Tre dagar med familjeäventyr på Bornholm

Packa bilen och res på en både avkopplande och rolig semester med familjen på solskensön Bornholm. Bornholm bjuder på spännande äventyr som borgruinen Hammershus, Danmarks längsta linbana, lugna dagar på stranden och äkta ”vikinga-graffiti” - allt endast 1 timme och 20 minuter från Ystad.

Borgruinen Hammershus på Bornholm

Hammershus på den norra delen av Bornholm är Skandinaviens största borgruin, pampigt belägen uppe på klipporna. Här kastas man tillbaka i tiden till perioden då Hammershus var skådeplats för många politiska maktspel. Äventyrslystna familjemedlemmar kan följa med på en spännande skattjakt där ni får reda på allt om slottet och dess spännande hemligheter. Efteråt kan ni pusta ut i den idylliska Hammerhamnen som ligger strax nedanför ruinen. Området är perfekt för en medhavd picknick och lek vid strandkanten. På stenbrottsmuseet vid Moseløkken kan stora som små prova på det tuffa stenhuggaryrket - för att se hur de hade det på det forntida Bornholm.

Hammershus

Linbana och dopp i Opalsjön

Äventyret har bara börjat! På det nordliga Bornholm hittar ni nämligen Opalsjön där ni kan testa en hisnande tur med Danmarks längsta linbana som avslutas med ett plask i vattnet så glöm inte att ta med badkläder (se en video här)! När ni har torkat och är redo för mer är det spännande att besöka Madsebakke utanför Allinge och försöka tyda de gamla hällristningarna - äkta Viking "graffiti" on the rocks. Njut sedan av en härlig familjemiddag i kvällssolen på den mysiga innergården på restaurang Magueritten i Allinge.

Här är din guide till "Klassiska Bornholm för hela familjen"

Österlars rundkyrka

Medeltida Bornholm och rundkyrkor

Hur levde en familj på Bornholm på medeltiden? Det är en av frågorna ni kan ta mer till Medeltidscentrum i Østerlars där perioden är högst levande. Prova på att jobba som medeltida krukmakare och ljusstöpare eller gå loss i någon av de gamla verkstäderna - bli inte rädda om någon av de mäktiga kanonerna fyras av, precis som förr i tiden. Nästa stopp på turen blir Østerlars unika Rundkyrka som är den största av de fyra rundkyrkor som finns på Bornholm.  

Share this page

Hitta upplevelserna på kartan

3 dagar på Bornholm

Dag 1

1. Hammerhus slotsruin

2. Picknic i Hammerhamnen

3. Stenbrottmuseét i Moseløkken

4. Opalsjön i linbanan med badkläder på

5. Vikingagrafitti Madsebakke och sen kanske middag i Allinge

Dag 2

6. Bornholms mdeltidsnuseum och den stora rundkyrkan i Österlars.

7. Lunch: "Sol över Gudhjem" på Rökeriet i Gudhjem.

8. Rovfågelcetrat i Nyker

9. Klätterbanor i High Park vid Rø

10. Fika i Østermarie 

11. Middag i Svaneke

Dag 3

12. Upplevelser på Natur Bornholm i Aakirkeby

13.Bisonoxar i skogen Almindingen 

14. Sol och bad i Dueodde

Bornholm

Bornholm

Njut av vackra stränder, medeltida rundkyrkor och ruiner, pittoreska rökerier och spännande naturupplevelser på solskensön Bornholm.