The romantic Dragsholm Castle on Zealand

Danska slottshotell

Foto: Henrik Saxgren - Dragsholm Castle

Vill du unna dig något extra lyxigt? En speciell upplevelse att dela med någon du tycker om? Checka in på ett danskt slottshotell och må som kungligheter i spännande historiska miljöer.   

Lista
Karta
Holckenhavn Slot. Foto: Kristian Lilholt
Foto: VisitNyborg / Nyborg Turistbureau
01

Holckenhavn Slott

En av de mest utsökta herrgårdarna i Danmark vars historia går tillbaka till 1590. För mer information om rum och priser besök hotellets webbsida

Läs mer
Kokkedal Slotshotel
Foto: VisitJammerbugten
02

Kokkedal Slott

Under mer än 250 år har Kokkedal Slott upplåtit sina vackra salonger och grönskande parker till aristokratiska utflykter till landet – en herrgård med själ och historia.

Läs mer
Lykkesholm. Foto: Lykkesholm Slot
Foto: VisitNyborg / Nyborg Turistbureau
03

Lykkesholm Slott

Om du vill övernatta på Lykkesholm måste du boka hela slottet! Priset för en helg ligger runt 30.000 dkk och i det ingår 13 dubbelrum med frukost inkluderad.

Läs mer
Hindsgavl Slot
Foto: VisitMiddelfart
04

Hindsgavl Slot

Hindsgavl Slot har historia från 1200-talet. Slottet må vara gammalt men upplevelsen är uppdaterad med alla moderna bekvämligheter och fokus på kvalitet och en fin gästupplevelse.  

Läs mer
Liselund Ny Slot Hotel
Foto: VisitSydsjælland-Møn
05

Liselund Slot

Mitt i den vackra naturen, nära Møns Klint, ligger Liselund Slot med 17 unika rum, restaurang och café. Njut av god mat och biodynamiska viner och utforska sevärdheterna i närheten.

Läs mer
The romantic Dragsholm Castle on Zealand
Foto: Henrik Saxgren - Dragsholm Castle
06

Dragsholm Slot

Mitt i UNESCO Global Geopark Odsherred ligger den 800-åriga skönheten Dragsholm Slot som förutom att vara ett toppmodernt slottshotell även hyser Michelinrestaurangen Slottskøkkenet.

Läs mer
Vrå Slotshotel
Foto: VisitAalborg
07

Vrå Slotshotel

Vrå Slottshotell stammar från 1400-talet och har därför en helt speciell stämning, stil och charm. En fin vallgrav omringar slottet och slottsparken där du kan ta det lugnt och njuta av omgivningarna.

Läs mer
Lungholm Slot
Foto: Visit Lolland-Falster
08

Lungholm Slot

Lungholm Slot har allt man kan önska av en slottsupplevelse och passar perfekt till bröllop och fester. Ät gott, njut av omgivningarna och må som en prins på wellnessavdelningen.

Bernstorffs Castle
Foto: HORESTA
09

Bernstorff Slot

Bernstorff Slot i Gentofte strax utanför Köpenhamn byggdes 1765. I dag är det ett charmigt slottshotell i historiska omgivningar där man även kan boka rundvisning.

Mer spännande läsning!

Heartland Festival på Egeskov Slott
12 sagolika slott i Danmark
Copenhagen sunset
Det okända Köpenhamn