noma - en restaurang i världsklass

Foto: Jason Loucas

noma har korats till världens bästa restaurang ett flertal gånger under årens lopp. noma, med stjärnkocken René Redzepi i spetsen, håller numera till på Refshaleøen i Köpenhamn och för den som bokar ett bord i god tid väntar en enastående kulinarisk upplevelse.

Nya noma

I februari 2017 stängde René Redzepi det gamla noma och gav därmed upp sina två Michelinstjärnor och restaurangens plats på alla inflytelserika rankinglistor. Tillsammans med sitt team gav han sig ut efter jakt på ny insiration. Nu kan du besöka det återfödda noma 2.0 på Refshalevej 96 - i dag med hela tre Michelinestjärnor.

Foto:Jason Loucas

Världens bästa restaurang fyra gånger

noma utsågs till världens bästa restaurang fyra gånger mellan 2010 och 2014 (och fick en tredjeplats 2015). noma hade dessutom två stjärnor i Michelinguiden när den tidigare restaurangen stängde. Men för kocken René Redzepi var det viktigt att bryta med allt för att hitta ny inspiration, nya rutiner och skapa förändring.

Fortfarande nordiskt på menyn

Menyn på noma består fortfarande av nordiska specialiteter som kommer att ändras med säsongerna från fisk-och skaldjur, till vegetariskt och vidare till vilt. Den nya restaurangen består av sju rum med glastak som sprider ett behagligt naturligt ljus och gör att det känns som att man befinner sig utomhus.

På området finns även ett växthus och en liten trädgård, men man kommer fortfarande att köpa det mesta av ingredienserna från lokala leverantörer. Matsalen rymmer 40 personer plus ytterligare 8 till16 gäster i den privata matsalen.

noma är värt en resa i sig för alla som älskar gatronomi.

Foto:Ditte Isager

Om du vill prova det nya nordiska köket fullt ut är noma verkligen rätt plats, men se till att vara ute i god tid – det är fullbokat månader i förväg. Du kan läsa mer om bokningar här.

noma copenhagen

Foto:Jason Loucas

René Redzepi- effekten

2012 hamnade René Redzepi  på Time Magazines lista över världens mest inflytelserika personer. Inte bara för att ha placerat Danmark på den gastronomiska världskartan utan även för att hans passionerade förhållande till innovation och nytänkande inom gastronomi har inspirerat en helt ny generation av kockar.

Karta

Group
Group
Öppna Google maps
Adress

Refshalevej

1432 København

Koordinatorer

Longitud: 12.61053442955

Latitud: 55.683585000818

Upptäck Köpenhamn som matstad!

Østergro ligger på Østerbro och är både en restaurang och en odlingsträdgård (på ett tak!)
Vår guide till restauranger i Köpenhamn
Hot dog from hot dog stand Jeanettes Pølser in Copenhagen
8 populära danska matklassiker
In Copenhagen's meatpacking district you'll find the Bib Gourmand restaurant, Kødbyens Fiskebar
Bib Gourmand i Danmark
Traditional Danish food smørrebrød at aamans deli in copenhagen, Denmark
Smörrebröd i Köpenhamn