Vidare till innehåll
Fika i Köpenhamn

Fikaguide: Köpenhamns bästa caféer

Foto: © Malin Poppy Darcy Mörner

Ingen semester utan fika! Här får du tips på några av Köpenhamns bästa fik och caféer där du kan njuta av en kopp kaffe och något sött och vila trötta ben efter shopping och sightseeing. Från det klassiska till det trendiga – här finns caféer och fika för alla!

Lista
Karta

Klassisk fika på Conditori La Glace

Conditori La Glace är Köpenhamns äldsta konditori och har försett Köpenhamnarna med lyxiga bakverk sedan 1870. På La Glace får du en klassisk caféupplevelse i vackra lokaler med mahogny, mässing och fantastiska bakverk.

Läs mer
The American Pie Company
Foto: Erin Chapman & Scandanavian Standard

Äkta paj på the American Pie Company

The American Pie Company är det enda stället i Köpenhamn som serverar äkta amerikansk söt ”pie”. Caféet ligger på mysiga Skindergade i de gamla kvarteren mitt i Köpenhamn och är ett perfekt stopp på en shoppingtur.

Läs mer

Bakisburgare på Union Kitchen

På en mysig sidogata i Nyhavn hittar du The Union Kitchen. Här kan du få både frukost, lunch och middag - eller kanske en drink innan du tar dig vidare ut i Köpenhamns nattliv. Och om det blir sent så kom för all del tillbaka nästa dag för en "hangover burger". 

Läs mer

Känn dig som hemma på The Living Room

The Living Room på Larsbjørnsstræde i centrala Köpenhamn lever verkligen upp till sitt namn. Slå dig ner i en skön fåtölj med en filt och beställ en varm dryck och ett äkta danskt bakverk - det är danskt hygge!

Läs mer

Cheesekake att dö för på Bertels Salon

Mitt i Köpenhamn finns ett litet paradis för dig som gillar cheesecake. På Bertels Salon kan det bli svårt att välja mellan alla varianter av det populära bakverket (eller vad sägs om lemon meringue, Oreo eller hallon/vanilj).

Läs mer

Nostalgiskt mys på Granola

Granola är ett populärt café på Værnedamsvej med en nostalgisk touch. Här kan du få gott kaffe, glass och milkshakes. Många kommer hit för Granolas frukost och brunch.

Läs mer
Next Door Café. Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Hemtrevligt på Next Door Café

Next Door Café som ligger på Larsbjørnstræde är perfekt för en kopp kaffe i en avslappnad miljö. Caféet drivs av Skyler och Klaus som bokstavligt talat bor ”next door” och caféet är nästan en förlängning av deras vardagsrum, något som märks på den hemtrevliga inredningen.

Läs mer
Torvehallerne vegetable market in Copenhagen
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Valmöjligheter på Torvehallerne

Om du inte riktigt vet vad du är sugen på kan du ta en sväng förbi Torvehallerne, Köpenhamns trendiga saluhall precis vid Nørreport Station. Här finns bakverk, gott kaffe och mer matiga alternativ som smørrebrød, ostar och tapas.

Läs mer

Innan du surfar vidare... läs det här!

Nørrebro, Copenhagen
Koll på Köpenhamns stadsdelar
In Copenhagen's meatpacking district you'll find the Bib Gourmand restaurant, Kødbyens Fiskebar
Bib Gourmand i Danmark
Copenhagen sunset
Det okända Köpenhamn
1656 Bar in Copenhagen
Köpenhamns nattliv
Brønnum Bar in Copenhagen
5 cocktailbarer i Köpenhamn
The spiral staircase of Axelborg in Copenhagen
Arkitektur i Köpenhamn

Share your wonders: