Magisk jul på Tivoli

Tivoli i Köpenhamn

Tivoli i Köpenhamn har mer än 4 miljoner besökare varje år och är den mest populära attraktionen i hela Danmark. Tivoli som ligger mitt i den danska huvudstaden är mer än bara en nöjespark och ett absolut måste för stora som små. Upplev den mysiga stämningen, de vilda åkattraktionerna, restaurangerna samt konserter och föreställningar.

Aktuellt: Jul och nyår på Tivoli

Nu tändas tusen juleljus

Mellan den 17 november och 31 december kan du uppleva en strålande jul på Tivoli. Glittrande ljus, granris, snötäckta träd och mer än 70.000 julgranskulor – jul på Tivoli är en upplevelse i särklass. Besök även den mysiga tågstationen Hjulkøbing som är det perfekta stället att påbörja din din julresa. Den 25 och 26 november är det fyverkerier kl 20.45 och säsongen avslutas med det stora nyårsfyrverkeriet kl 23 på nyårsafton. 

Tivolis Julmarknad

Cirka 60 julpyntade bodar säljer julpynt, snacks, godis och så förstås glögg och den danska julrätten æbleskiver. Du kan även fynda julklappar i bodarna som konsthantverk och delikatesser.

Nötknäpparen i Tivolis konsertsal

Om du bokar biljetter i tid kan du även uppleva den klassiska julbaletten Nötknäpparen i Tivolis konsertsal. Självaste Drottning Margrethe står bakom både scenografin och kostymerna till föreställningen.

Tivoli vinter

Ät gott på Tivoli Food Hall

I direkt anslutning till nöjesparken ligger Tivoli Food Hall med 16 restauranger och matbodar samt en gemensam matsal. Här hittar du bland andra Vapiano, Espresso House och Sticks ’n’ Sushi. Tivoli Food Hall är öppen veckans alla dagar året runt. 

Tivoli är världens näst äldsta nöjespark

Gör dig redo för en unik upplevelse i Köpenhamn! Tivoli har fascinerat besökare sedan portarna slogs upp för första gången 1843. Det är världens näst äldsta nöjespark och den fantastiska mixen av åkattraktioner, restauranger, musik, kultur och hygge gör det till en upplevelse för alla åldrar. 

 Tivoli vinter

Träd in i en sagovärld mitt i Köpenhamn

När du stiger in genom den välvda porten tar du klivet in i en värld av sagor, exotiska miljöer och hisnande åkturer. Tivoli förnyar sig ständigt med upplevelser i världsklass som passar inbitna spänningssökare, men man kan alltid känna historiens vingslag i de vackra miljöerna och härligt nostalgiska attraktioner som berg- och dalbanan av trä från 1914. Både Hans Christian Andersen och Walt Disney har strosat runt här och blivit inspirerade.

Magiska kvällar på Tivoli

När solen går ner sprider sig en magisk stämning på Tivoli. Tusentals färgglada lyktor fulländar sagostämningen och romantiken ligger i luften. Förutom attraktionerna finns mysiga restauranger, konserter och uppträdanden att ta del av. Det är en perfekt miljö att strosa runt i hand i hand eller kanske ta en hisnande tur i det Gyllene Tornet som med sina 63 meter erbjuder en fantastisk utsikt över Köpenhamn och garanterat pirr i magen.

Tivoli

Barnens Tivoli

Barn älskar Tivoli. Nöjesparken har något för alla åldrar och inriktningar. Våghalsarna kan få sitt lystmäte i attraktioner som Aquila och Demonen och de lite mindre och försiktigare kan se fram emot drakbåtarna, veteranbilar, klassiska karuseller och ett färgrikt sagouniversum i Den Flygande Kofferten. En annan populär aktivitet för hela familjen är att se Tivolis eget ungdoms-garde spela och marschera i sina fina uniformer - de är en perfekt miniatyr av drottningens garde.

Musik på Tivoli 

Varje dag under sommaren är det livekonserter på Tivolis scener och det gedigna programmet bjuder på något för alla. Gå till exempel på onsdagsjazz, fredagsrock eller klassisk konsert och se artister som Erykah Badu, Lil Wayne, Bob Hund, London Symphony Orchestra, Caroline Henderson och många fler mer.

Olafur Eliason

Höst och jul på Tivoli

Tivolis huvudsäsong är från april till september men du kan också besöka Köpenhamns Tivoli under andra tider på året. Under höstloven (v. 42 i Danmark och v. 44 i Sverige) förvandlas Tivoli till en Halloween-värld av pumpor, häxor, spökerier och bus och i mitten av november öppnar man för jul- och nyårsfestligheter. Alla attraktioner är öppna både på höstlovet och under jul- och nyår. Under dessa veckor kan du uppleva specialuppträdanden, fyrverkerier och provsmaka säsongsbetonade specialiteter. Julmarknaden är en av Skandinaviens bästa och båda högtiderna är perfekta upplevelser för hela familjen.

Share this page

Inför ditt Tivoli-besök

Tivolis öppettider julen 2018

17 november till 31 december
Söndag-torsdag 11-23
Fredag-lördag 11-24

Besök Tivolis hemsida

Köp biljett till Tivoli

Du kan köpa biljett till Tivoli vid ingången eller online på Tivolis sida här.

Hitta till Tivoli

Det är lätt att ta sig till Tivoli som ligger mitt i Köpenhamn, ett stenkast från Rådhusplatsen och med Köpenhamns centralstation rakt över gatan.