Surfa på Løkken strand

Nordjylland

Fiskebåtar på Slette strand.

Strandliv på Nordjylland

Nordjylland är ett riktigt semesterparadis. Hit reser man för de milsvida stränderna, den unika naturen och de många charmiga badorterna. Området är fullt av mat- och kulturupplevelser och har kända höjdpunkter som Skagen och Thy Nationalpark. Upptäck även Aalborg, med bra shopping, spännande arkitektur och storstadskänsla.

Drömsemester vid havet

På Nordjylland hittar du allt som behövs för en härlig semester, här kan du kombinera avkopplande dagar på stranden med spännande aktiviteter. Vi guidar dig till allt från ljuvliga sandstränder och mysiga badhotell till de charmigaste badorterna. Här börjar din semester på Nordjylland.

Nordjylland för livsnjutare

Här är vår guide till Nordjylland för livsnjutare. Det är på Nordjylland som solen skiner mest i hela Danmark, havet och de fantastiska stränderna är alltid nära och små mysiga byar bjuder på upplevelser med god mat och kultur. Vi guidar dig till allt från upplevelser till boende.

Semester med barn på Nordjylland

Här är våra bästa tips för en härlig familjesemester på Nordjylland. Vi guidar er till de fyra bäst attraktionerna som dessutom ligger nära barnvänliga stränder, unika naturupplevelser och mysiga byar. Det är enkelt att ta sig hit med Stena Line och alltid nära till nästa upplevelse.

Vår guide till Aalborgs höjdpunkter

Aalborg har under senare år förvandlats till en riktig kulturell hotspot med spektakulär arkitektur, en nyrenoverad hamnfront full av liv och rörelse, spännande gastronomi och mysig storstadskänsla. Läs mer om höjdpunkterna i staden som är med på New York Times topplista över resmål 2019.

Fler semestertips från Nordjylland

Nordjylland är fullt av små guldkorn. Läs mer om några av dem här!

Upptäck det magiska Skagen

Den idylliska semesterorten Skagen, känd för sitt magiska ljus och mysiga stämning, har fler soltimmar än andra platser i Danmark och sandstränderna tycks oändliga. Vi guidar dig till de bästa upplevelserna i Skagen, från Grenen och Rubjerg Knude till danskt hygge på badhotell.

Nordjyllands bästa stränder

Det finns så många fina stränder att välja mellan på Nordjylland att det kan behövas en liten guide. Hitta din favorit här!

Lev ö-liv på Læsø

På Læsø kan du luta dig tillbaka och njuta av det avslappnade ö-livet, långt från vardagens stress. Upptäck en riktig semsterpärla!

Gratis upplevelser i Nordjylland

Fantastiska upplevelser i Nordjylland som inte kostar en krona.

Surfparadiset Cold Hawaii

Kuststräckan som kallas Cold Hawaii har hela 29 surfspots! Gynsamma vindförhållanden gör att området passar bra för all slags surfing.

En bild säger mer än 1000 ord

Få inspiration till din resa från andra som besökt Nordjylland.