Stevns Klint, foto: Tage Klee

Sydsjälland, Møn och Lolland-Falster

När du semestrar på södra Själland med öarna Mön och Lolland-Falster får du möjlighet att uppleva mycket av det som vi ofta förknippar med en traditionell semester i Danmark. Mysiga små byar med korsvirkeshus och vackra fruktträdgårdar, fantastiska stränder och öppna landskap. Här finns även Danmarks mest besökta naturattraktion, Möns Klint, med de branta kalkstensklipporna som stupar ner i det turkosskimrande havet.

Frederiksminde Sydsjaelland

Himmelska dagar på Sydsjälland med öar

Låt oss guida dig till fyra upplevelserika och spännande dagar på Sydsjälland, Mön och Lolland-Falster. Vi tipsar om allt från storslagna naturupplevelser till övernattning på mysiga B&B, restauranger och utflyktsmål. 

cykling sydsjaelland

Unika naturupplevelser på Sydsjälland

Inte långt från södra Sverige ligger Sydsjälland med sin unika natur, små mysiga byar, gods och herrgårdar. Upptäck en del av Danmark som är som gjord för en cykel- eller vandringssemester. 

Familjesemester på Sydsjaelland

10 familjeupplevelser på Sydsjälland med öar

Få en både upplevelserik och avkopplande semester med roliga aktiviteter för hela familjen. Från barnfavoriten Lalandia till vita sandstränder och Möns Klint.


Ö-luffa i södra Danmark

En dryg timmes bilresa söderut från Köpenhamn öppnar sig ett ö-rike som få svenskar har upptäckt. Ge dig ut på ö-luff med den charmiga postbåten Vesta och upplev den speciella ö-stämningen. 

Dark Sky på Møn

På Mön är ljusföroreningen mindre än på de flesta andra platser vilket gör att du kan se stjärnhimlen extra tydligt, du kan till och med se vintergatan.

Mons Klint

Strandliv

Sydsjällands långa kuststräcka, dess skärgård och vindskyddade stränder gör regionen perfekt för sol- och badsemestrar.