Danmarks vildaste vindskydd

Ett rum med utsikt i all ära – men i ett shelter eller vindskydd kan du övernatta mitt i själva utsikten (så att säga) och verkligen vara ett med naturen. Läs vår guide till några av Danmarks vildaste vindskydd där du kan somna till vindens sus i trädkronorna och vakna till fågelkvitter. 

Lista
Karta
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
01

Skåret shelterplads

Lumos designade vindskydd har blivit väldigt populära, och det med god grund. De är snyggt och funktionellt designade på äkta danskt manér och ligger fantastiskt mitt i naturen. Just det här ligger perfekt vid stranden på Ærøs östkust och har en underbar utsikt mot havet.

Läs mer
Horne Næs Shelter har allt som behövs för en mysig naturupplevelse
Foto: VisitFyn - Mette Johnsen
02

Horne Næs Shelter

Det här vindskyddet som ligger i skogen på Fyns södra kust och har en vacker utsikt över havet från branta klippor, kommer definitivt att få dig att känna dig nära naturen. Med dricksvatten, eldstad, toalett och en parkeringsplats finns här alla bekvämligheter för en mysig naturupplevelse.

 

Läs mer
03

Havhytten vid Hvide Klint

Nära Lynæs hamn ligger detta vindskydd med en unik placering ute på vattnet i Roskilde Fjord – perfekt för att komma bort från allt för ett litet tag. Ta med lite god mat och tillbringa dagen (och natten) på vattnet utan att behöva gå i land.

Läs mer
Övernatta i vindskyddet Mosskov Shelter
Foto: RebildPorten
04

Shelters vid Mosskov Pavillion

Vakna till fågelkvitter i grönskande Mosskov och ta ett morgondopp i Store Okssø som inte ligger mer än 700 meter från vindskyddet. En utmärkt plats att övernatta för att sedan utforska norra Jyllands unika natur.

Läs mer
CPH raft shelter
Foto: Mikael Frisk
05

Flytande shelter i Köpenhamn

Du måste inte lämna staden för att få en härlig upplevelse i ett vindskydd. Somna till en vacker solnedgång på vattnet i Köpenhamns kanaler och vakna till ljudet av stadens liv på lagom avstånd, utvilad och redo att utforska den danska huvudstaden.

Läs mer
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
06

Hegnet i Tåsinge

Vakna mitt i orörd natur med 180 graders havsutsikt och känn hur du blir ett med naturen. Det här är ett perfekt övernattningsställe för dig som följer cykelleden N8 Baltic Sea route.

Läs mer
Övernatta i det mysiga vindskyddet vid Rørvig Centret
Foto: VisitOdsherred
07

Rørvig Centrets Shelter

Rørvig på Nordsjälland är känt för sin inbjudande atmosfär och sina böljande sanddyner som gjort området till en riktig sommar-hot spot. Nu kan du tillbringa natten i ett vindskydd med ett pittoreskt och vackert halmtak.  

Läs mer

Mer naturinspiration!

Vandringstur i Thy Nationalpark, Nordjylland
De bästa vandringslederna i Danmark
Løkken, bathing houses at the beach
Danmarks bästa stränder
Lodbjerg Hede in Thy National Park, North Jutland
Danmarks nationalparker
Couple with bike on Fanø beach
Cykelsemester