Take the S-train to explore more of Denmark's capital area

Ta dig runt billigt i Danmark

Foto: Niclas Jessen

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa runt i Danmark. Om du vandrar eller cyklar kan du så klart göra det helt gratis, men det finns också billiga bussar, tåg och samåkning.

Ta dig runt gratis

Om du vandrar eller cyklar kan du ta dig runt gratis. Förhållandena för både vandrare och cyklister är generellt mycket bra i Danmark och det är aldrig långt till närmaste matbutik, restaurand eller övernattning. Danmark har ett finmaskigt nät av markerade vandrings- och cykelleder och det är enkelt och säkert att ta sig runt.

Upptäck Sydjylland på cykel

Foto:Niclas Jessen

Om ni ska korsa Stora Bält måste ni dock köpa en buss- eller tågbiljett eftersom det inte är tillåtet att varken gå eller cykla över bron, detsamma gäller Øresundsbron. Läs mer om att cykla i Köpenhamn och i Danmark.

Family with bike in the train, Thisted

Foto:Niclas Jessen

Tåg

Det finns mycket pengar att spara när du reser med tåg i Danmark om du köper biljett i god tid. "Orange biljetter" är särskilt billiga och finns på utvalda avgångar. Det finns också seniorrabatter med upp till 50% rabatt. Barn under 12 år reser gratis i sällskap med en vuxen. Du kan läsa mer om tågresor i Danmark här.

Bussar

Buss kan vara ett bra och billigt alternativ till tåget, inte minst på lite längre sträckor. De flesta bussbolag erbjuder ett antal rabatterade resor på utvalda sträckor. Här kan du läsa mer om buss i Danmark.

Samåkning

På hemsidan www.gomore.dk kan du hitta olika samåkningsalternativ men även erbjuda plats i din egen bil mot ett bidrag till bensinen. Du kan även söka efter någon som ska till samma ställe som du och kan erbjuda en plats i sin bil. Det är ett billigt sätt att resa med bil i Danmark.

Stadscyklar

Genom Bycykel.dk ka du hyra cykel i Köpenhamn. Det finns olika prismodeller beroende på hur länge du vill hyra cykeln, till exempel kostar ”Pay as you go” 15 DKK per påbörjade halvtimme. Det finns liknande system där du kan låna en cykel gratis eller hyra en kortare period i de flesta större städer i Danmark.

Planera resan

Rejseplanen är ett utmärkt alternativ för att planera din resa med buss eller tåg runt i hela Danmark. 

Mer intressant läsning!

Familjesemester på Saltum strand
Bo billigt eller gratis i Danmark
Street food in Odense
Ät billigt i Danmark
Metro
Ta dig runt i Köpenhamn
Familjesemester på Saltum strand
Camping i Danmark