Children playing in water park Lalandia, LEGOLAND Billund Resort

11 unika familjeupplevelser på Sydsjälland med öar

Foto: Jesper Grønnemark

Här finns mycket att upptäcka för svenska barnfamiljer som letar efter en både upplevelserik och avkopplande semester. Från Möns Klint och vita sandstränder till det populära vattenlandet Lalandia, lekland, safariparker och familjevänligt boende. Läs vår guide till 11 unika upplevelser!

Lista
Karta
Children playing in water park Lalandia, LEGOLAND Billund Resort
Foto: Jesper Grønnemark
01

Familjefavoriten Lalandia

Cirka två timmars bilfärd från Öresundsbron ligger badlandet och semesteranläggningen Lalandia i Rödby. Här finns roliga aktiviteter för stora och små, mysiga restauranger och butiker att shoppa loss i. Susa genom vattenrutschkanor i äventyrsbadet och låt de minsta utforska Kids Arena i Aquadome. Ta en runda minigolf eller lek i det enorma leklandet Monky Tonky Land. Lalandia är en bra utgångspunkt för en härlig familjesemester – om ni bokar boende här får ni specialerbjudanden på resan till Danmark samt på attraktioner och upplevelser.

Läs mer
Monkey at Knuthenborg Safaripark, Lolland
Foto: Sophia Bergholm
02

Knuthenborg Safaripark

Spännande äventyr väntar på Knuthenborg Safaripark på Lolland. Res 66 miljoner år tillbaka i tiden i Dinosaurieskogen, där träffar ni blandat annat på T-Rex och flygande ödlor som rör sig och låter väldigt naturtroget. Dessutom väntar safari med över 1000 vilda djur från hela världen och lek i Limpopoland, Danmarks vildaste vatten- och naturlekplats. En nyhet 2019 är att ni kan övernatta på Knuthenborg Camp i stämningsfulla tält på pålar, med fantastisk utsikt över savannen där djur som noshörningar, giraffer och antiloper lever.

Läs mer
A man walks up Camp Adventure, a forest tower in Denmark.
Foto: Daniel Villadsen
03

Camp Adventure utsiktstorn

Mitt i skogen ligger Camp Adventures vackra utsiktstorn som är den högsta punkten på Själland. En spiralformad gångbro tar er från marknivå upp till 45 meters höjd, högt ovanför trädtopparna. Njut av 25 km ohindrad utsikt över det vackra landskapet. Se fram emot en helt unik naturupplevelse som inte finns på andra platser i Skandinavien.

Läs mer
Falster Crocodile Zoo Kaimans
Foto: Krokodille Zoo
04

Krokodille Zoo

På Falster, inte mer än 90 minuters bilresa från Öresundsbron, ligger ett mycket speciellt zoo. Krokodille Zoo är nämligen den enda anläggningen i världen där alla 23 existerande krokodilarter finns samlade på en plats. Här kan ni lära er allt och lite till om krokodiler och se Europas största krokodil. Förbered er på en unik djurupplevelse och missa inte "Snappy Hours" när djuren blir matade. 

Läs mer
BonBon-Land The Secret World
Foto: BonBon-Land
05

BonBon-Land

Besök BonBon-Land, Danmarks roligaste och mest galna nöjespark där barn och vuxna i alla åldrar kan ha kul tillsammans. Följ med på en vild resa i vår Virtual Reality Coaster ”Den Hemmelige Verden”. Är du en våghals som gillar fritt fall och loopar så är Svend Svingarm, Vildsvinet och Cobra-tornet något för dig. Om du inte är fullt lika modig så kan vi rekommendera Hundeprutten eller Viktor Vandorm och för de små har vi Sprutten och Hestepærerne. 

Läs mer
06

Tidsresa på Middelaldercentret

Gör en spännande tidsresa till medltidsbyn Sundkøping år 1408 på Middelaldercentret. Strosa runt bland handelsfolk, hantverkare och soldater och få en känsla av hur livet levdes för länge sedan. Upplev en riktig riddarturnering, besök restaurant Den Gyllene Svanen som serverar mat från det gamla nordiska köket eller se tunga katapulter slunga projektiler. En rolig och lärorik dag väntar på Middelaldercentret.

Läs mer
07

Marielyst Strand - en av Danmarks bästa

Det är knappast en tillfällighet att den breda, vita Marielyst Strand gång på gång utsetts till Danmarks bästa strand. Med sina utmärkta badmöjligheter, livräddartorn, ett stort sommarstugeområde, massor av aktiviteter och matställen har stranden något för alla smaker. 

Läs mer
The white cliffs of Møn are located south of Copenhagen
Foto: Sascha Bendix
08

GeoCenter Møns Klint

Möns Klint är en av Danmarks häftigaste naturupplevelser och det är omöjligt att inte låta sig imponeras av de vita kalkstensklipporna. Njut av den slående utsikten och klättra sedan ner för Danmarks längsta trappa till stranden. På GeoCenter Møns Klint får ni lära er mer om Danmarks geologiska födelse och den unika naturen genom spännande interaktiva utställningar och 3D-film. En mängd inom- och utomhusaktiviteter är inkluderade i entrépriset, eller vad sägs om fossiljakt, en mountainbiketur eller suset du får i magen på den 140 meter långa linbanan i skogen. 

Läs mer
 Denmark's Castle Center
Foto: Danmarks Borgcenter
09

Danmarks Borgcenter

På Danmarks Borgcenter finns aktiviteter och upplevelser för hela familjen. Klättra upp i Gåsetårnet (Danmarks enda bevarade borgtorn) och njut av utsikten eller gå på upptäcktsfärd i Danmarks största medeltida ruin, där barnen kan delta i spännande spökjakt på vägen. Missa inte den hypermoderna utställningen där projektioner, street art och medeltida föremål väcker medeltiden till liv igen. 

Läs mer
Gavnø Castle
Foto: SydkystDanmark
10

Gavnø Slott

På vackra Gavnø Slot finns upplevelser för både stora och små. Testa trädtoppsklättring på GoFly där det finns flera banor med olika svårighetsgrad som passar både nybörjar och våghalsar. Sjörövarlandet är en naturlekplats som passar de minsta barnen och de vuxna kan njuta av den vackra slottsträdgården och en tur till slottsbryggeriet. Avsluta med en gemensam paus på Café Tulipanen. 

Läs mer
Camp Adventure Climbing park
Foto: Mikkel Beisner
11

Camp Adventure

Mellan Haslev och Næstved ligger Camp Adventure mitt i den vackra skogen. Här sätts höjdrädslan på prov när ni tar er fram på de sju banorna uppe bland trädtopparna, självklart med rigid säkerhetsutrustning. Banorna har olika svårighetsgrad och passar de allra flesta, från mindre barn till riktiga våghalsar. Testa även Nordens längsta linbana – om ni vågar!  

Läs mer
Stevns Klint
Stevns Klint
Dark Sky Møn and Nyord
Dark Sky Møn and Nyord
Faxe Limestone Quarry
Faxe Limestone Quarry
The Dodecalith
The Dodecalith
Sydstenen
Sydstenen