Magisk jul på Tivoli

Tivoli i Köpenhamn

Tivoli i Köpenhamn har mer än 4 miljoner besökare varje år och är den mest populära attraktionen i hela Danmark. Tivoli som ligger mitt i den danska huvudstaden är mer än bara en nöjespark och ett absolut måste för stora som små. Upplev den mysiga stämningen, de vilda åkattraktionerna, restaurangerna samt konserter och föreställningar.

Aktuellt: Tivoli öppnar igen den 1 februari

Träd in i en glittrande vintervärld när Tivoli slår upp portarna för vintersäsongen från den 1 till den 24 februari. Här verkar vintermörkret långt borta, nöjesparken är upplyst av tusentals ljus som skapar en magisk stämning och det finns massor att se och göra för både stora och små. Snör på er skridskorna och åk runt på den vackra skridskobanan utanför Nimb, testa olika åkattraktioner eller hälsa på Rasmus Nalle. Det finns ett stort urval av restauranger där ni kan ta en paus i värmen.

Tivoli vinter

Ät gott på Tivoli Food Hall

I direkt anslutning till nöjesparken ligger Tivoli Food Hall med 16 restauranger och matbodar samt en gemensam matsal. Här hittar du bland andra Vapiano, Espresso House och Sticks ’n’ Sushi. Tivoli Food Hall är öppen veckans alla dagar året runt. 

Tivoli är världens näst äldsta nöjespark

Gör dig redo för en unik upplevelse i Köpenhamn! Tivoli har fascinerat besökare sedan portarna slogs upp för första gången 1843. Det är världens näst äldsta nöjespark och den fantastiska mixen av åkattraktioner, restauranger, musik, kultur och hygge gör det till en upplevelse för alla åldrar. 

 Tivoli vinter

Träd in i en sagovärld mitt i Köpenhamn

När du stiger in genom den välvda porten tar du klivet in i en värld av sagor, exotiska miljöer och hisnande åkturer. Tivoli förnyar sig ständigt med upplevelser i världsklass som passar inbitna spänningssökare, men man kan alltid känna historiens vingslag i de vackra miljöerna och härligt nostalgiska attraktioner som berg- och dalbanan av trä från 1914. Både Hans Christian Andersen och Walt Disney har strosat runt här och blivit inspirerade.

Magiska kvällar på Tivoli

När solen går ner sprider sig en magisk stämning på Tivoli. Tusentals färgglada lyktor fulländar sagostämningen och romantiken ligger i luften. Förutom attraktionerna finns mysiga restauranger, konserter och uppträdanden att ta del av. Det är en perfekt miljö att strosa runt i hand i hand eller kanske ta en hisnande tur i det Gyllene Tornet som med sina 63 meter erbjuder en fantastisk utsikt över Köpenhamn och garanterat pirr i magen.

Tivoli

Barnens Tivoli

Barn älskar Tivoli. Nöjesparken har något för alla åldrar och inriktningar. Våghalsarna kan få sitt lystmäte i attraktioner som Aquila och Demonen och de lite mindre och försiktigare kan se fram emot drakbåtarna, veteranbilar, klassiska karuseller och ett färgrikt sagouniversum i Den Flygande Kofferten. En annan populär aktivitet för hela familjen är att se Tivolis eget ungdoms-garde spela och marschera i sina fina uniformer - de är en perfekt miniatyr av drottningens garde.

Musik på Tivoli 

Varje dag under sommaren är det livekonserter på Tivolis scener och det gedigna programmet bjuder på något för alla. Gå till exempel på onsdagsjazz, fredagsrock eller klassisk konsert och se artister som Erykah Badu, Lil Wayne, Bob Hund, London Symphony Orchestra, Caroline Henderson och många fler mer.

Olafur Eliason

Höst och jul på Tivoli

Tivolis huvudsäsong är från april till september men du kan också besöka Köpenhamns Tivoli under andra tider på året. Under höstloven (v. 42 i Danmark och v. 44 i Sverige) förvandlas Tivoli till en Halloween-värld av pumpor, häxor, spökerier och bus och i mitten av november öppnar man för jul- och nyårsfestligheter. Alla attraktioner är öppna både på höstlovet och under jul- och nyår. Under dessa veckor kan du uppleva specialuppträdanden, fyrverkerier och provsmaka säsongsbetonade specialiteter. Julmarknaden är en av Skandinaviens bästa och båda högtiderna är perfekta upplevelser för hela familjen.

Share this page

Inför ditt Tivoli-besök

Tivolis öppettider under vintersäsongen 2019

1 till 24 februari
Söndag-torsdag 11-23
Fredag-lördag 11-24

Besök Tivolis hemsida

Köp biljett till Tivoli

Du kan köpa biljett till Tivoli vid ingången eller online på Tivolis sida här.

Hitta till Tivoli

Det är lätt att ta sig till Tivoli som ligger mitt i Köpenhamn, ett stenkast från Rådhusplatsen och med Köpenhamns centralstation rakt över gatan.