The shopping street Strøget

Shoppingguide Köpenhamn

Foto: Ty Stange - Copenhagen Media Center

Köpenhamn är en shoppingstad i världsklass. Här guidar vi dig till några av Köpenhamns bästa shoppinggator, från populära Ströget med varuhus och stora märken, till små charmiga gator med specialbutiker. Listan är uppdelad efter Köpenhamns stadsdelar.

Köpenhamn City

I centrum av Köpenhamn med Ströget och alla dess sidogator kan du hitta allt du söker på shoppingturen, från de stora märkena till det lilla udda.

Allt i shoppinväg på Ströget

På Köpenhamns stora shoppinggata Ströget finns stora danska och internationella varumärken, från H&M och Zara till exklusiva modehus som Prada och Hermès. Här finns även danska designikoner som Royal Copenhagen och Georg Jensen. Det populära varuhuset Illums Bolighus bjuder på en helgjuten shoppingupplevelse och bjuder på fantastisk utsikt över Köpenhamn från takterassen.

Antikt på Bredgade

Bredgade ligger några av Köpenhamns finaste antikvitets-, konst och inredningsbutiker. I möbelbutiken Klassik och hos auktionshus som Bruun Rasmussen och Ellekilde kan du hitta danska möbelklassiker av designers som Arne Jacobsen och Finn Juhl. Titta även förbi Designmuseum.

Stilrent på Kongens Nytorv

Vid Kongens Nytorv och dess sidogator hittar du många kända varumärken, bland annat det anrika varuhuset Magasin du Nord som tronar över platsen och har allt man kan önksa sig i shoppingväg. 

Shopping in the Latin Quarter in Copenhagen

Foto:Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Grønnegade

Nära Kongens Nytorv ligger livliga Grønnegade som är en av Köpenhamns äldsta gator. Här finns flera spännande butiker med allt från mode och smycken till mysiga caféer där du kan vila trötta fötter. 

Pilestræde

Mysiga Pilestræde är en sidogata till Ströget som kryllar av hippa butiker, mysiga caféer och coola barer. Här hittar du allt ifrån trendig skandinavisk heminredning på Hay till street ware och sneakers på Naked. 

Strædet

Livliga Strædet är känt för sina många små design- och modebutiker. Här kryllar det av mysiga caféer som passar perfekt för en fika eller middag om shoppingen drar ut på tiden.

 

Shopping och fika på Vesterbro

Foto:Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center

Hippa Vesterbro

Det tidigare rätt så nedslitna Vesterbro är numera ett av Köpenhamns hippaste områden. Här ligger Kødbyen, Köpenhamns gamla slakteriområde, som förvandlats till ett populärt bar- och restaurangmecka.

Istegade

Lagom stökiga Istegade är en annorlunda upplevelse jämfört med andra mer städade områden i Köpenhamn. Den långa gatan som börjar vid centralstation och går upp till Enghaveplads är full av små butiker, caféer, barer och restauranger. 


Værndamsvej

Mysiga Værndamsvej som går mellan Vesterbro och Frederiksberg är känd för sin franska atmosfär och kallas även Köpenhamns Paris. Här hittar du förutom charmiga små special- och delikatessbutiker även caféer och restauranger med en avslappnad lokal stämning.
 

Foto:Ty Stange

Nørrebro

Livliga Nørrebro har på senare år blivit en av Köpenhamns mest populära stadsdelar. Här möter du en härlig mix av både människor och kultur och några av stadens mysigaste shoppinggator. 

Jægersborggade

En av Köpenhamns coolaste och mest livliga gator är Jægersborggade. Hit kommer Köpenhamnarna för att shoppa och hänga. Här finns konstgallerier, specialbutiker med organiska och ekologiska varor, vintage, keramik och smycken, men även många vinbarer, caféer och restauranger.

Elmegade

Elmegade är en populär och livlig sidogata till Nørrebrogade på NørrebroStämningen här är mysig och avslappnad och under sommarmånaderna är uteserveringarna fulla av studenter, barnfamiljer och vänner som tar en fika eller ett glas vin. Besök någon av de många små kreativa butikerna med ett annorlunda sortiment.

Charming Østerbro

Foto:Maria Sattrup - Copenhagen Media Center

Østerbro

På familjevänliga Österbro med breda boulevarder, gröna parker och vackra byggnader är shoppingen lite mer utspridd men det finns flera guldkorn. Ta gärna en tur runt sjöarna när du ändå är här. 

Østerbrogade

Längs huvudgatan Österbrogade ligger både mode- och inredningsbutiker, bland annat den prisbelönade flaggskeppsbutiken Norrman Copenhagen. Själva butikslokalen är en attraktion i sig, men det går även att tillbringa en del tid med att spana på cool dansk inredning.  

Vibrant Værndamsvej

Foto:Ty Stange - Copenhagen Media Center

Flärdfulla Frederiksberg

Det mondäna Frederiksberg är en mysig stadsdel med utmärkt shopping och kan med fördel kan kombineras med en tur i det gröna i Frederiksberg Have.

Gammel Kongevej

Gammel Kongevej är Frederiksbergs populära huvudgata. Här hittar du en rad exklusiva butiker med allt från mode, smycken och skor till mat och möbler.

Frederiksberg Centret

Shoppingcenter är kanske inte det första man tänker på när man vill upptäcka möjligheterna i en ny stad, men Frederiksberg Centret är ett förstklassigt sådant. Här finns 90 butiker samlade under ett tak, och det är en bra mix av spännande märken och produkter.

Upptäck mer här!

Nørrebro, Copenhagen
Koll på Köpenhamns stadsdelar
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
Här kan du shoppa danskt mode i Köpenhamn
En av Köpenhamns många cykelbroar.
På cykel i Köpenhamn
Rosenborg slott i Köpenhamn
Köpenhamns mest besökta attraktioner