Frukost i sängen på hotell Skt. Petri i Köpenhamn

Bo på hotell i Danmark

Foto: Skt. Petri

Hitta det perfekta hotellet i Danmark. Här får du tips och inspiration till din kommande hotellvistelse, vare sig du vill boka ett hotell med pool, centralt läge i Köpenhamn eller övernattning som tillåter att du tar med husdjur.

Bo på hotell under weekendresan

I Danmark finns hotell för alla smaker och behov i fråga om pris, läge och faciliteter. Välj mellan att semestra på någon av de stora internationella hotellkedjorna, charmiga små hotell på landsbygden eller någon av Danmarks många kroer - var och en med sin unika karaktär och historia.

Designhotell i Danmark och Köpenhamn

Med en stark tradition inom modern arkitektur och design är det inte förvånande att det i Danmark finns ett antal berömda designhotell. Radisson BLU Royal Hotel i Köpenhamn är Danmarks första designhotell. Hotellet invigdes 1960 och designades både in- och utvändigt av den världsberömde arkitekten Arne Jacobsen. Rum 606 är ett av världens mest kända hotellrum och ett sant tidsdokument eftersom det bevarats i originalstil. Hotel Alexandra är ett annat klassiskt designhotell i Köpenhamn.

Foto:New Art Production AB

Modern hotell-lyx

För dig som vill unna dig något extra på semestern är det lyxigaste hotellet i Köpenhamn utan tvekan klassiska Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv. Du kan även sova i unika och lyxiga miljöer på storslagna Nimb Hotel på Tivoli, checka in på det mycket populära Hotel Sankt Petri eller Hotel Oasia i Aarhus.

Unika hotell i Köpenhamn

Om du är ute i god tid kan du boka det enda rummet på Köpenhamns minsta (och kanske mysigaste) hotell, Central Hotel og Café, som ligger mitt på hippa Vesterbro. Ett annat alternativ är några nätter på det flytande hotellet Cph Living som ligger centralt vid en kaj mitt i huvudstaden. Eller varför inte vara den enda gästen på exklusiva The Krane, en gammal kran i hamnen som gjorts om till superlyxigt hotell. 

Bo på hotell i Danmark och Köpenhamm.

Foto:Lisbeth Michelsen - Copenhagen Media Center

Badhotell med spa

Den som uppskattar lite extra guldkant på tillvaron kan med fördel boka något av Danmarks många hotell med spa-avdelning där man ofta kan välja mellan en lång rad avkopplande och uppfriskande behandlingar. Det är även en helt unik upplevelse att bo på ett klassiskt danskt badhotell, som t ex Ruths HotelBrøndums Hotel eller Hjorths Badehotel. Badhotellen ligger ofta i vackra omgivningar precis vid havet och erbjuder avkoppling och hygge i mysiga miljöer.

Bo på badhotell i Nordjylland. Ruths Hotel i Skagen.

Foto:Mette Johnsen

Hotell med pool

Det finns många hotell med swimmingpool runt om i landet. Om du vill boka ett hotell med pool i Köpenhamn kan du välja Tivoli Hotell nära nöjesparken Tivoli eller DGI-byens hotell. Även Köpenhamns finaste och mest luxuösa hotell, Hotel D’Angleterre, har pool.

Hotell nära LEGOLAND

Checka in på Hotel LEGOLAND där alla rum har LEGO tema eller det nya (2019) LEGOLAND Castle Hotel som har sagotema med riddare, drottningar och drakar. Det finns även flera hotell i närheten av LEGOLAND, i staden Billund.

Ta med hunden

Det finns ett flertal hotell, danska kroer och campingplatser där man gärna får ta med sig sin hund på resan. Ett hundvänligt hotell i Köpenhamn är till exempel Copenhagen Strand.

Vad kostar det att bo på hotell i Danmark?

Den genomsnittliga kostnaden för ett dubbelrum inklusive frukost varierar från 595 DKK per natt på ett enstjärnigt hotell till 4 630 DKK per natt på ett femstjärnigt hotell.

Klassificering av hotell i Danmark

Alla danska hotell som är medlemmar i HORESTA (Danska Hotellföreningen) och som har minst 40 bäddar rankas med 0-5 stjärnor. Klassificeringen bygger på en bedömning av hotellets faciliteter och standarden på hotellets service.

Mer inspiration

Arne Jacobsens ikoniska suite på Radisson Collection Royal Hotel i Köpenhamn
Övernattning i Danmark
Løkken
10 fantastiska badhotell i Danmark
Arne Jacobsens ikoniska suite på Radisson Collection Royal Hotel i Köpenhamn
5 designhotell i Köpenhamn
Paar auf dem Weg zum Schwimmen, Nysted Dänemark
Sommarstuga i Danmark