Danish fashion

Danska modedesigners

Danmark har länge varit känt för sin starka design, både inom möbler och mode. Lär känna några av de största danska modeskaparna som representerar både den klassiska skandinaviska stilrena modedesignen och en mer brokig, edgy design med färg, humor och mönster.

Day Birger et Mikkelsen

Day Birger et Mikkelsens ambition är att skapa vardagliga festkläder till modemedvetna män och kvinnor. Designen kännetecknas bland annat av etniskt inspirerade broderier och utsmyckningar. Du hittar företagets egna butiker i Köpenhamn och Odense, men kollektionerna säljs även i många andra butiker i övriga Danmark samt internationellt.

GANNI

GANNI är inte vad man normalt förknippar med Skandinavisk minimalism. Hos GANNI möts du av färg, fantasi och fantastiska tryck. Här hittar du den där klänningen eller t-shirten som blir den favorit i garderoben.

Share this page

Copenhagen Fashion Week

I februari och augusti varje år hålls Köpenhamns modevecka - Copenhagen Fashion Week. Här får du ta del av det mest spännande inom mode – danskt och internationellt, nykomlingar och etablerade, klassiskt och street.

Shopping Aarhus

Guide till shopping i Danmark

Dansk design, mode, vintage eller kanske något annat? Ta en shoppingweekend till Köpenhamn och hitta dina favoriter.