Vidare till innehåll
Rainy day in Magstræde

Barnens favoritattraktioner i Köpenhamn

Foto: Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center

I Köpenhamn finns massor av skoj för barn! Här listar vi några av de mest besökta attraktionerna, från den älskade nöjesparken Tivoli och historiska Rundetårn till Den Blå Planet till Zoologisk Have. I Köpenhamn finns något att se och göra för barn (och vuxna) i alla åldrar. 

Lista
Karta
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Magiska Tivoli

Upplev den klassiska nöjesparken Tivoli mitt i Köpenhamn. Här finns mer än 30 åkattraktioner, lekplatser, och massor av restauranger. Och inte minst – en fullständigt magisk stämning som bara måste upplevas på plats!

Läs mer

Spännande möten på Köpenhamn Zoo

Zoologisk Have i Köpenhamn väntar en hel värld att utforska tillsammans. Här finns mer än 4000 fascinerande djur och ni kan komma helt tätt inpå de ikoniska pandorna som bor i sitt toppmoderna pandahus. En spännande utflykt för hela familjen.

Läs mer
Sharks in Den Blå Planet, the National Aquarium of Denmark
Foto: Den Blå Planet

Djupdykning på Den Blå Planet

Dyk ner under ytan på Köpenhamns storslagna akvarium Den Blå Planet (nordeuropas största). Här kan du se tusentals fiskar från jordens alla hörn simma omkring i otroliga 7 miljoner liter vatten. 

Läs mer
Rundetårn in Copenhagen
Foto: Daniel Rasumussen / Copenhagen Media Center

Historiska Rundetårn

Visste du att Köpenhamns ikoniska Rundetårn förutom att vara en bra utsiktsplats är det äldsta fungerande observatoriet i Europa och att H.C. Andersen skrev några av sina sagor här?

Läs mer

Tidsresa på Nationalmuseet

På Nationalmuseet i Köpenhamn kan du följa hela Danmarks historia från istiden, via vikingatiden och senare Kristendomens införande till nutidens samhälle. Det finns även en bra inomhuslekplats med historiskt tema som passar bra för en lekpaus. 

Läs mer
Rosenborg slott i Köpenhamn
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Sagolika Rosenborg Slott

När du besöker det utsökt vackra Rosenborg Slott som ligger centralt i Köpenhamn, nära Nørreport, kan du se några av Danmarks största kulturskatter, bland annat kronjuvelerna. Ta med barnen och gå på upptäcktsfärd i slottet i kungars och drottningars fotspår.

Läs mer
Chrisitansborg. Foto: Finn Christoffersen
Foto: Finn Christoffersen

Maktens centrum Christiansborg Slott

Christiansborg Slott som ligger på den lilla ön Slotsholmen mitt i Köpenhamn är en riktig pärla. Här finns en del som är öppen för besökare (men även används till drottningens galamiddagar) och en som rymmer den danska riksdagen och regeringen. Vandra genom de magnifika salarna och klättra upp i utsiktstornet för en fin vy över Köpenhamn.

Läs mer

Utomhusäventyr på Frilandsmuseet

Frilandsmuseet som ligger strax norr om Köpenhamn är ett av de största och äldsta museerna i världen. Här finns mer än 50 gårdar, kvarnar och hus i original från perioden 1650-1940. Här får man en autentisk känsla av historien och miljöerna som de var den gången.

Läs mer

Lärorikt på Experimentarium

Frilandsmuseet som ligger strax norr om Köpenhamn är ett av de största och äldsta museerna i världen. Här finns mer än 50 gårdar, kvarnar och hus i original från perioden 1650-1940.

Läs mer

Det här kanske intresserar dig!

Fun for kids in Copenhagen
Köpenhamn med barn
Magstraede, Köpenhamn
Att se och göra i Köpenhamn en regnig dag
Attraktioner för stora och små på Fårup Sommerland
De populäraste nöjesparkerna i Danmark
Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum.
Danmarks mest besökta attraktioner
Rosenborg slott i Köpenhamn
Köpenhamns mest besökta attraktioner

Share your wonders: