Tivoli

Tivoli i Köpenhamn

Tivoli i Köpenhamn har mer än 4 miljoner besökare varje år och är den mest populära attraktionen i hela Danmark. Tivoli som ligger mitt i den danska huvudstaden är mer än bara en nöjespark och ett absolut måste för stora som små. Upplev den mysiga stämningen, de vilda åkattraktionerna, restaurangerna samt konserter och föreställningar.

Aktuellt: Sommarsäsongen är i full gång!

2018 fyller Tivoli 175 år och det kommer att uppmärksammas med olika evenemang under året, bland annat en 100 meter lång parad med 30 artister och Tivoli-figurer på temat ”hela världen möts på Tivoli” som kommer att gå genom nöjesparken alla dagar utom fredagar. Det kommer även en ny åkattraktion som heter Tik Tak där besökare kan se fram emot en vild tidsresa där man snurras både vertikalt och horisontellt medan man utsätts för krafter på 4G. Sommarsäsongen löper från den 24 mars till den 23 september och du kan som alltid se fram emot fyrverkerier, pirr i magen, Fredagsrock med spännande konserter och fantastiska matupplevelser. 

Tivoli

Ät gott på Tivoli Food Hall

I november öppnade storsatsningen Tivoli Corner med två restauranger, ett café, Illums Bolighus och 21 nya rum till lyxhotellet Nimb Hotel. I direkt anslutning öppnar Tivoli Food Hall med 16 restauranger och matbodar och en gemensam matsal. Här hittar du bland andra Vapiano, Espresso House och Sticks ’n’ Sushi. Tivoli Food Hall är öppen veckans alla dagar året runt.  

Tivoli är världens näst äldsta nöjespark

Gör dig redo för en unik upplevelse i Köpenhamn! Tivoli har fascinerat besökare sedan portarna slogs upp för första gången 1843. Det är världens näst äldsta nöjespark och den fantastiska mixen av åkattraktioner, restauranger, musik, kultur och hygge gör det till en upplevelse för alla åldrar. 

 Tivoli

Träd in i en sagovärld mitt i Köpenhamn

När du stiger in genom den välvda porten tar du klivet in i en värld av sagor, exotiska miljöer och hisnande åkturer. Tivoli förnyar sig ständigt med upplevelser i världsklass som passar inbitna spänningssökare, men man kan alltid känna historiens vingslag i de vackra miljöerna och härligt nostalgiska attraktioner som berg- och dalbanan av trä från 1914. Både Hans Christian Andersen och Walt Disney har strosat runt här och blivit inspirerade.

Share this page

Inför ditt Tivoli-besök

Tivolis öppettider sommaren 2018

24 mars - 23 september
Söndag-torsdag 11-23
Fredag-lördag 11-24

Besök Tivolis hemsida

Köp biljett till Tivoli

Du kan köpa biljett till Tivoli vid ingången eller online på Tivolis sida här.

Hitta till Tivoli

Det är lätt att ta sig till Tivoli som ligger mitt i Köpenhamn, ett stenkast från Rådhusplatsen och med Köpenhamns centralstation rakt över gatan.