Tivoli

Tivoli i Köpenhamn

Om du bara har tid att se en sak i Köpenhamn så låt det bli Tivoli! Den populära nöjesparken Tivoli är Danmarks mest besökta attraktion och folk kommer från hela världen för åkattraktionerna, restaurangerna och konserterna – och inte minst för den fantastiska stämningen.

Aktuellt: Fira påsk på Tivoli från den 4 april

Just nu har Tivoli stängt för att förbereda inför sommarsäsongen som inleds med ett färgsprakande påskfirande från den 4 till den 22 april. Med påskliljor, massvis av tulpaner och små mjuka lamm kommer du snabbt i påskstämning. Utvalda restauranger serverar traditionell påsklunch och det finns massor av roliga påskaktiviteter för hela familjen.

Tivoli

Tivoli är världens näst äldsta nöjespark

Gör dig redo för en unik upplevelse i Köpenhamn! Tivoli har fascinerat och roat besökare sedan portarna slogs upp för första gången 1843. Det är världens näst äldsta nöjespark och den fantastiska mixen av åkattraktioner, restauranger, musik och hygge gör det till en upplevelse för alla åldrar. 

Träd in i en sagovärld mitt i Köpenhamn

När du stiger in genom den välvda porten tar du klivet in i en värld av sagor, exotiska miljöer och hisnande åkturer. Tivoli förnyar sig ständigt med upplevelser i världsklass som passar inbitna spänningssökare, men man kan alltid känna historiens vingslag i de vackra miljöerna och härligt nostalgiska attraktioner som berg- och dalbanan av trä från 1914. Både Hans Christian Andersen och Walt Disney har strosat runt här och blivit inspirerade.

 Tivoli vinter

Ät gott på Tivoli Food Hall

I direkt anslutning till nöjesparken ligger Tivoli Food Hall med 16 restauranger och matbodar samt en gemensam matsal. Här hittar du bland andra Vapiano, Espresso House och Sticks ’n’ Sushi. Tivoli Food Hall håller öppet veckans alla dagar året runt. 

Magiska kvällar på Tivoli

När solen går ner sprider sig en magisk stämning på Tivoli. Tusentals färgglada lyktor fulländar sagostämningen och romantiken ligger i luften. Förutom attraktionerna finns mysiga restauranger, konserter och uppträdanden att ta del av. Det är en perfekt miljö att strosa runt i hand i hand eller kanske ta en hisnande tur i det Gyllene Tornet som med sina 63 meter erbjuder en fantastisk utsikt över Köpenhamn och garanterat pirr i magen.

Tivoli

Barnens Tivoli

Barn älskar Tivoli som har attraktioner och aktiviteter för alla åldrar. Våghalsarna kan få sitt lystmäte i attraktioner som Aquila och Demonen och de lite mindre kan se fram emot drakbåtarna, veteranbilar, karuseller och ett färgrikt sagouniversum i Den Flygande Kofferten. En annan populär aktivitet för hela familjen är att se Tivolis eget ungdoms-garde spela och marschera i sina fina uniformer - de är en perfekt miniatyr av drottningens garde.

Musik och kultur på Tivoli

Varje dag under sommaren är det livekonserter på Tivolis olika scener och det gedigna programmet har något för alla. Gå till exempel på onsdagsjazz, fredagsrock eller klassisk konsert med både danska och internationella namn. Du kan även se pantomimteater och balettföreställningar med kostymer och scenografi som skapats av den danska drottningen.

Olafur Eliason

Tivolis olika säsonger

Tivolis huvudsäsong löper från april till september men Tivoli har numera öppet även andra tider på året. Under oktober förvandlas Tivoli till en Halloween-värld full av pumpor, häxor och spökerier. I mitten av november börjar julsäsongen med en av nordens bästa julmarknader, glögg och massor av hygge. Vintersäsongen bjuder på sportlovsaktiviteter som en tur på skridskobanan framför Nimb.

Share this page

Inför ditt Tivoli-besök

Tivolis öppettider sommarsäsongen 2019

Från den 4 april
Söndag-torsdag 11-23
Fredag-lördag 11-24

Besök Tivolis hemsida

Köp biljett till Tivoli

Du kan köpa biljett till Tivoli vid ingången eller online på Tivolis sida här.

Hitta till Tivoli

Det är lätt att ta sig till Tivoli som ligger mitt i Köpenhamn, ett stenkast från Rådhusplatsen och med Köpenhamns centralstation rakt över gatan.