5 designhotell i Köpenhamn

Foto: Radisson Collection Royal Hotel

Gör dansk design till en del av övernattningsupplevelsen när du åker till Köpenhamn nästa gång. Läs vår guide till 5 fantastiska designhotell som passar perfekt för en långhelg i Köpenhamn, nära attraktioner, restauranger och shopping.

Sov med stil på världens första designhotell

Boka en makalös hotellupplevelse på Radisson Collection Royal Hotel som ritats av den danske designikonen Arne Jacobsen. Här kan du få ditt lystmäte av dansk design utan att ens lämna hotellet och roa dig med att spana efter Svanen, Ägget och andra tidlösa designklassiker. Rum 606 är ett av världens mest kända hotellrum eftersom det behållits precis som Arne Jacobsen designade det 1960.

Passa även på att njuta av lyxigt afternoon tea med läckra bakverk i Café Royal Bar. Hotellet ligger centralt precis vid den magiska nöjesparken Tivoli och centralstationen, shopping på Strøget och matupplevelser och barer i restaurangtäta Kødbyen.

Teatralt på mysiga Frederiksberg

Checka in på nyrenoverade Scandic Falkoner mitt i den mondäna stadsdelen Frederiksbergs charmiga teaterkvarter. Det här topprenoverade hotellet lyfter fram områdets rika teaterhistoria och bjuder på magisk stämning och stjärnglans. Rummen är i nordisk stil med fina teaterdetaljer och du kan äta som en stjärna i Green Room Restaurant eller inleda kvällen med en drink i hotellets vin- och cocktailbar.

Teaterinspirerat rum på Scandic Falkoner hotell i Köpenhamn
Foto: Scandic Hotels
Ta en drink i baren på Scandic Falkoner hotell i Köpenhamn
Foto: Scandic Hotels

Utanför hotelldörrarna väntar livliga Falkoner Allé med caféer, shopping och gastronomi. Ta dig gärna tid att utforska Frederiksberg där du även kan promenera i Frederiksbergs Have och besöka pandorna och de andra djuren på Köpenhamn Zoo. Metron ligger ett stenkast från hotellet och tar dig snabbt in till centrum av Köpenhamn.

Design vid vattnet

Med ett utmärkt läge vid kajen mitt i Köpenhamn ligger Copenhagen Marriott Hotel perfekt till. Från ditt fönster kan du spana ut på de gula hamnbussarna, kajaker och GoBoats (som du kan hyra) med människor som njuter av Köpenhamn från vattnet. Förutom att rummen hör till de största i staden och har fönster från golv till tak med maxad utsikt kan du märka den säkra designen i allt från marmorbadrummen till de stämningsfulla detaljerna.

Det är gångavstånd från centrum och nära till attraktioner som Tivoli och den kända shoppinggatan Ströget. För att bidra till att göra din vistelse extra speciell finns även room service dygnet runt, ett träningscenter och lyxiga spa-behandlingar.

Copenhagen Marriott Hotel
Foto: Copenhagen Marriott Hotel
Marriott Executive Suite
Foto: Copenhagen Marriott Hotel

Färgglatt och lekfullt i city

Känn dig som hemma på Köpenhamns enda temahotell, Tivoli Hotel, som erbjuder en kombination av lyx, äventyr och lekfulla detaljer. Hotellet som ritats av den kände danske arkitekten Kim Utzon är inspirerat av den magiska nöjesparken Tivoli. Här finns både träningscenter och swimmingpool och hotellet passar utmärkt för så väl familjer som för par på en romantisk weekend. 

Foto:Arp-Hansen Hotel Group

Med tre restauranger (Tivoli Brasserie, Sticks’n’Sushi Skybar och MASH Penthouse) finns det matupplevelser för alla smaker. Utanför dörren väntar Köpenhamn med spännande attratkioner och upplevelser - missa inte nöjesparken Tivoli som ligger alldeles i närheten. 

Medveten lyx i historiska omgivningar

Villa Copenhagen är Köpenhamns nyaste designhotell beläget mitt i city i det gamla posthuset. Fantastiska arkitektoniska detaljer kombinerat med moderna restaurangalternativ, en pool på taket och fokus på hållbar lyx, ger det här hotellet sin helt egen stil och charm.  

The courtyard and atrium at the hotel Villa Copenhagen
Foto: Stine Christiansen
The outdoor pool at Villa Copenhagen with Tivoli Gardens in the background
Foto: Stine Christiansen

Noga genomtänkt design är en del av Villa Copenhagens DNA, och det syns i allt från tapeter till de restaurerade trappräckena, och i porslinet på restaurang Kontrast som är öppen för alla.

Spännande designperspektiv på Köpenhamn!

Följ med stadsarkitekten Camilla van Deurs på en dag full av små under i Köpenhamn och få inspiration till din egen drömdag.

Ta en dag i skidbacken på CopenHill
Foto: Astrid Maria Rasmussen, Copenhagen Media Centre

Läs mer om design, shopping och arkitektur!

The spiral staircase of Axelborg in Copenhagen
Arkitektur i Köpenhamn
The shopping street Strøget
Shoppingguide Köpenhamn
Designmuseum Danmark
Designmuseum Danmark
Danish Architecture Center
Danish Architecture Center