen på vattnet. Ägarna bodde under många år på en husbåt och intresset av att hyra deras hem ökade år för år. Till slut bestämde de sig för att öppna KAJ Hotel. Hotellet är till stor del byggt av återvinnings- och överskottsmaterial, och frukosten består bland annat av härlig gröt, kokad på recept speciellt för KAJs gäster.

Central Hotel & Café, Copenhagen

Foto:Martin Heiberg, Copenhagen Media Center

Central Hotel – pionjären

Många känner redan till Central Hotel & Café, som omtalas som världens minsta hotell och en helt speciell upplevelse, när det gäller unika övernattningar. Hotellets enda rum ligger ovanpå ett mysigt litet fik, på Tullinsgade i stadsdelen Vesterbro. En gata som är känd för konst, mode, litteratur och inredning. Rummet överraskar med många roliga små detaljer och frukosten serveras självklart en trappa ner, på Central Café.

Vipp Chimney House, Copenhagen
Foto: Vipp
Vipp Chimney House, Copenhagen
Foto: Vipp

Vipp Chimney House – rum med historiska vingslag

Om störst är bäst så blir du knappast besviken på ”rummet” på hela 200 kvadrat i Vipp Chimney House. Huset uppfördes år 1902 som pumpstation med ett högt skorstenshus. Den öppna planlösningen är smakfullt inredd med haute couture-design, produkter från danska märket Vipp samt en rad vackra konstföremål. Huset ligger i stadsdelen Nordhavn strax utanför Köpenhamn city. Ta ett dopp direkt från hamnkajen och en shoppingtur ett stenkast bort, till exklusiva Hellerup.

Bo i denne fyrhytten ved Møns Klint

Foto:Sascha Bendix

Fyrhytten – med havet som granne

Fyrhytten är en uppelvelse som få - för två - med utsikt över klipporna vid Møns Klint, söder om Köpenhamn. Den gamla fyrvaktarstugan bjuder på imponerande havsutsikt under dagen och stjärnhimmel som rullgardin på kvällen. Vid bokning av Fyrhytten väntar det dessutom en flaska bubblor på dig och ditt sällskap. Redo att avnjutas i utomhusbadkaret. Skål för den fina utsikten!

Foto: Søren Larsen

Løvtag – grönt är skönt

Om du planerar en resa till Nordjylland så bör du inte missa Løvtag som består av tre lyxiga trädtoppsstugor, med plats för två till fyra personer. Sigurd Larsen står för designen, som osar av skandinavisk minimalism, med modern och bekväm interiör - och ett livs levande träd upp genom rummets mitt! Stora fönsterpartier ger massor med naturligt ljusinfall och det är svårt att komma närmare inpå naturen än så här.

Share your wonders: